Македонска фудбалска репрезентација

Член од
17 јануари 2011
Мислења
242
Поени од реакции
131
Бидејќи не го гледав натреваров а гледам дека нема до толку негативни критики сакам да прашам дали за нас можело да се досуди некој пенал нешто Плетикоса го сопнал Пандев така наслушав незнам точно ?
не беше тоа за да се свири пенал, пандев стигна прв до топка али плетикоса си ги тргна рацете и панде падна и стана одма не е пенал

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Океј фала на инфо колку што го видов голот стварно е глуп ама што е тука идеме понатаму мислам дека може да и парираме на Шкотска и да извадиме нерешено или победа нема потреба од нервози и жалење и Хрватска ќе треба да игра на гости на Филип II па ќе ја видиме...

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Со ваква игра на хрватчињава им предвидувам хаварија против Белгија...

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
СИДРАШ - Нова позиција во фудбалот :pos:, Не реши СИДРАШОТ!

Онај коментаторо се жали дека хрватските медиуми не ги знаеле нашите играчи, а тој од трета годеше во кој наш играч е топката :tapp: . Да ти ебам аматерите и неспособните.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336
Георгиевски! Стварно браво за него како одигра.

Јаневски. Чедомир Јаневски. Не се појави вчера човеков па да не го знаеш, а следиш фудбал.
Онака ми бодеа очи грешкиве, ко да не сте ја глеале утакмицата. Ќе ги разберев Хрватите да им ги утнеа презимињата, ама вие? Гајле ви е бе... :icon_mrgr:
Моја грешка :) од брзање.. се дешава :)

Член од
22 мај 2012
Мислења
65
Поени од реакции
62
Повеќе ме нервираат негативниве коментари за репрезентацијава отколку поразот. Не можеш да ги наречеш нашиве дрва кога покажаа дека знаат да играат фудбал. Ако ја задржат играва и подобрат неколку сегменти посебно кондицијата сиурно ќе излезат од клиничката смрт. Со вакво залагање резултатите сами ќе си дојдат , ако ги напаѓаме за секој пораз тури му пепелот. Не сакам да бидеме како Србите кои го дигнаа Џокович до небо , па после олимпијадата да го плукаат кој каде стигне. Тешко дека кога ќе се врати на прво место на АТП листата или го освои Вимблдон ќе има уште еден спектакуларен дочек. Би било крајно лицемерно. Имавме таква ситуација со кошаркарите ама тука имаше работи кои се однесуваа и надвор од теренот за на крај све да оде у 3 лепе п.м.
Ме плаши само тоа што порано сме ваделе и резултати со јаки репрезентации за наеднаш потоа да се трансформираат во фудбалери со 2 леви нозе. Сепак прочитајте ги коментарите пред натпреварот сите некако чувствувавме дека работите се покренуваат од мртва точка и вечерва репрезентацијата само ни ја подгреаа надежта. Продолжат ли со ваква игра и залагање јас им давам апсолутна подршка , ако се трансформираат повторно не дај Боже ги бришам сите постови каде што ги споменувам и лајк на постовите каде ги нарековте волови и дрва. Најдобра слика ќе имаме за 2-3 натпревари кога ќе видиме кој бил во право до тогаш секое мислење е субјективно.

M

MrzaRules

Гостин
Факт е дека Јаневски за кратко време ја промени атмосферата во репрезентацијата, ја промени играта на подобро, но исто така факт е дека треба сеуште да се работи. Сеуште не мачи оноа старото, играме добро ама немаме резултат, немаме реализација. Со напорна и дисциплинирана работа мислам дека тоа ќе се промени, па дај боже и резултатите да одат на подобро.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.376
Поени од реакции
5.468
Задоволен сум од играта на нашата репрезентација....
Штета само шо немавме среќа :( По подолго време добар фудбал на нашите...
Бевме повеќе од рамноправен противник против една Хрватска која има големи ѕвезди во тимот, играчи кои играат во големи клубови и кои земаат огромни плати. Сепак ние докажавме дека МАКЕДОНСКОТО СРЦЕ е големо.

Нема предавање, уште од старт се отворивме и имавме добри шанси за гол. Во првото полувреме освен стативата на Едуардо друго позабележливо од Хрватска не видов. Напаѓавме поќе имаше чист пенал над Пандев, имаше мал контакт со Плетикоса, ама сепак пенал си е пенал ама дрвото судијата не досуди да му е*ам цела фамилија :mad:
Потоа следеше бомба удар на Пандев каде ја затреси пречката и повторно немаме среќа, ама одличен удар на Пандев UNA MAGIA !!! :vozbud:Потоа Срна од самата гол линија спречи чист гол, значи во првото полувреме бевме далеку подобри од Хрватска.

