Македонија најмизерна земја на светот

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Абе што ве гледам будали, размислувајте вака: Невработеност од 30% значи дека имаме вработеност од цели 70%! еееееј, бројка е тоа!!!

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Ова ништо не значи, како прво секој од нас знае дека Македонија нема 30 % невработеност ( РЕАЛНО ), дека има огромен број на луѓе кои работат во странство, а сеуште се водат во завод за невработени. Второ Македонија е пример за ниска инфлација, и дури процентот на инфлација некогаш е под просекот на ЕУ. Така да оваа вест може да ја искористи опозицијата како напад врз власта, ама секој кој малку е пообразован не паѓа на вакви " приказни ".

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Во МК се живее лошо,има сиромаштија,една од најсиромашните земји во Европа,ама најмизерна во светот???Во истражување во кое пола земји од светот се исклучени???
И каков е овој збор најмизерна??Шпанија е тогаш 6 најмизерна земја во светов.Блиску до нас.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ако јас соберам некој шит земји од светот и меѓу нив Македонија ќе излезе како најбогата, ќе се радувате?Или ќе раскажувате приказни како конкуренцијата не е во ред?
Леандра, ти ќе го објавиш тогаш тој графикон,а?

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Не сме до волку стасани како на графикот а и не сме нешто посебно, чудни луѓе сме ние македонците просечна плата ајде 300 евра а се возат мерцедеси, бемвиња, ферари мерари и уште куп глупости а се кука за тоа дека се нема пари...како тоа со 300 евра плата возат скапи коли, мотори се градат палати абе тоа ти е само да кукаме знаеме друго ништо сами си го праиме овоа...треба да не прогласат за земја на кукавичење.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
abe prijatele ekspertizava ja pravat stranci ne instituti vo Makedonija koi se pristrasni (kade vo uslovi na recesija ni raste ekonomijata ??? (so koja logika i empirija gi presmetuvaat tie grafikoni ne znam). so 300 000 iljadi nevraboteni isto taka sme lideri vo regionov.
Se samo vo negativni pojavi i devijantni pojavi sme prvi samo nikako da fatime cekor so edna Slovenija i Hrvatska
za Makedonecov samo Komunizam mu e majkata .ali onaj pravo Titov Komunizam (y)

Нема никаква анализа во овде бе пријателе, само ја земаш и ја собираш инфлацијата и невработеноста, од википедиа можеш да ја направиш. Никој не може да ме убеди дека сме најмизерна земја во СВЕТОТ, да ми речеше во Европа некако можеби ќе се сложев ама СВЕТОТ а и во Европа сум бил во помизерни држави од нашата.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Абе а на дуинг бизнис дркавте насекаде? А економист не чини пошо не ви одговара? Колку себични егоистични необјективни души сте
Па, оттука и се гледа дека ова не е точно. Како може нештото во исто време да е и бело и црно. Едноставно не бидува нели.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
E ама некој не го гледаат најчесто тоа од каде се податоците и од што
Е мој мил пријателе погледни ги што се не напишаа за 5 минути. Затоа кога викам на други листи дека не сме први ме прават негативец, наместо како човек да седнат и да ги разгледаат критериумите според кој е дадена оценката. Но тогаш е небитно, први во инвестиции јееее, медал! Кај може квалитет на живот и просперитет да се оцени со два критериума? И замисли да се фалиш со тоа. Е тоа е мизерно.
Ете оваа вест колку толку може ќе ја раздрма перцепцијата кон овие „истражувања“. Се разбира дека не сме најмизерни на свет. Се разбира и дека не сме најдобри. Само полека со нозете по земја, без залетувања...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
не би се согласил дека сме најмизерна земја

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Абе а на дуинг бизнис дркавте насекаде? А економист не чини пошо не ви одговара? Колку себични егоистични необјективни души сте
Сакам да ти купам карта у еден правец за Сомалија или Монголија..или евентуално Северна Кореа... Сакаш? :pipi:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.485
Поени од реакции
7.972
Од 92 земји на планетава, па не сме лоши бе, мајке ми :)
Значи има едно 100 и кусур полоши од нас.

И ова со невработеноста е малку претерано, знам повеќе луѓе што работат на црно отколку легално вработени, ама тоа е веќе друга тема.

S

Shellshock nam67

Гостин
Ова ништо не значи, како прво секој од нас знае дека Македонија нема 30 % невработеност ( РЕАЛНО ), дека има огромен број на луѓе кои работат во странство, а сеуште се водат во завод за невработени. Второ Македонија е пример за ниска инфлација, и дури процентот на инфлација некогаш е под просекот на ЕУ. Така да оваа вест може да ја искористи опозицијата како напад врз власта, ама секој кој малку е пообразован не паѓа на вакви " приказни ".
ne ti treba grafikoni prosetaj naokolu sam so svoi oci ce se uveris vo ekonomskata blagosostojba vo nasava ni drzava, so podobrena bezbednost
ne se raboti za toa koja elita e na vlast tuku dali e sposobna da se snosi so aktuelnite problemi

ova e realnosta vo makedonija se bara leb od kontenjer...ni opozicijata ni vlasta ne go resavaat ovoj povejke deceniski socijalen problem vo makedonija.

Kajgana Shop

На врв Bottom