Македонска фудбалска репрезентација

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.639
Поени од реакции
11.717
Супер купот кога беше имаа сто пропусти па сеа као се ке исконтролираат

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Че го љетиф знаме на голема аљбаниа со дрон, море хеј....

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
mozda ke vazi samo za kosovski rekviziti, ne za albanski.
Па да, така го сфатив тоа пишаното и јас...ама и така не ми е за верување дека ќе успеат да спречат.
Ама секако на крај ќе испадне со албански знамиња или некои си такви хибридни албанско-косовски знамиња :D

Ипак, ја мислам помали се шансите да има проблеми тука него ли на други балкански дерби мечеви, не би требало косовариве до толку да не хејтаат од политички аспект
Секако,ќе има потенцијал за глупости, и ваљда нешто ќе има...ама не верувам да биде нешто што ќе биде толку опасно за некоја драконска казна. (ако се деси нешто нели)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.176
Да бе, уште стојам зад тоа иначе :D

Шкендија во Европа ја претставува Македонија.

Ако утре Шкендија освои ЛШ, со тоа после ќе игра директно во групна фаза следна сезона, и после тоа ќе има Македонија повеќе поени и ќе имаме и второ место за екипа во ЛШ.

Плус да не зборам што таков успех би инспирирал и други екипи да вложуваат во фудбалот :D

Не сум фан на ни една конкретна екипа, така да политика и заебанција на страна, треба да се поддржуваат екипи што ја поддржуваат Македонија во странство, може само ќар да има on the long run.

Популаризирање на спортот, доаѓање на странци во државава што ќе гледаат утакмици, атмосфера во градот, потенцијално некој македонец ќе крене форма и за репрезентација, па некој ќе му текне можда да ја скаутира Шкендија во лига на рандом меч и случајно да му фати око некој играч на противникот и така натаму и така натаму

Јасно ми е мене се тоа, не се праам наудрен, ама може само ќар да има од македонски преставници во ЛШ/ЛЕ.
Еве, Вардар во ракомет вака си газеше, па сега некој му текна да вложува во Еурофарм, па донесоа поени Вардар за догодина дури и екипа ко Металург/Пролет да игра во ЛЕ ракомет, па да добијат ќар, па да се уозбилат, па повеќе наши дечки ќе добијат шанса во ракометната ЛЕ, па ќе напраат трансфери па....
И така, многу лесно може за 15ина години да имамае солидна репрезентација што уствари изглегла поради успехот на РК Вардар во ЛШ :D

........ептен филозофирам у ПМ еј :D (ама се сфаќаме бе)
у право си... еве на пример пред некоја година кога играа со партизан па кога летаа орли на градски ептен Македонија виде ќар, ги казнија за веење странски знамиња. среќа не ги пуштија српските каури во Македонија па немаше некоја жртва за ФФМ и македонските екипи да видат поголем ќар од УЕФА. не дека и македонски екипи неможе таков ќар да донесат ама овие конкретно кур не би ги болело туку и би се подмочнувале од радост.

и те молам не мешај екипен спорт со репрезентација/држава. едноставно нема врска едно со друго. тоа со коефицентите и дека една ластовичка ќе го кренела рејтингот или квалитетот е смешно поготово кога знаеме дека нашите клубови мизеруваат буквално во сите спортови така да и ако имаат подобар коефицент ради нечиј друг успех не значи дека нема да ги прегази некоја трето разредна екипа од линхенштајн ко што се случуваше последниве 2-3 сезони.
Автоматски споено мислење:

Za koj saka neka navivaat toa nikoj ne moze da mu go zabrani, ona sto moze da mu se zabrani e pristap do stadion, vo normalna drzava mu dava tamu nekoj procent karti kolku sho mu sleduvaat gi stiskash tamu vo eden ili dva bloka na istocna ke dojdat ke izvadat dve tri znaminja ke ti svirkat himna, posle zavrahuvanje na mecot gi vadis so specijalcini cao prijatno. Pravis kordoni vo tri cetiri sloja vo radius okolu stadionot i cao cao nema pristap. Ama ne, nie sme banana drzava kaj so ne se znaj koj jadi koj pie, pa pregovarame ova ona da im dademe istocna ili ne znam sto. Da sme i normalna drzava ke bara od UEFA da nema i voopsto gostinski navivaci oti se znae deka za fudbal stokata ne ti doagja.

конечно битолчанец на кој РЕК-от не му го уништил целосно мозокот.

лесно се контрилира ситуација на стадион како градски ако се сака. ко што кажаа погоре им даваш блок, два и картиве им се продаваат дирекно на нивен сојуз. Како они ќе си ги продадат понатака е нивна работа. Секој што има НИВНА карта мора да ја регистрира на гранична контрола - значи имаме список кој влегол и што карти носи, нека им се удира печат таму. На тој начин избегнуваш мак државјани да купуваат карти во нивен сектор или ако веќе купуваат ќе мора од косово да тргнат.

остатокот на стадионот карти со лична карта каде како организатор имаш право да одбиеш на кого продаваш карти. плус забрана за носење не македонски реквизити на стадион. плус се закануваш дека секој што не почитува ред и мир ќе крка 1000е казна која секако постои според нашите закони.

ако се сака се може, финтава е што не се сака а и сигурно ќе се исполитизираат работите до тогаш, чисто сумњам дека ова ќе помине мирно пошто и на вмро и на дуи ќе им треба малку понапната состојба за пред избори а под нивна контрола е и ффм и мвр и доволно локални будали од двата табора. срања ќе има, прашање е само колку ќе бидат доволно, затоа и најпаметно ќе беше да нема некоја голема организација него помали/помобилни групи

која глупост ако им се даде цел исток...

Последно уредено:
Член од
30 мај 2019
Мислења
2.188
Поени од реакции
4.027
Како што службено изгуби и Албанија од Србија нели.
Ама добро напишав подолу дека нашите не паѓаат така лесно на такви провокации како србите. Тука шверцерите ги пуштија да дивеат во театарот, не па за едно знаме со дрон.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.859
Поени од реакции
5.711
Кога ќе ги пуштат картите во продажба?
Полека, но сигурно се загрева атмосферата по повод историскиот дуел со Косово кој што ќе се одигра на 26 март во Скопје.

Нема сомневање дека Арената ќе биде преполна, барањата за билети се огромни,интересот како никогаш досега, сигурно е дека ќе има 35.000 гледачи.

Ново е тоа што од викендов фудбалските фанови ќе може да си купат билети преку Општинските фудбалски сојузи низ земјата. Сите клубови во ОФС, но и граѓаните на тие места се информирани дека до понеделник – вторник, ќе можат да си набават билети кои чинат по 300 и 400 денари.

Се разбира тоа може да го направат само со лична карта. Потоа, она што ќе остане, но и предвидениот контигент на билети, ќе се продава преку МК Тикетс и преку ФФМ.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Кај се наоѓаат тие општински фудбалски сојузи?

Kajgana Shop

На врв Bottom