Македонија-Хрватска 21.01. (26-29)

Како ќе заврши двобојот на Балканските велесили?

• победа на Македонија

Гласови: 74 58,7%
  • нерешено

Гласови: 19 15,1%
  • победа на Хрватска

Гласови: 33 26,2%

• Вкупно гласачи
    126
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Колумнава: http://www.balkan-handball.com/analize/kolumne/kolumna-mladena-miletica-pogled-ispod-obrvana/

Респект!

P.S.
Да не биде дека само линкувам нешто, да пишам кратко мислење: мислам дека сме аутсајдери но дека ќе биде добра битка. Мислам дека не треба да се трошат силите непотребно, да се избегнат повреди и замор, поважни утакмици ќе следат оваа е само за престиж. Мило ми е што ракометарите се една светла точка на нашево спортско небо кое одамна е замаглено и тмурно. Се надевам дека ќе имаме добар успех во целост на турниров и чувствувам дека сега е моментот. Штета што ја немавме оваа зрелост на првенството во Србија кога имавме армија навивачи, таму чуда ќе се случуваа.

Како и да е, оние две утакмици после Тунис не значат многу, втората беше добиена со пола сили а третата игравме лошо поради Сунѓерот. Сигурен сум дека ќе прикажеме добри партии до крајот.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Секако дека Хрватите се подобри од нас, но не победуваат секогаш најдобрите... Да клаваме појќе голој и гајле немаме :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Имаат класа подобри крила од нас, Дувњак и Карачиќ на средна, Копљар на десна и Вори на пикер. Единствено шкрипат на лева бековска и голман, иако тоа што за нив е шкрипење за нас е премија.
.
Ако го игра Слишковиќ едино што ќе шкрипи ќе биде мрежата на нашиот гол. :D

Да се надеваме на Бичаниќ или на Карачиќ и Дувњак одеднаш, со што би ги угушил двајцата.

Ваљда послабо пратиш, али на balkan-handball, handball.me и остали регионални портали се свршува на Вардар и Металург веќе втора сезона. На севкупно ниво, ракометот овде е ниво погоре од кај нив. Каков таков, далеку понепопуларен од кошарка и фудбал али у него сме лидери во регионот шо би рекол Латас. :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Непријатна вест од таборот на нашата ракометма репрезентација. Средниот бек Немања Прибак добил труење со храна
ccc

Член од
30 август 2012
Мислења
3.570
Поени од реакции
6.231
Колумнава: http://www.balkan-handball.com/analize/kolumne/kolumna-mladena-miletica-pogled-ispod-obrvana/

Респект!

P.S.
Да не биде дека само линкувам нешто, да пишам кратко мислење: мислам дека сме аутсајдери но дека ќе биде добра битка. Мислам дека не треба да се трошат силите непотребно, да се избегнат повреди и замор, поважни утакмици ќе следат оваа е само за престиж. Мило ми е што ракометарите се една светла точка на нашево спортско небо кое одамна е замаглено и тмурно. Се надевам дека ќе имаме добар успех во целост на турниров и чувствувам дека сега е моментот. Штета што ја немавме оваа зрелост на првенството во Србија кога имавме армија навивачи, таму чуда ќе се случуваа.

Како и да е, оние две утакмици после Тунис не значат многу, втората беше добиена со пола сили а третата игравме лошо поради Сунѓерот. Сигурен сум дека ќе прикажеме добри партии до крајот.
Добра колумната само малку ја згреши со птиците.Под еуфорија е колумнистот :D Валда мислел на Мате и салата Младост.

Zbog legendarne dvorane Kale kroz koju su ptice letjele, zbog šore na kraju utakmice Pelister – Metaloplastika, zbog Červarove revolucije u Metalurgu i zbog priče kako Gips Kostelić kao trener Pelistera jednom nije mogao ući u krcatu dvoranu u Bitoli. Vikao je „pustite me unutra, ja sam trener“, a netko mu je ispred iz gužve na ulazu dobacio „ne laži, ja sam trener!“. Na kraju su ga spuštali kroz otvor u krovu dvorane. Čak i ako je izmišljena priča, predobra je da je ne bih napisao. Zbog svega toga uvijek ću navijati za Makedoniju. Ali ne u srijedu navečer. Tad moramo „ubiti“ prijatelja…

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Со Хрватска треба да инвестираме 102,5 % зошто победа ќе ни донесе и прво место во групата. Ако не ја победиме Хрватска утакмицата со Австрија ќе биде формалност дури и подобро ќе биде да ја изгубиме во случај Катар да биде 2 место.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Почнаа да паѓаат фаворитите,досега не импресионираа првите фаворити...
Данска се бара,Франција почна тромаво,како и секогаш,исто и Хрватите..
И "ТИТАНИТЕ"почнаа да паѓаат...:kuracc:
Доказ дека нема непобедливи на првенството....
Предлог тактика од Цревото...:kafence:
Да се надеваме дека Ивица чита малку од критиките,има шо да научи,иако нема селектор на СП кој не прави грешки,но сепак ние сме мала држава,со лимитирани потенцијали кога се работи за ракометот(лимитиран број на играчи во ростер,мал фонд на играчи,слаба лига итн)па мора да пробаме секоја грешка да ја исправиме...
http://sportmedia.mk/stevche-stefanovski-gojun-i-duvnak-se-nashata-shansa-vo-odbranata-na-hrvatska/
Само храбро,да си ја играме нашата игра,па да видиме до кај сме...
18 години по последната победа над Хрватска,кога во Кале го тепавме тогаш олимпискиот шампион Хрватска,со еден Сарачевиќ,Џомба,Чавар,Кљаич...
Да се надеваме дека ќе имаме ден утре,а тие ќе немаат....посебно Мирко...:kuracc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom