Македонска фудбалска репрезентација

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Да останеше 2-0 мислам помалку болен ќе беше овој пораз... Штета огромна што на крај се деси ова, враќање на 2-2 од загубена утакмица ќе беше голем буст.

Добро ќе беше и до крајот на март да игравме против Ерменија или Исланд. Ем ќе имавме појасна слика, ем со победа против некој од нив ќе се зголемеше самодовербата после ова вечер. Вака победа против Лихтенштајн нема ништо да значи пошто секако е планирана а против Германија тешко нешто да очекуваме.

Има потенцијал во овој тим, имаме добри индивидуалци, ама се прават премногу грешки. Мора да се подобри реализацијата и да се зацврсти одбраната. За Мрме ќе се размислува после Европското, но и ако го сменат треба да се бара сериозно име и да не биде некој што ќе го замени ради реда.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.880
Поени од реакции
23.468
Читам коментари мислиш сме изгубиле од Естонија а не од Романија.
Ок, не се они сила како некогаш што беа, ама мора да ви е јасно дека праиме муабет за репрезентација која на клупа има играчи кои кај нас би биле незаменливи. Ние на клупа го имаме Ашковски кој игра во Ботошани, просечен тим од Романија. Они со играчи ко Ашковски можат да состават 3 репрезентации. Да не зборам дека играа без Алибек кој им е стандарден години наназад а и Максим денес играше само 15 минути. Тоа е, затоа што имаат опции. Ние немаме со кого да го замениме Алиоски, Ристовски, Елмас, Барди...лимитирани сме, ептен.

Изгледа пласманов на ЕП го залажа народов да си мисли дека сме на некое невидено ниво. Факт е дека имаме добри 3-4 играчи, но тоа е се. Одбраната денеска ни беше составена од играч на Шкендија, Фехервар и Ујпешт. Доволно добра за екипа како Ерменија. Со екипа од рангот на Романија, тоа е. Друга работа е селекторот наш, но веќе досадно ми е да го серам.

И супер е што се пласиравме на ЕП. Националниот тим е дефинитивно повеќе популарен, особено кај оние кои никогаш не гледале македонска фудбалска репрезентација. Порано на некој ваков квалификациски натпревар со екипа од рангот на Романија на градски имаше максимум 4000 гледачи. Да имаше публика, и да ифравме на домашен денес, минимум 10.000, сигурен сум. Види дури и Бијонс почна да постира слики, тетка ми за прв пат гледа утакмица на репка и нема ништо лошо тука.
Лошо е кога таквите ќе станат селектори на форумов и општо по интернетов, и по само два меча одгледани ќе се разочараат од поразов демек ние апсолутни фаворити бевме.
Шансата ќе ни биде Исланд да го победиме два пати и да не киксираме против Ерменија а во спротивно да очекуваме некој кикс на Романија и Исланд. Тешко, не очекувам ниту очекував пласман, ама очекувам достојно да го изиграме циклусов и да се дигнеме малку на ранг листа. Не може Бугарија со Галабинов и тројцата Илиеви да бидат само 2 места под нас.

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Да останеше 2-0 мислам помалку болен ќе беше овој пораз... Штета огромна што на крај се деси ова, враќање на 2-2 од загубена утакмица ќе беше голем буст.

Добро ќе беше и до крајот на март да игравме против Ерменија или Исланд. Ем ќе имавме појасна слика, ем со победа против некој од нив ќе се зголемеше самодовербата после ова вечер. Вака победа против Лихтенштајн нема ништо да значи пошто секако е планирана а против Германија тешко нешто да очекуваме.

Има потенцијал во овој тим, имаме добри индивидуалци, ама се прават премногу грешки. Мора да се подобри реализацијата и да се зацврсти одбраната. За Мрме ќе се размислува после Европското, но и ако го сменат треба да се бара сериозно име и да не биде некој што ќе го замени ради реда.
Друже па не може секогаш со просечни или послаби репрезентации да се игра..зошто да не се победеше сега Романија (посилна и поквалитетна репрезентација), е тоа е буст што се вика, ама вечерва не можам да кажам сме немале среќа..до кога само да се радуваме на победи против Ерменија, Исланд, Естонија и слични, ние едвај и против нив играме

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.174
Поени од реакции
5.842
Сте запнале со Бејтулаи та Бејтулаи, тоа му е квалитетот што да направи, небаре е Роберто Карлос па сега во репрезентација игра тиња, погледнете ги неговите квалтиети и тоа што го дава у репрезентацијата, дава 150 % од тоа што му е квалитет но и тоа не е доволно, не е тој крив што немаме ниту еден играч на таа позиција па мора тој да игра.
i velkovski koga e zdrav vo posledno vreme igrase bejtuali pred kire ristevski i tuka e greskata na mrme. ne deka kire ristevski e ekstra stoper, ama definitivno e podobar od bejtulai. isto aleksa amanovic so godini igrase standardno vo srbija i sega cela godina igra standardno za eden od najdobrite klubovi od kazakhstan. ne deka toa go pravi dobar igrac, ama trebase barem da se proba (posleden pat dobi sansa pred godini, no togas ne igrase standardno). ne mi se veruva nikako da e polos od bejtulai koj duri vo 1. MFL ne e nadmoken (kako sto bea na vremeto na primer musliu i novak).

