leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Ти веќе со темава си купи картаСакам да ти купам карта у еден правец за Сомалија или Монголија..или евентуално Северна Кореа... Сакаш?
Ти веќе со темава си купи картаСакам да ти купам карта у еден правец за Сомалија или Монголија..или евентуално Северна Кореа... Сакаш?
Мене ни тие истражувања на Дуинг бизнис нити за некакви топ 3 реформатор во светов не ми значат ништо кога знам дека ништо од тоа немам осетено и дека е тежок животот во Мк.Ама најмизерна земја во светот???Абе а на дуинг бизнис дркавте насекаде? А економист не чини пошо не ви одговара? Колку себични егоистични необјективни души сте
Пријателке напишав и сега пак повторувам ова не е истражување само соберени инфлацијата и невработеноста и дојдено до заклучок. Податоци за инфлација и невработеност може да се најдат и од википедија. И сега во случајот ќе скокнат левичарите, по некој месец ќе излези некој друг податок каде што ќе бидеме добро рангирани ( пак велам никој не гледа критериуми) и тогаш десничарите ќе скокнат колку сме напреднати и на обичниот народ ( кој за жал се замара со работи од кои нема врска) ќе скока како некој паун пред парење во основа тоа се повторува со години.Е мој мил пријателе погледни ги што се не напишаа за 5 минути. Затоа кога викам на други листи дека не сме први ме прават негативец, наместо како човек да седнат и да ги разгледаат критериумите според кој е дадена оценката. Но тогаш е небитно, први во инвестиции јееее, медал! Кај може квалитет на живот и просперитет да се оцени со два критериума? И замисли да се фалиш со тоа. Е тоа е мизерно.
Ете оваа вест колку толку може ќе ја раздрма перцепцијата кон овие „истражувања“. Се разбира дека не сме најмизерни на свет. Се разбира и дека не сме најдобри. Само полека со нозете по земја, без залетувања...
ima nekoi drzavni sluzbenici po doma sto sedat i zemaat plata pa kaj go ima ova be ni vo cad (afrika) ni vo burundi go nema da zema plata a da ne raboti.Од 92 земји на планетава, па не сме лоши бе, мајке ми
Значи има едно 100 и кусур полоши од нас.
И ова со невработеноста е малку претерано, знам повеќе луѓе што работат на црно отколку легално вработени, ама тоа е веќе друга тема.
Значи, како што стои во објаснувањето, ова се однесува на две важни економски показатели: инфлација и невработеност. Не се работи за општо најмизерна, или незнам, најмизерна клима, загаденост... чисто две показатели и тоа е тоа. Не сум едуциран од економија и незнам дали оваа комбинација има некакво посебно значење ама јасно е - дури и да не е МК прва, при врвот ќе да е. Посебно во Европа.Дека нешто смрде одамна ни е познато.Очигледно сме навикнати на лошо.
Ама чудно е една Шпанија да е помизерна од Кина.
Интересно, Катар е многу понапреден од нас.Дај да се селиме таму.Или не, некој викаше таму само главните фаци живееле добро, имало строги муслимански закони ова, она ?
Па ние да не сме криви за ова? Колку и да сака некој да ќарува политички поени на ваквата ситуација факт е дека не кочи ЕУ заедно со нивното јужно милениче плус како бонус ни исценираа една војна 2001 година и на крај истите се осудуваат да ни направат една листа каде не споредуваат со Шпанија и Грција кои со години цицаат од фондовите на ЕУ и се членки на истата. Мислам генијална листа стварно, Ајнштајн да ја смислуваше немаше подобро да на ја направи. Да не зборуваме што Македонците се снаодливи и голем процент од тие што се водат под биро си работат, ова го знам со сигурност затоа што познавам многу такви луѓе.Значи, како што стои во објаснувањето, ова се однесува на две важни економски показатели: инфлација и невработеност. Не се работи за општо најмизерна, или незнам, најмизерна клима, загаденост... чисто две показатели и тоа е тоа. Не сум едуциран од економија и незнам дали оваа комбинација има некакво посебно значење ама јасно е - дури и да не е МК прва, при врвот ќе да е. Посебно во Европа.