Македонија - Русија, 12.09 - 20:00 ч.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Не се секирајте нашето време допрва е на ред.Мислев дека се нешто страшни литванците ама гледам како изигравме со Русија ,и ич не се плашам!
Дерби !

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Како и да е, може и бевме ограбени, ама јас сепак сум среќен, до тука стигнавме, изигравме брилијантно и денес, машки, со срце и душа за Македонија. Вистински херои се кошаркарите,
камо сите наши спортисти (читај фудбалерите) да се бореа вака за Македонија.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Ајде давајте тема Македонија -Литванија да собираме информации за 1/4 финале. Баталете ја Русија!!

Член од
12 јуни 2011
Мислења
551
Поени од реакции
297
Можи некој поупатен да ми објасни зошто беше вратено времето ? По кошаркарски правила ?

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Хах ситуацијава беше баш:
Абе ај имате 2 секунди готово ве победивме сеа праете шо сакате...ИИИИи абе како шо сакате...

иначе да и мене тоа ме интересира, по кое правило им се врати време?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Абе ај имате 2 секунди готово ве победивме сеа праете шо сакате...ИИИИи абе како шо сакате...

Не знам и дали има некакво правило, бидејќи штом судиите штом судиите ќе свирнат од записничка треба да го допрат времето, а тоа не беше направено и нормално Русите реагираа. Делегатот одлучува колку враќа и тоа е тоа. Ама и нема баш тоа врска, едноставно сакало да биде. Ајде сега одиме да ги нагостиме домаќиниве.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.777
Поени од реакции
12.112
Од Русија со љубов беше ова :cautious:
Дај затворајте темава префрлајте се на темата со Литванија - најважната утакмица досега. Админи затворајте

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933

Пошто не беше запрено кога топката излезе во аут.
Иначе не можев да видам, а многу ме интересираше ова: дали топката откако удри од Мекелеб прво тапна ВО терен или надвор?
Ако тапнала во, ондак времето продолжува да се брои се' до тапкање надвор. Што значи требаше да им останат уште 0.8 секунди.

Btw, check this out.

Се разбуди ѕверот во него. Да игра и вака со Литванија, и плус Илиевски да не биде толку дрво ко сега - обавезно ги тепаме.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Нема простор за паника!! Мора да издржат психолошки нашите јунаци после овај пораз, а неблагодарно е од ваша страна да плукате по Самарџиски!! Братот играше со повреда!!!

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Значи шо се напнавте со тие секундите, ружниот русин ја испуца одма топката што значи потроши од прилика 0.6/7 секунди. Таков quick release шут се изведува и побрзо у НБА. Штета што му избега на Чековки и имаше дечкото добар поглед на кошот за да се намести, а Ѓорѓи кога дојде на блокада тој веќе имаше нацентриран шут само малку го дигна. Сигурен сум дека не ја гаѓаше таблата, така да ова може да се впише у бугарските buzzer битери!
Да имаше уште 0,7 секунди мислам дека Русите ќе одеа на цепелин преку Мозгов. Дали ќе погодеа тоа е друго прашање.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.041
Поени од реакции
74.487
Тоа е тоа...
Толку ни беше среќата...
Ама верувам во нашите момци. Може и подобро што изгубивме сега, пошто во случај да загубиме од литванија за место во квалчификациите за ЛОИ ќе играме со Словенија најверојатно. Не се ништо посебно ни Литванциве, можеме да се носиме, само да се надмине домашниот притисок. Еееее до овде дојдовме, па тука да се предадеме.
Море има да ги прегазиме бе!!!
БРАВО МОМЦИ!!!
Само Самарџиски...:tapp:

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Јас досега јадев бурек за Самарџиски ,ама за Македонија - Русија не беше така ,како сакате речете.Имам еден играч шо ми е на око во негативна смисла ама нема да го спомнам.Ние сме ТИМ!
Чао Литванија!

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Тоа е тоа...
Само Самарџиски...:tapp:
Самарџиски што?

За Вас добро изигрл човек доколку фрла и погодува по некоја тројка? Бидејќи, само тоа го прават, другиот дел од играта е канта. Е сега, Самарџиски не фрла од тројка, па не се познава неговиот учинок.

Друга работа е што никој никогаш не играл толку добро против Мозгов како Самарџиски вечерва.

Kajgana Shop

На врв Bottom