Репрезентација сме без голман, квалитетен стопер и шпиц, е како да победиш бе па макар и полуписмена екипа како Романија.
Каде бе ти Столе прв голман сестра ли ти е.ем, сто кикса има напраено и пак прв голман, стај го то детето од Работнички барем да не го пцуеме кога ќе киксне.
Несторовски сместа би го вратил во Победа во втора лига и таму резерва ќе биде, сто шанси му треба за гол да даде.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
jankov poslednite 8 meseci za rabotnicki i nasata U21 ima edno 10 kiksa napraveno. se pcue po stole bidejki on e najvise vo fokusot, pa se primetuva sekoja greska. drugite golmani za zal site se za barem edna klasa poslabi i uste pogolemi kikseri.

Ехх што да речат французите бе кано кретену. еден нивни немаат и пак се радуваат на победите.
Изгледа во Африка треба да ги преместат :pos:
kaj francuzite recisi sekoj ja pee himnata. deneska malku kasno pustiv, alioski, bardhi, bejtulai i musliu otvorija usta?

па овие Барди и Адеми сигурно се поголеми Македонци од Кулушевски на пример
ademi edno 100 pati go molea da igra za makedonija i 100 pati ni udri korpa. posle se predomisli deka hrvatska podolgo vreme go ignorirase. bardhi samiot kaza na intervju deka sakal da igra za albanija, ama bidejki ne go fermale (togas ne bese poznat) zaigral za makedonija. alioski koga igrase za makedonskata U21 vo svajcarija ne ni znaea deka igra fudbal, bese poluamaterski fudbaler.

sekoja pocit za nastapite, pred se bardhi i alioski sekogas davale 100% vo nasiot dres, ama mnogu jasno e deka ne im bevme prv izbor. da ne bea makedonski reprezentativci sigurno ne bi navivale za makedonija nego bi letale orli.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.553
Поени од реакции
24.902
Не знам шо напнувате со Франција кога сите нивни играчи се од Франција и сите се производ на нивната држава...Франција не увези играч ниту ги бркаше низ светот да му дај пасош за да играат за нив....убедливо најглуп муабет е тој со Франција демек не биле Французи.....кога тие се 100% Французи...тоа што нивните родители дошле од Никарагва или Занзибар не ги прави помалце Французи....муабет за ретардирани буквално.

И за нашите е исто...сите играчи освен Адеми и Алиоски се Македонски производ..тоа што биле по национаност е небитно внатре на теренот....всушност Елмас и Барди ни се убедливо најдобри играчи но не се Македонци по националност...ако не играат тие ќе падниме едно ниво подолу.
vo red e toa za francuzite batali gi niv, ko sto rece ako se rodeni tamu veke imaat konekcija so taa drzava i mozat da biraat... nego kazi mi kako ademi e nas koga pradedomu se preselil u sibenik za vreme SHS, on 4 generacii veke nema dopir so mkd. na strana deka ne izbral nas itn, toa e vo red ama sto ima on so mkd konkretno denes? ili hereira?

druga rabota jas sakam reprezentacija so pretezno makedonci. mene ne mi e bitno dali ke se kvalifikuvame ili ne, bitno mi e da igraat sto poveke nasi da si postoi taa prirodna povrzanost so reprezentacijata... turi pepel na ramkovna repka sekogas ima da ima somnezi dali ke izigraat fer koga ke se soocat so svojte. ne gledam poenta da se kitis so tugi perja, nezavisno dali sme nie, francija ili katar u prasanje. si postoi klubski sport za toa.

