- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.028
Со картите се знае ли нешто?
Ќе биде беСо картите се знае ли нешто?
Ама ова не е обична утакмица, чекор до пласман сме а плус и играже со Косово, може 300 малверзации да направат со карти, така беше и со Албанија па на крај мораше на телевизија да се гледа.Ќе биде бе
Ако се водиме од некоја логика до сега како прават претпоставувам ќе биде на почетокот на март или негде втората недела од март.
Уште не се договрени и колку билети на Косово ќе дадат знам пред недела дена за тоа ФФМ и федерацијата на Косово разговарале, дека сакале овие повеќе карти за нив
![]()
„Шверцерите“ нема да навиваат за Косово, „Балистите“ допрва ќе решат... - Sportmedia.mk
Навивачката група „Шверцери“, една од најголемите во Македонија и група која го поддржува Шкупи, на претстојниот меч на 26 март меѓу Македонија и Косово, нема да навива за гостинската репрезентација. Јусуф Рамадани, еден од претставниците на „Шверцери“, за весникот „Коха“ изјави дека тие нема...sportmedia.mk
Море, како тргнало, мене па не би ме чудело накај 2035 да бидеме дел од Косово..Како тргнало, не би ме чудело ова да е последна утакмица меѓу Македонија и Косово
Мене ми е ќеф што навивачиве наши се обединуваат за репрезентацијата (долго време репрезентацијата немало такво организирано навивање.. веројатно од 90-тите?). Не е лошо и во другите спортови исто така (ај фалангата си води во ракомет, ама и други ако доаѓаат преполно би било) да се има плус навивачи. Ама ова со групиве од Тетово и слично не мириса на добро. Може на стадион да биде океј, ама надвор од него е друга приказна.А иначе да, зависи ваљда од натпреваров, ако има инциденти возможно е богами....
Автоматски споено мислење:
А иначе од кај ова со Босна?
Косово и Босна не смеат заедно да играат? Не сум знаел
Краина е во Хрватска и нема благе везе со ова. Република Српска е вистинската адреса.Не знам зошто и не сум сигурен. Дали е дека Босна не го признава Косово (а и не смее ради Крајина) или баш дека има доста срби во тој дел на Босна и дека е можен голем инцидент.. не знам, ама знам дека на последниот ждреб кажаа дека Косово не може со Србија или со Босна.
tvrdis deka znaes kade zivees, a ne mozes da poveruvas sto javno se na strana na kosovo, kontradiktoren si... bas toa e najlogicno. i recisi site navivaci na shkupi ke bidat za kosovo, samo sto klubot zivee i od pari na opstinata pa verojatno pobarale da ne se isjasnat javno, onaka malku da glumat sozivot.Кристално јасно ми е мене кај живееме, ама не можам да поверувам дека отворено си кажаа дека ќе навиваат за Косово. Јас не знам колку iq треба да нема чоек за ваква глупост да произведе. Минимум третина репрезентативци се со албанско потекло, стварно не ми е јасно шо кур сакаат да покажат, колку се прости ли? Исто ме занима и дали обичниот албански гледач го дели ваквото ретардирано мислење, еве некој член албанец нека ми појасни..
Генерално се слагам со ова што си пишал, иако не би одела толку во крајности, секако дека има голем дел од нив што размислуваат така, но сигурна сум не сите и се‘ уште имам надеж дека би се сменило со тек на време.. истото важи и за нас, не сме ни ние цвеќиња. Ама баш цел овој муабет сакав да го избегнам, и затоа ти звучам контрадикторна. Значи мене кристално јасно ми е дека нема да дојдат да навиваат за Македонија.tvrdis deka znaes kade zivees, a ne mozes da poveruvas sto javno se na strana na kosovo, kontradiktoren si... bas toa e najlogicno. i recisi site navivaci na shkupi ke bidat za kosovo, samo sto klubot zivee i od pari na opstinata pa verojatno pobarale da ne se isjasnat javno, onaka malku da glumat sozivot.
golema rabota sto edna tretina od igracite na makedonija se albanci koga (skoro) site na kosovo se albanci. kosovo sega veke reprezentira albanski fudbal, makedonija ne. skoro site albanci od makedonija ke navivaat pre za albanija i kosovo se dodeka makedonija ne stane albanska drzava, znaci na primer da ima zname po nivna kreacija i da go reprezentira internacionalno albanskoto vo najmala raka na level kako i makedonskoto. se dodeka makedonija ne se pretvori vo takva drzava malo morgen deka albancite vo pogolem broj bi navivale za makedonija protiv albanija ili kosovo. znaci ako se nadevas albanci da ne podrzuvaat protiv kosovo ke treba da pocekas barem uste 25-30 godini (ako nekogas stanat mnozinstvo i go smenat snameto i eventualno uste ednas imeto na drzavata).
Од ова што читав по фејсбуков, да, има голем број на албанци што ќе навиваат за Косово поради тоа што се декларираат како албанци што живеат во Македонија и поради тоа имаат повеќе заедничко со Косово отколку со Македонија.Кристално јасно ми е мене кај живееме, ама не можам да поверувам дека отворено си кажаа дека ќе навиваат за Косово. Јас не знам колку iq треба да нема чоек за ваква глупост да произведе. Минимум третина репрезентативци се со албанско потекло, стварно не ми е јасно шо кур сакаат да покажат, колку се прости ли? Исто ме занима и дали обичниот албански гледач го дели ваквото ретардирано мислење, еве некој член албанец нека ми појасни..