M
Mozam da zamislam kakov rollercoaster na cuvstva imal vo cel proces. Ti se pruzi mala sansa da napravis vakov uspeh pa ide Korona, pa Kosovo pa se najde negde vo nicija zemja vo Tbilisi na karta da baras ne mozes da go najdes, pa davas gol pa cekas pola saat da zavrsi. Ke mu trae ova vecno i kako so vikas naroden covek da ti e milo da si se raudjs za nego.Видете му само фаца, фризура, стомаче и градба налик на просечен Македонец на Мрмевич бре.
Од прва се гледа дека одело само на свадби и на утакмица носи, никако не му стои, ниту е комотен во него, ниту сака да го носи, се поти и гуши жива вода во него се прави, копчињата му се откопчуваат на кошулата од стомакот, машната не ни знае, ниту сака да научи да ја заврзе и ги чува така заврзани на закачалка уште откога ги купил и во бутикот му ги заврзала продавачката.
Едноставно се работи за народен, еснаф, честит и поштен човек. Самиот прекар Мрме му е погоден за да сите од прва го засакаат.
Плус му висеше договорот, демек раскаран бил со гнидите од ФФМ. До крај на месецов му беше. Сега веќе е 200% сигурно дека ќе биде продолжен.Mozam da zamislam kakov rollercoaster na cuvstva imal vo cel proces. Ti se pruzi mala sansa da napravis vakov uspeh pa ide Korona, pa Kosovo pa se najde negde vo nicija zemja vo Tbilisi na karta da baras ne mozes da go najdes, pa davas gol pa cekas pola saat da zavrsi. Ke mu trae ova vecno i kako so vikas naroden covek da ti e milo da si se raudjs za nego.
Малце и лошо се изразив, мислев и општо на самиот нов формат и проширувањето на европско, а со тоа и патот преку ЛН. Ама, да не ја одолговлекуваме со глупости да не глумам хејтер беспотребно, вака или онака со среќа нека ни е, битно се израдувавмеНемаше да биде Грузија (И Косово) ама ќе беше само 1 натпревар против Северна Ирска, Р. Ирска, Грција, Србија или дури може Косово, така да далеку од тоа дека ќе сме биле далеку од пласман да не била ЛН.
Никој не оспорува дека ни се поклопија коцките и во квалификациската група, само кажувам дека и без Лигата на Нации ние ете ќе бевме на чекор до Еуро, а не дека ќе сме биле далеку ко ти што тврдиш. Демек ај штом во квалификациите ни се паднаа полесни ривали тогаш да не беше ЛН немаше да имаме шанса на еден плеј оф натпревар да ја поминеме Грција или Косово или С. Ирска или некој од останатите.
Али се сложувам со тоа дека сепак ќе бидеме апла аутсајдери и дека ни се погодија многу работи па не треба да се залажуваме дека кој знае какви резултати сме имале, и со остакот што го пиша![]()
aбе 3 пара патики искина пролетоска на стаза трчајќи ама којзнае со што се не се контаминира себеси и нема ни грам ослабеноВидете му само фаца, фризура, стомаче и градба налик на просечен Македонец на Мрмевич бре.
Од прва се гледа дека одело само на свадби и на утакмица носи, никако не му стои, ниту е комотен во него, ниту сака да го носи, се поти и гуши жива вода во него се прави, копчињата му се откопчуваат на кошулата од стомакот, машната не ни знае, ниту сака да научи да ја заврзе и ги чува така заврзани на закачалка уште откога ги купил и во бутикот му ги заврзала продавачката.
Едноставно се работи за народен, еснаф, честит и поштен човек. Самиот прекар Мрме му е погоден за да сите од прва го засакаат.
Па добро и реално сеуште не сме на некое фудбалско ниво кое што преку квалификации ќе можеме да се пласираме на Европско, ова Лига Нации искочи добро за нас и имавме малку среќа што ни се паднаа Косово и Грузија и отидовме. Затоа и на сите ни е толку мило затоа што за прв пат да не посака среќата и нас и ние да се израдуваме. Како и да е, таму сме, и да губиме по 20-0 ми е гајле, се надевам ќе има преку 10.000 Македонци во Букурешт што ќе пеат 90 минути.Малце и лошо се изразив, мислев и општо на самиот нов формат и проширувањето на европско, а со тоа и патот преку ЛН. Ама, да не ја одолговлекуваме со глупости да не глумам хејтер беспотребно, вака или онака со среќа нека ни е, битно се израдувавме![]()
Друже која среќа ја бараш што ни се паднале Косово и Грузија, не играа у Д лига Италија или Холандија.. Баш најтешките од Д лига ни паднаа.. Среќа ќе беше Гибралтар или Лихтенштајн да ни паднеа...Па добро и реално сеуште не сме на некое фудбалско ниво кое што преку квалификации ќе можеме да се пласираме на Европско, ова Лига Нации искочи добро за нас и имавме малку среќа што ни се паднаа Косово и Грузија и отидовме. Затоа и на сите ни е толку мило затоа што за прв пат да не посака среќата и нас и ние да се израдуваме. Како и да е, таму сме, и да губиме по 20-0 ми е гајле, се надевам ќе има преку 10.000 Македонци во Букурешт што ќе пеат 90 минути.
Грузијците имат доста Грци кај нив и луѓе со грчко потекло, уште од антика се таму.Јас мислев на Грузијците, ама уреду е немам ништо против, обаче душава ми се полни и срцево ми скока чим некој им споебе све живо и диво на Татарите.![]()
еве на пример овој @Goal честита, верувам не е единствен,Читав на фб коментари од Бугариве на страна од нивен спортски портал. Ептен се батхрт, до кај дегутантно е. Има по некои, кои честитаат ама поретко.
Ме интересира брачава наши автохтони што коментираат. Ако има некој информации нека сподели.
Супер е дресот оваков каков што си е, еден од поубавите ќе е на првенство, среќа србите не се пласираа на еп, тие извадоа добар дрес.Кој ќе не лапне пред европско?
Адидас, или Најк? Или поверојатно е втора категорија, како Пума, Умбро, Њу Баланс, Хома...
Јако би сакал, ама мислам дека нема да го носиме на европско.