Член од
13 јануари 2015
Мислења
1.044
Поени од реакции
983
koe povisoko nivo be covek, da ne bea miki maus kvalifikaciite so giganti kako ermenija i gruzija mislis ke se kvalifikuvavme? nikoj ne spori deka sme marginalno podobri ama daleku sme od drugoto nivo, daleku sme od kvalifikacii na regularen nacin. protiv ubedlivo najslabara romanija ovie 40 god pak izgubivme taka?
И тоа како има подобрување од порано. 50% од тимов се играчи кои изборија пласман на европско до 21 година пред 6 години, што повеќе да се рече. денес изигравме одлично. исто игра имавме, поседот на топка беше израмнет, 19-18 беше во нивна корист во шутеви, одличен меч одигравме, не бевме надиграни, во некои други минати времиња ќе бевме понижени.
Во квалификациите за европско бевме единствено против Австрија дома понижени. На другите меча бевме добри. И завршивме трети на крај. Тоа е за пофалба, никогаш претходно не сме биле на трето место во квалификации. А европското бидејќи беше веќе проширено и со трето место ќе имавме големи шанси за пласман.
Али одлично ни дојде и лига на нации, и ја искористивме шансата што ни се пружи.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.542
Поени од реакции
114.821
Овој Столе човече, немам коментар... На вториот гол прво топката влезе во мрежа па после се фрли, секоја чест. Не одигравме лошо дефинитивно, ама не смее онаква промаја да дува назад. Германија 30 гола ќе ни даде ако се браниме како денес, конфузно и очајно.

Несторовски јебига брат ама мораш на клупа, не оди, не бива, не е тоа тоа, не моеш и не моеш, или толку знаеш, сеедно. Она у прво што го утна беше во рангот на аматер, дно дупна два пати у рок од пет секунди. Мора да ги користиме топките што ги дели Пандев, и на Елмас му сервираше тацна а овој се исељачи и шутна криминално лошо.

Судијата беше прича за себе али ајде, секако он не е крив за поразов.

Малце ми е криво зашо стварно не беа ништо подобри, три апла глупи голови примивме, а имавме едно 5-6 топ шанси. Да ја убодевме Романија на гости и те како ќе се отвореа вратите на СП, ќе се кренеа апетитите на играчите и навивачите али што е тука е, се уште не е ништо изгубено, можеме да ги добиеме сите останати екипи освен Германија.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.953
Поени од реакции
9.582
Да бидиме на чисто ова Романија според многумина од таму е можеби и најлош состав на Романија во историјата мегутоа изигравме добро играта е задоволувачка уште 1-2 централни саглам шпиц ке сме супер за наши стандарди нормално и голман овој идиотов неможам да го поднесам поке

Член од
13 јануари 2015
Мислења
1.044
Поени од реакции
983
i velkovski koga e zdrav vo posledno vreme igrase bejtuali pred kire ristevski i tuka e greskata na mrme. ne deka kire ristevski e ekstra stoper, ama definitivno e podobar od bejtulai. isto aleksa amanovic so godini igrase standardno vo srbija i sega cela godina igra standardno za eden od najdobrite klubovi od kazakhstan. ne deka toa go pravi dobar igrac, ama trebase barem da se proba (posleden pat dobi sansa pred godini, no togas ne igrase standardno). ne mi se veruva nikako da e polos od bejtulai koj duri vo 1. MFL ne e nadmoken (kako sto bea na vremeto na primer musliu i novak).

jankov poslednite 8 meseci za rabotnicki i nasata U21 ima edno 10 kiksa napraveno. se pcue po stole bidejki on e najvise vo fokusot, pa se primetuva sekoja greska. drugite golmani za zal site se za barem edna klasa poslabi i uste pogolemi kikseri.

kaj francuzite recisi sekoj ja pee himnata. deneska malku kasno pustiv, alioski, bardhi, bejtulai i musliu otvorija usta?

ademi edno 100 pati go molea da igra za makedonija i 100 pati ni udri korpa. posle se predomisli deka hrvatska podolgo vreme go ignorirase. bardhi samiot kaza na intervju deka sakal da igra za albanija, ama bidejki ne go fermale (togas ne bese poznat) zaigral za makedonija. alioski koga igrase za makedonskata U21 vo svajcarija ne ni znaea deka igra fudbal, bese poluamaterski fudbaler.

sekoja pocit za nastapite, pred se bardhi i alioski sekogas davale 100% vo nasiot dres, ama mnogu jasno e deka ne im bevme prv izbor. da ne bea makedonski reprezentativci sigurno ne bi navivale za makedonija nego bi letale orli.
Немам никаде прочитано за ова што збориш за Адеми и Барди, а и ти кај што си прочитал да не биле некои фејк вести? ма да реално не би ме изненадило и да е вистина ова што збориш.
Како и да е сега играат за нас, и го даваат максимумот и заедно со Пандев и Елмас ни се најдобри играчи.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.120
Поени од реакции
3.888
Столе Димитриевски со Благој Ѓорев зејтин мрсен фриз. Под итно на шишање. Мрме прај тактика 7 гола да им дадеме на Лихтенштајн, да се навежбаме за Џерманија. :icon_mrgr:

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Друже па не може секогаш со просечни или послаби репрезентации да се игра..зошто да не се победеше сега Романија (посилна и поквалитетна репрезентација), е тоа е буст што се вика, ама вечерва не можам да кажам сме немале среќа..до кога само да се радуваме на победи против Ерменија, Исланд, Естонија и слични, ние едвај и против нив играме
Таман работа, победа вечерва ќе беше најголем буст. Ама сепак во 80. минута кога губевме 2-0 реално сите веќе се помиривме со пораз па ако завршеше 2-2 и тоа ќе беше мотивирачки.

