Македонска фудбалска репрезентација

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.775
Поени од реакции
6.569
Како би било за билети во Букурешт за нас знае некој , дали ке одат сите карти преку Фифа или преку ФФМ ке може , и дали пример картата ке биде блок за сите утакмици или ке може поединечно , некој што ја знае процедурата нека сподели ..

Би требало ова со коронава до јуни да заврши со вакцината и да си има публика , ја очекувам што од тука што од цела дијаспора најмалце 10.000 Македонци на стадион ! (Оптимистички со оглед дека ни е прво ЕП , плус дека последниов период многу негативности се направија на Македонија како држава можеби ке има и над 15.000 )

Сега и кујзнае кога другпат би се пласирале на ЕП , башка ни се погоди и Букурешт за домаќин првите 2 утакмици , така да ова е одлична прилика . ( како што беше ракометот во Србија )

Последно уредено:
O

ob1

Гостин
Ненормално убаво чувства ме облива уште од вчера вечерта. Сегде за тоа се збори, денес пола колеги со дресови и знамиња на работа дојдовме, не се работи ништо денес од еуфорија па и тоа е плус хахах. Кој и да ти се јави по телефон прво нешто му викаш ајде честито да ни е Европското, цел ден само слики и видеа од фудбелерите излагаат. Едноставно за вакви работи се живее!

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
Го дочекавме и тој ден, пласман на големо фудбалско натпреварување. Конечно, после толку години очобол фудбал, пцуење и нервози дочекавме талентирана генерација и пред се заедништво и екипа. За тоа, мора да му се даде заслуга на Мрме, многу го критикуваа и него и изборот за тој да биде селектор, и ќе речам и оправдано, и не беше баш најидеалниот избор ниту пак е совршен од тактички аспект, ама барем се направи едно заедништво, супер атмосфера и се гледа дека гинат еден за друг и играат со огромна желба и мерак. Се кладам дека и во поинаква ситуација и атмосфера утакмицата со Косово ќе беше многу поразлична баш поради причините кои пред утакмицата се дискутираа, ама ајде да не се навраќаме на глупости :D

Сепак, мора да сме реални дека доколку УЕФА не го сменеше форматот ќе бевме далеку од пласман, огромна олеснителна околност беше патот преку Лигата на Нации, неспоредливо е со какви противници игравме тука во контраст со регуларните квалификации, па затоа и не сметам дека направивме огромен успех, успех е секако, за почит со оглед дека е прв пат во историја, ама не е светско чудо да се разбереме, кога ќе видиш кои све држави заиграа на европско. Имам поделено мислење за ваквиот формат, катастрофално беше минатото ЕУРО во поглед на квалитет, ама од друга страна е супер шанса за држави како нашата, не знам баш колку е потребна промоција ама за подигнување на квалитетот, зголемување на инвестициите, желбата и слично кај ваквите репрезентации ќе бде супер, а од друга страна и самата атмосфера и еуфорија што ја носат ваквите држави даваат дополнителен шмек и дух, има да гори Букурешт од нас, па што да не и Амстердам. Е сега, во секоја среќа има по некоја несреќа, мораше баш во корона ситуацијава да бидне све ова, па да не можеме ни да се израдуваме ко што треба и плус да стравуваме за патување во јуни, ќе мора за умрено да ја прогласуваме затоа што ова се чекаше со години и не се пропушта ваков настан :D

