Македонска фудбалска репрезентација

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.996
Поени од реакции
7.152
Јас би сакал ова да се падне:

ХРВАТСКА
ГРЦИЈА
БУГАРИЈА
МАКЕДОНИЈА
АЛБАНИЈА

Па да падне крв!:vozbud:

П

Паспарту

Гостин
Според мене идеалната група би била:

Италија
Грција
Австрија
Лихтенштајн
Сан Марино

Италија - Најмногу ни одговара од првиот шешир. Имаат многу млитава репрезентација (барем оваа генерација), сигурен сум дека би можеле без проблеми да ја победиме на домашен терен. Не е онаа Италија која порано газеше се пред себе, а според мене е најслабата рперезентација од првиот шешир. Дури и да го освојат следното СП, не би го променил мислењето за силата/јачината на Италијанците.

Грција - Преполн стадион, пеколна атмосфера, просечна репрезентација, која сигурно ќе изгуби во Скопје.

Австрија - Се двоумев помеѓу Австрија и Норвешка во третиот шешир. Која било од овие две репрезентации да ни падне, мислам дека имаме реални шанси да освоиме барем 4 бода во меѓусебните дуели. Ја одбрав Австрија бидејќи реално е за нијанса послаба од Норвешка, не играат којзнае каков фудбал (многу трчање), а нас тоа најмногу ни одговара.

Лихтенштајн - Од сите селекции во петтиот шешир, само Лихтенштајн ни одговара... Доколку ни падне некоја од другите репрезентации, едноставно ќе биде многу тешко. Црна Гора е квалитетна репрезентација, а играњето на гости во Албанија, Ерменија, Молдавија или Казакстан ќе биде пеколно.

Сан Марино - Тотални аутсајдери

* Моиве коментари не важат во случај повторно да се местат натпревари со аутсајдериве :)

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
би било интересно конечно еднаш Грција да ни падне во групата

Член од
29 февруари 2008
Мислења
729
Поени од реакции
6
да не знаете дали во недела на некоја телевизија директно ке ја даваат ждрепката?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
@Долрокс... од петтиот шешир кој и да ни падне ќе го тепаме и дома и на гости... ако ја играме нашата игра... Што се однесува до првиот шешир единствено не ги посакувам Русите и Германците, со сите други може да се носиме на домашен терен... Од вториот шешир би било лошо да ни се падне некој од Словачка, Шведска, Данска или Романија, редовно имаме лоши резултати со такви како нив. Со репрезентациите од другите шешири можеме да се носиме без проблем, барем дома :)
Моја желба за група е:
1. Италија (Франција, Португалија)
2. Грција
3. БиХ
4. МАКЕДОНИЈА
5. Лихтенштајн
6. Фарски Острови

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Изгледа ќе има и на МТВ :)

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
citiram izjava na Haralampie Hagji Ristevski.. dadena za vesnikot Nova Makedonija:
...И тој вчера ја кажа желбата за изгледот на групата за пласман на Евро 2012 година. Ги сака Германија, Грција, Република Ирска и Албанија. Причината е едноставна - на сите средби стадионот ќе биде полн, многу пари и од ТВ-правата, а тоа значи полна каса на ФФМ.

- Има и друг начин за заработка. Да ни се падне лесна група, со сите слаби и неатрактивни репрезентации, па да се пласираме на ЕП. Е тогаш ќе има и повеќе пари и успех, а задоволството кај народот нема да биде мерливо - вели првиот човек на македонскиот фудбал.

samo pari gi interesira drugo nishto... nemam zborovi...ne gledaa uspeh i samo uspeh na reprezentacijata,tuku polna kasa.....

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Многу јасно дека само пари ги интересира. Што посилни противници толку подобро јасно им е дека ионака ништо сериозно не правиме во квалификации токму поради нивните желби и интереси.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Дај бе нека го тргнат тој моржот од ФФМ све му е**м! Нели имаше некоја иницијатива од FIFA за ова?

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
Дај бе нека го тргнат тој моржот од ФФМ све му е**м! Нели имаше некоја иницијатива од FIFA за ова?
Епа једини кој можат да го сменат се ФИФА нема шанса некој од нашиве,дека сите ги подмачкал изгледа... :)

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
So sekoe naredno izvlekuvanje od prvoto na koe ucestvuvavme mi se ragja nova nadez...koj znaj eden den mozi i ce mi se ispolni sonot da ja gledam MAKEDONIJA na golemo natprevaruvanje!!!

I iskreno ic ne mi e gajle so kogo ce padnime vo ista grupa...imam samo zelba da se plasirame...nisto drugo...jas sum skromno dete :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom