naumdb
Кајгана Менаџер!!!
- Член од
- 5 јуни 2007
- Мислења
- 9.009
- Поени од реакции
- 5.662
Смешни сте сите со ова со химната, никогаш не очекувам Албанец да ја пее химната и патетично е вакво барање. Демек Боатенг црн гламња ако ја пее германската химна е Германец. Колку бесмислено, црнец ја пее Дојчланд убер алес, надвор од секоја логика.Кај нас би било успех Албанците да ја почитуваат државата и лично се надевам дека повеќето од овие кои играат за нас ја почитуваат државата.kaj francuzite recisi sekoj ja pee himnata. deneska malku kasno pustiv, alioski, bardhi, bejtulai i musliu otvorija usta?
ademi edno 100 pati go molea da igra za makedonija i 100 pati ni udri korpa. posle se predomisli deka hrvatska podolgo vreme go ignorirase. bardhi samiot kaza na intervju deka sakal da igra za albanija, ama bidejki ne go fermale (togas ne bese poznat) zaigral za makedonija. alioski koga igrase za makedonskata U21 vo svajcarija ne ni znaea deka igra fudbal, bese poluamaterski fudbaler.
sekoja pocit za nastapite, pred se bardhi i alioski sekogas davale 100% vo nasiot dres, ama mnogu jasno e deka ne im bevme prv izbor. da ne bea makedonski reprezentativci sigurno ne bi navivale za makedonija nego bi letale orli.
Ова со Барди некаде сум го прочитал и јас, дали беше за албански или за косовски медиум, ама мислам дека е извадено од контекст, сигурно директно не кажал дека сакал да игра за Албанија. Ние на Македонците не им сме прв избор, очекуваме на Албанците да бидеме. Кулушевски, Игњовски, Секулов, Марко Павловски, еве го сега и полупрофесионалниот фудбалер Мусовски се мисли дали да игра за Македонија, тебе ти е проблем Барди што „рекол“ дека ќе игра за Албанија или Адеми што не ја пеел химната.
Доколку сакаме резултати треба да пораснеме над сето ова, голем проблем е и инаетот помеѓу селекторот и федерацијата, треба некои личности да ги остават меѓусебните проблеми на страна и да се фокусираат на сениорската репрезентација. Исто треба јасно да му се стави на знаење на Боби Милевски дека неговата репрезентација е младинска и дека во сениори треба да ги пушти најдобрите младинци, макар да не играат ни минута. А не сега да доаѓаме во ситуација да носиме туристи како Агим Ибраими, Крсте Велковски, Шишковски, Хасани на Европско.