Би дополнил и само дека овој успех никако, ама баш никако не смее да оди на грбот на ФФМ, кои со нивното очајно работење низ годините наназад не доведоа до ситуација да едвај имаме прва лига, со никаква инфраструктура и не повеќе од 1000 гледачи за А-репрезентацијата. Со апсолутно ништо не придонесоа они за да произлезе оваа генерација која прво го направи успехот со у21 па сега и ова, едноставно беше сплет на околности и среќа да се поклопат некои коцки.
Како и да е, ако ништо друго, апсолутно заслужен пласман само ради Гранде Пандев, каква легенда, играчина, радувај се и уживај мајсторе, го заслужуваш ова! Елмас, мајсторе, каков само талент си ти, продолжи да тераш како до сега, остани каков што си, скромен, со големо срце, на пат си кон огромни достигнувања! Детево двоеше уште од сам старт, уште ко дете го памтам кога тренираше во школата на Џипун, играше со 2 генерации постари и беше убедливо најдобар, огромен талент, а ретко барем кај нас ваквите таленти имаат и таква работна етика и психа како Елиф. Мора да го спомнам уште еднаш и Мрме, како успеа само човеков за толку кратко да направи толкав скок во тренерската кариера, браво, пред 10-15 години го памтам кога беше тренер во една од полошите фудбалски школи низ Скопје, губеа по 7,8-0 од кој стигнат :D И секако, thumbs up за нашите златни вардарови играчи, Даре, Боби, Спировски, Муслиу ( :kuracc: )

Букурешт, Амстердам, here we come :cujte: Невидена еуфорија фаќа уште од сега

Последно уредено:

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Како би било за билети во Букурешт за нас знае некој , дали ке одат сите карти преку Фифа или преку ФФМ ке може , и дали пример картата ке биде блок за сите утакмици или ке може поединечно , некој што ја знае процедурата нека сподели ..
Ако некој има информација кога стартува продажбата на билети нека каже
Мислам дека се продаваа билети, но сега се стопирани поради непредвидливоста со короната. Јас се регистрирав на UEFA и треба да добијам меил кога повторно ќе стартува продажбата.
1605261129786.png
Регистрирајте се и во account settings активирајте го тоа за 'Ticketing news and updates':)

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.426
Поени од реакции
3.259
....Ептен годи кога и од страна стигнуваат убави работи....и преубаво да се споделуваат....
"viejo rockero"....:)

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.974
Поени од реакции
41.343
Криво ми е што не присуствував на Ракомет нашите кога играа во Ниш, криво ми е за Литванија четврт-финале што не сум бил таму, но сега морам да идам на ова Европско. Кајгана форум еден блок на трибина мора да има. :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.886
Поени од реакции
25.367

Би требало ова со коронава до јуни да заврши со вакцината и да си има публика , ја очекувам што од тука што од цела дијаспора најмалце 10.000 Македонци на стадион ! (Оптимистички со оглед дека ни е прво ЕП , плус дека последниов период многу негативности се направија на Македонија како држава можеби ке има и над 15.000 )

Сега и кујзнае кога другпат би се пласирале на ЕП , башка ни се погоди и Букурешт за домаќин првите 2 утакмици , така да ова е одлична прилика . ( како што беше ракометот во Србија )

obicno na ffm i sleduvaat % sto bi bil nekoj 5k-10k karti vo zavisnost od goleminata na najmaliot stadion kade igrame. mislam im sleduva 10-15%. ostatokot ke ide na prodazba preku UEFA. za bukurest ke ima karti, veruvam i na samiot den od oni sto ke gi vrakast sponzori i vip... ajde moze so austrija da e potesko ama za so ukraina ke ima sigurno.

za do holandija ne se nadevajte osven ako ne zemete premu uefa ili ffm.

ffm ke prodava blokovi, uefa ke ima opcija za blok ili individualni. za dijasporata ke bide potesko osven ako nema mkd ili eu pasos.

na uefa ke treba da ste registrirani i da imate kreditna za da platite. problem ke bide sto karti obicno prakaat po posta a znaeme kakva e nasata posta...

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Сепак, мора да сме реални дека доколку УЕФА не го сменеше форматот ќе бевме далеку од пласман, огромна олеснителна околност беше патот преку Лигата на Нации, неспоредливо е со какви противници игравме тука во контраст со регуларните квалификации, па затоа и не сметам дека направивме огромен успех, успех е секако, за почит со оглед дека е прв пат во историја, ама не е светско чудо да се разбереме, кога ќе видиш кои све држави заиграа на европско.
Ако гледаш реално и да не ја воведеа Лигата на Нации ние пак ќе игравме плеј-оф како третопласирани и само еден натпревар (место два) ќе не делеше од пласман на ЕУРО, така да не држи многу вода муабетов дека да не била Лигата на Нации ќе сме биле далеку од пласман. И по едниот и по другиот пат ние ќе игравме плеј оф.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Видете му само фаца, фризура, стомаче и градба налик на просечен Македонец на Мрмевич бре.
Од прва се гледа дека одело само на свадби и на утакмица носи, никако не му стои, ниту е комотен во него, ниту сака да го носи, се поти и гуши жива вода во него се прави, копчињата му се откопчуваат на кошулата од стомакот, машната не ни знае, ниту сака да научи да ја заврзе и ги чува така заврзани на закачалка уште откога ги купил и во бутикот му ги заврзала продавачката.
Едноставно се работи за народен, еснаф, честит и поштен човек. Самиот прекар Мрме му е погоден за да сите од прва го засакаат.