Исланд никако не е во рангот на Ерменија или Естонија. Настрана овие 0-3 со Германија, солидна репрезентација се. Во последните 7-8 години се далеку подобри од Романија. И тоа како се конкурентни за второто место во групата па победа против нив ќе значи многу.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.325
Поени од реакции
7.076
смачено ни е на сите од кенгури кои попуваат за татковината :cenzura:

фалеше ефикасност, фалеа шутеви во рамките од голот на барди и елмас, несторНЕгол премногу доби шанса и треба да добие дефинитивно отпис од репрезентација додека не врзи минутажа во клубот каде настапува нема што да бара во репрезентација

штета адеми што не го почна мечот,веројатно се работи за замор после згуснатиот распоред на динамо загреб,мислев кога ќе прегори пандев дека скроз ќе се изгуби тимот,но адеми беше тука да внесе одново сигурност и опасност во тимот

делуваме како да имаме уште простор за напредок и воигрување пред европското, па нека му е со среќа на мрме и во потрагата по прав голгетер

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.553
Поени од реакции
24.902
И тоа како има подобрување од порано. 50% од тимов се играчи кои изборија пласман на европско до 21 година пред 6 години, што повеќе да се рече. денес изигравме одлично. исто игра имавме, поседот на топка беше израмнет, 19-18 беше во нивна корист во шутеви, одличен меч одигравме, не бевме надиграни, во некои други минати времиња ќе бевме понижени.
Во квалификациите за европско бевме единствено против Австрија дома понижени. На другите меча бевме добри. И завршивме трети на крај. Тоа е за пофалба, никогаш претходно не сме биле на трето место во квалификации. А европското бидејќи беше веќе проширено и со трето место ќе имавме големи шанси за пласман.
Али одлично ни дојде и лига на нации, и ја искористивме шансата што ни се пружи.
podobruvanje DA ama ti zborese za POVISOKO NIVO vo predhodniot post. nie i so podobruvanjeto me sme na povisoko nivo, seuste ko sto gledas tesko ide so pojaki repki. imaj na um deka pandev gi igra poslednite kvalifikacii taka da toj prelaz na povisoko treba sega da se slucuva.

liga na nacii ni dojde dobro samo trebase i taa da si dobieme i da ideme vo pojakata grupa em polesno ke bese da se kvalifikuvame vo idnina em so pojaki protivnici ke igrame. teska glupost bese toa osloboduvanje bitni igraci za poslednive utakmici. ogromna greska na mrme

Член од
5 февруари 2013
Мислења
239
Поени од реакции
124
vo red e toa za francuzite batali gi niv, ko sto rece ako se rodeni tamu veke imaat konekcija so taa drzava i mozat da biraat... nego kazi mi kako ademi e nas koga pradedomu se preselil u sibenik za vreme SHS, on 4 generacii veke nema dopir so mkd. na strana deka ne izbral nas itn, toa e vo red ama sto ima on so mkd konkretno denes? ili hereira?

druga rabota jas sakam reprezentacija so pretezno makedonci. mene ne mi e bitno dali ke se kvalifikuvame ili ne, bitno mi e da igraat sto poveke nasi da si postoi taa prirodna povrzanost so reprezentacijata... turi pepel na ramkovna repka sekogas ima da ima somnezi dali ke izigraat fer koga ke se soocat so svojte. ne gledam poenta da se kitis so tugi perja, nezavisno dali sme nie, francija ili katar u prasanje. si postoi klubski sport za toa.
Па нели играа против своите и ги тепавме и отидовме на ЕУРО, шо мрчиш не знам...

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.553
Поени од реакции
24.902
Па нели играа против своите и ги тепавме и отидовме на ЕУРО, шо мрчиш не знам... уште те читам како пишеш Адеми небитен играч бил кај нас, оди следи си таму за нутриционизам заеби спорт
da de, i napisavme 20 strani dali ke izigraat ili ke im ja pustat... utre pak da treba da igrame pak isto ke bide, pak ke napiseme 20 strani na temata.

ne zaboravaj i deka kosovo ne e albanija plus bez publika se igrase... sosema drugo ke bese da se igrase so publika i da bese albanija koja si ja smetaat za maticna drzava. ne sum bas siguren deka ke izigraa koga ke go slusnea navivanjeto ili ke treba da si kutime?

Kajgana Shop

На врв Bottom