Е во второто полувреме како и во останатите спортови ракомет и кошарка играме слабо !!! Дали толку ни е силата ? Незнам шо да речам...
Да игравме само 1 полувреме до сега ќе бевме ЕВРОПСКИ, СВЕТСКИ, ОЛИМПИСКИ ПРВАЦИ !!!

Секогаш играме слабо во второ полувреме, тука нас ни е проблемот. Второто се олабаја нашите, Хрватите се виде уште во првите 10 минути од второто полувреме дека желни за гол и напаѓаја најјако шо можат.
Дојде казната во кобната 69 минута Никица Јелавич не матираше и стави крај на нашите надежи...

Не заслуживме пораз, игравме добро само немавме среќа, а ако веќе примивме гол, тогаш според шансите прикажани жално е што не постигнавме барем 1 гол !!! До душа и судијата ја претера негде, Пандев го отепаја, почнаја и за дрес да го тргаат овај ни фал не судеше во одредени моменти, а пак за картони да не прајме муабет :facepalm:
Ристиќ мајагери јаде, старт за чист црвен....

Од нашиот тим најпријатно сум изненаден од Даниел Георгиевски :cuc: :cuc: Капа долу мајсторе, одличен меч изигра, еден од најдобрите на овај меч (y)
Потоа исто така добро изиграја и Ристиќ, Никола Глигоров и Пандев.

За прва утакмица сум задоволен, единствено што сакам на наредните натпревари е да не послужи среќата !!!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
Попов повторно... Иста грешка како и со Ерменија, https://www.youtube.com/watch?v=BAwMRSXSfM0, дајте го Ристовски...

Браво за нашите, играа како што очекував, не заслуживме да изгубиме, оштетени од судијата за еден пенал и црвен картон, браво и за Георгиевски и Глигоров, и за Демири и Богатинов, и за Пандев и Ристиќ....

Тоа е...

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Попов повторно... Иста грешка како и со Ерменија, https://www.youtube.com/watch?v=BAwMRSXSfM0, дајте го Ристовски...

Браво за нашите, играа како што очекував, не заслуживме да изгубиме, оштетени од судијата за еден пенал и црвен картон, браво и за Георгиевски и Глигоров, и за Демири и Богатинов, и за Пандев и Ристиќ....

Тоа е...
Знам дека многу од вас нема да се сложат со мене ама оти Попов крив за голот? Попов беше до Јелавич пред да уфрли Модрич. Манџукич му избега на Тричко и така асистираше за голот. Јас овде го гледам Тричко како виновник за голот, а не Попов. Требаше да прати до крај Тричко, а не да изиграва гледач.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Крив е тој Новевски,преку кур од тие веќе негови глупави грешки,15 години игра фудбал,и пак бе не научи како да се поставува,аман веќе...
Незнам како е капитен во Маинц !

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
Знам дека многу од вас нема да се сложат со мене ама оти Попов крив за голот? Попов беше до Јелавич пред да уфрли Модрич. Манџукич му избега на Тричко и така асистираше за голот. Јас овде го гледам Тричко како виновник за голот, а не Попов. Требаше да прати до крај Тричко, а не да изиграва гледач.
Затоа што Попов е пред се дефанзивец, а дефанзивците седат во линија, он како мува без глава, како Цитро да беше таму а не човек со таква кариера...

Претходниот дел од акцијата не ми текнува, но небитно..

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Јасно е мислењеата се поделени,мое мислење е следново,јаневски мајсторе(y) дефинтиво,ова е едно повисоко ниво на македонскиот фудбал.и покрај несрекниот пораз покажавмо срце,и игра пред све.за разлика од времето коа беа тренери тошак,катанец, кој земаа енорни примања,овде се гледа дека нешто се работело.За разлика од порано,сега барем колку толку успевавмо да ја задржимо топката на средината,не беше ко порано фати рокни.Гледам има различни мислења за пеналот што не беше досуден за нас,ама факт е дека,не беше пенал,е сеа друга работа е тоа што да тоа да беше за нив сигурно ќе се судеше.Како и да е заслуживмо барем бод од овој дуел,се надевам дека ова нема да влијае на момците,и ќе продужат уште помотивирано,да се борат и да ѓи бранат боите на оваа репрезентација.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Со Катанец сакаш да кажеш не чинело ?

Јас со него на чело имав најголема надеж,а сеа за Чеде ќе видиме,уште доста работи треба да се сменат за да напраиме нешто...

Kajgana Shop

На врв Bottom