Последно уредено:
Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Cestito pobedata....

ovoj tim e skoro istiot tim Sto ne nosi na evropsko u21 pred nekolku godini.

treba da ni go ostavete FFM na nas Albancite Samo za fudball ne biva, vie drzete sve drugo

ova e istorija, Jas veruvam Deka I grupata Ke ja pomineme

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
Ако гледаш реално и да не ја воведеа Лигата на Нации ние пак ќе игравме плеј-оф како третопласирани и само еден натпревар (место два) ќе не делеше од пласман на ЕУРО, така да не држи многу вода муабетов дека да не била Лигата на Нации ќе сме биле далеку од пласман. И по едниот и по другиот пат ние ќе игравме плеј оф.
Да не испаднам хејтер, пред некоја година и со друга генерација играчи ни преку Лига на Нации немаше да влеземе, не дека нема напредок и слично, ама тој плеј-оф што го спомнуваш немаше да биде против Грузија, а сега ко да барам оправдувања ама да бидам искрен таа група беше најлесната што памтам некогаш да сме ја имале, со Полска и Австрија како единствени сериозни и утепани Изреал и можда најслабата Словенија. Пак ќе кажам, супер успех и све тоа, ама немаме некои wow резултати кога ќе видиш против кои све екипи играме задњиве 2-3 години и кои се резултатите

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.154
Поени од реакции
4.038
Да не испаднам хејтер, пред некоја година и со друга генерација играчи ни преку Лига на Нации немаше да влеземе, не дека нема напредок и слично, ама тој плеј-оф што го спомнуваш немаше да биде против Грузија, а сега ко да барам оправдувања ама да бидам искрен таа група беше најлесната што памтам некогаш да сме ја имале, со Полска и Австрија како единствени сериозни и утепани Изреал и можда најслабата Словенија. Пак ќе кажам, супер успех и све тоа, ама немаме некои wow резултати кога ќе видиш против кои све екипи играме задњиве 2-3 години и кои се резултатите
Немаше да биде Грузија (И Косово) ама ќе беше само 1 натпревар против Северна Ирска, Р. Ирска, Грција, Србија или дури може Косово, така да далеку од тоа дека ќе сме биле далеку од пласман да не била ЛН.

Никој не оспорува дека ни се поклопија коцките и во квалификациската група, само кажувам дека и без Лигата на Нации ние ете ќе бевме на чекор до Еуро, а не дека ќе сме биле далеку ко ти што тврдиш. Демек ај штом во квалификациите ни се паднаа полесни ривали тогаш да не беше ЛН немаше да имаме шанса на еден плеј оф натпревар да ја поминеме Грција или Косово или С. Ирска или некој од останатите.

Али се сложувам со тоа дека сепак ќе бидеме апла аутсајдери и дека ни се погодија многу работи па не треба да се залажуваме дека кој знае какви резултати сме имале, и со остакот што го пиша :D

Последно уредено:
Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Се надевам Ристовски и Несторовски ќе си најдат нови клубови зимава. Им се осеќа на терен дека не играат редовно во своите клубови , а и двајцата ни требаат во топ форма.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Читав на фб коментари од Бугариве на страна од нивен спортски портал. Ептен се батхрт, до кај дегутантно е. Има по некои, кои честитаат ама поретко.
Ме интересира брачава наши автохтони што коментираат. Ако има некој информации нека сподели.

Kajgana Shop

На врв Bottom