Македонска фудбалска репрезентација

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Епа једини кој можат да го сменат се ФИФА нема шанса некој од нашиве,дека сите ги подмачкал изгледа... :)
Па једини се да во право си,како најмокни,но и кај нив има некакви дубари,ама полека полека се се открива :wink:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Групата ни е многу тешка и воопшто не е атрактивна... Значи баксузи сме бре... Словачка ќе игра на ЕП, Русија и Ирска играа бараж... Да не ги споменам демолирањата кои ги имаме претрпено од Русија и Словачка :kesa: Зар пак ли ќе останеме на четвртото место :nerv:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Па според мене,ова е прилично тешка група
Русите после дебаклот у баражот,и поразот од Словенија ќе сакаат повторно да се вратат на старите патеки,очекувам нивна доминација у нашава група,немаме никакви шанси против нив,тие беа една од ретките репрезентации што комплетно не надигра на градски,и кај нив пред неколку години
Ирска е силна репрезентација,посилна и од шкотска по мене,знаејќи како играме на гости,немаме шанси тамо,дома очекувам победа,како и против Словачка,е сеа за нив незнам баш многу,незнам што играчи имаат,кој играат али и против нив очекувам победа дома.
Андора и Ерменија нејќам ни да помислам на нешто друго освен победа и дома и на гости :)
Ваљда конечно ќе мрднеме од тоа ебано 4то место у квалификацииве

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Тотален песимист сум, не дека групава е којзнае што, сме имале и многу потешки...ама според тоа што сме го гледале до сега, тешко дека нешто ќе се смени. Ние додека се радуваме што сме ги добиле Ерменија и Андора, па и Словачка (не дека се слаби, ама можеше многу потешки да ни паднат), Куралампие во моментов си прави планови за тоа со кого и со кој резултат да ги намести утакмиците. Џабе, стварно ми е преку к*р више и неможем да се замарам. А иначе да не беше ситуацијава каква што е, според мене без проблем ги добиваме сите на домашен терен (освен Русија која е многу незгодна).

В

Вори

Гостин
Тешка група ни се падна..
Ептен,но да е надеваме на некој подвиг,иако пак ќе кажам,групава е страшно тешка.
Ја ги сакав Гејците да ни се паднат,па да ги изебеме поштено,али ете..

Член од
30 април 2009
Мислења
790
Поени од реакции
38
Зошто да е тешко а групава?Перфектна е за атака на второто место

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Зошто да е тешко а групава?Перфектна е за атака на второто место
Toчно....

Ние само треба да си ги победиме оние шо треба.... Андора и Ерменија дома/гости........ а тоа ако не го направиме нема ни зошто да играме....

А кога ке дојдат Словачка и Ирска дома секако еден мининум ке победиме....

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
можеме со сите противници да се носиме во групава,ништо повеќе не се подобри од нас,по квалитет само русите се малку подобри но тоа не значи дека не можеме да ги победеме,сетете се на Вардар.Со другите сме на исто ниво по квалитет..работава ќе треба озбилно да се фати од почеток,затоа што имаме сили да ги победиме сите овие противници.сигурен и убеден сум дека ќе го освоиме првото а не само второто место во група,имаме сили за тоа..:vozbud:

Toчно....

Ние само треба да си ги победиме оние шо треба.... Андора и Ерменија дома/гости........ а тоа ако не го направиме нема ни зошто да играме....

А кога ке дојдат Словачка и Ирска дома секако еден мининум ке победиме....
а зошто и Русија да не ја тепаме?се сеќаваш на Вардар против ЦСКА и тогаш никој не веруваше...

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Плачат сега во ФФМ нема од кој да земат пари од ТВ права.
Групата е одлична според мене со професионален однос може секој да победиме дома на новата арена.
Јас сум оптимис за пласман.

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Групата е одлична според мене со професионален однос може секој да победиме дома на новата арена.
Од кои играчи очекуваш професионален однос? Се дур, Седлоски, Шумоликовски и Митревски и уште два тројца кои одамна требаше да се избркаат од тимот никаде подалеку од 4 место не идеме

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Да не е ден на жалост во ффм ?:pos:Како и да е има време до овие утакмици и само со подобрување на играта може до успех иначе како со Норвешка и Шкотска последните да незнаат два паса да сврзат тогаш нека си сиедат пак пред малите екрани

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
традиционално лошо играме против Словачка,тука и не очекувам ништо да се направи,Русија игра доста променливо и нестабилно и не е некоја репрезентација за респект,ирска како репрезентација се доста паднати,а и досега не се изнаиграле со нас,со Ерменија и Андора имаме вадено “чудни“ резултати....нова тура-нова авантура :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom