Македонија - Литванија |1/4 финале|, 67:65, ОДИМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ!!!

M

Mario Gómez

Гостин
Све добро со Владо, сите знаеме дека е одличен играч и не за џабе имал таква кариера но сепак не е типот на плеј во оваа репрезентација шо ни одговара. Секако Марин најде начин да го искористи максимално во одбраната, но во нападот имаме проблеми со него. Многу често сака да се одмора со топката на сред терен и губи секунди од нападот и ретко се решава на влез, што остава да шутираме за три од неизградена ситуација, или воопшто да не шутниме како трипати шо напраевме вчера.

Во тим како Македонија, кога во нападот имаш слаб придонес од тројката и од петката, едноставно не смееш да си дозволиш во екипа да имаш плеј кој шутира 0/8 и има слаб просек на поени по натпревар. Заради тоа целата тежина паѓа на Бо, кој е и најголемиот фактор за победите.

Заради тоа и се мачиме во нападот, или имаш тројка као Денг и Кириленко или имаш плеј као Паркер и Теодосиќ, мада слабо изигра голем дел од првенството.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Јас лично не верувам Литванците да имаат толку висок шут за 3 поени со нашата одбрана. на страна утакмицата со Србија, зашто Србите отидоа фајтерски и со не толку концентрација на одбрана.
Само да ја играме нашата игра и нашата одбрана и да не потклекнеме напритисокот од публиката.
Она што највеќе ме плаши и од што мислам дека ќе изгубиме се судиите кои по традиција судат во корист на домаќините.
Како и да е, ние веќе немаме што да изгубиме, се е само плус, опуштено мирно па што биде нека биде:)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Човек со плитко познавање од кошарката не може да ја препознае важноста на Илиевски за овој состав. Се случува да прави грешки, уствари кој не ги прави? Ама мозокот на екипата е Владо, тој ги креира акциите, тој ги распоредува играчите, тој е Марин на теренот, а таквите играчи вредат многу.

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Освен шутот,судии и бучавата од домашните, има ли некој онака што би можел да шлапоса?

П

Паспарту

Гостин
Аман со тие руски школи, што е руско во играта на Литванците? Според логикава и од Таџикистан треба да се плашиме бидејќи нели и тие се руска школа? Ја видовме таа школа вчера, очајна...

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
После Русија сфатив дека сме многу јаки!Не е никаква случајност што ги потопивме Грција,Словенија,а со Тоше сигурно ќе паднеше и Русија.Кириленко,Мозгов...НБА играчи?Ако овие играат НБА тогаш Бо треба до сега да има 2-3 прстени.Играме многу јака игра,незнам од каде излезе ова знаење на нашиве играчи.Штета што не играше Гечевски,за да се падневме со Србија и тогаш ќе имавме огромни шанси за медал,а вака со домаќинот ќе биде тешко,ама не и невозможно.Шансите ама и притисокот е на нивна страна,ние влегуваме во дуелот без притисок и со желба за полуфинале,а доколку ги победиме Литванија дома,после тоа нека дојде и Паркер и Гасол со брат му,и Коби нека го викнат ако сакаат ги газиме и нив!

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Све добро со Владо, сите знаеме дека е одличен играч и не за џабе имал таква кариера но сепак не е типот на плеј во оваа репрезентација шо ни одговара. .
Па не сме ни ние во состојба да бираме дали некој ни одговара или не. Едноставно мора да се вади максимумот од тие шо ги имаме и искрено од покажаното на Илиевски јас сум задоволен (ако не ги земам во обзир промашвањата во се друго е фантастичен) Ние сме држава со два миљони луѓе а во Русија има десетина градој со повеќе популација, и пак можиме да извадиме дванајсе (или 11 без мекелеб) шо се во најмала рака рамноправни со сите на првенството.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Све добро со Владо, сите знаеме дека е одличен играч и не за џабе имал таква кариера но сепак не е типот на плеј во оваа репрезентација шо ни одговара. Секако Марин најде начин да го искористи максимално во одбраната, но во нападот имаме проблеми со него. Многу често сака да се одмора со топката на сред терен и губи секунди од нападот и ретко се решава на влез, што остава да шутираме за три од неизградена ситуација, или воопшто да не шутниме како трипати шо напраевме вчера.

Во тим како Македонија, кога во нападот имаш слаб придонес од тројката и од петката, едноставно не смееш да си дозволиш во екипа да имаш плеј кој шутира 0/8 и има слаб просек на поени по натпревар. Заради тоа целата тежина паѓа на Бо, кој е и најголемиот фактор за победите.

Заради тоа и се мачиме во нападот, или имаш тројка као Денг и Кириленко или имаш плеј као Паркер и Теодосиќ, мада слабо изигра голем дел од првенството.
Мислам што е поентата?? Имаме алтернатива на Владо?? Или да им дадеме пасош на Теодосиќ и Паркер?Владо е моментално најдобриот на таа позиција и крај на приказната. Коа ке имаме друг ке праиме муабет.

П

Паспарту

Гостин
Па не сме ни ние во состојба да бираме дали некој ни одговара или не. Едноставно мора да се вади максимумот од тие шо ги имаме и искрено од покажаното на Илиевски јас сум задоволен (ако не ги земам во обзир промашвањата во се друго е фантастичен) Ние сме држава со два миљони луѓе а во Русија има десетина градој со повеќе популација, и пак можиме да извадиме дванајсе (или 11 без мекелеб) шо се во најмала рака рамноправни со сите на првенството.
Не ги рачунај "браќава" во овие 2 милиона народ, за нив кошарката е истото она што за нас е карлингот... :icon_lol:

M

Mario Gómez

Гостин
Човек со плитко познавање од кошарката не може да ја препознае важноста на Илиевски за овој состав. Се случува да прави грешки, уствари кој не ги прави? Ама мозокот на екипата е Владо, тој ги креира акциите, тој ги распоредува играчите, тој е Марин на теренот, а таквите играчи вредат многу.
Точно така, но човек со слабо познавање исто така нема да ја препознае важноста на Војдан и Дамјан, на Гечевски и Антиќ. Тој човек само ќе ја препознае важноста на Бо, пошо тој дава кошеви само. :D

Сите се поеднакво важни што ја прави толку сложна репрезентацијава, но тие шо се разбираат од кошарка сигурно знаат кај играл Владо и искрено ја повеќе очекував од него. Вчера дури и Перо му ја превзеде и најголемата негова задача и беше најдобар асистент. Неможе Војдан шо играше у мак првенство да е побитен фактор од Владо во репрезентацијава. Се радував кога реши да заигра, но кога слушнав дека потпишал со Ефес пред првенството знаев дека мотивот нема да му е толку голем да се докаже. Сепак барем имаме играч кој сигурно ќе ја пренесе топката за 8 секунди на противничка половина, и се надевам и очекувам многу од него во наредниве најважни три натпревари, а не да прави "преклоп" или "носена" као вчера во решавачките моменти.
--- надополнето: Sep 13, 2011 12:44 PM ---
Дечко ти мене мајндфак ми прајш? Ти си задоволен од успесите на Македонија, не си од Илиевски задоволен. Вие задоволните први ќе го пцуете ако ја усере некоја од наредниве, сигурно ја нема тоа да го правам, пошо го знам потенцијалот негов.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
о
Дечко ти мене мајндфак ми прајш? Ти си задоволен од успесите на Македонија, не си од Илиевски задоволен. Вие задоволните први ќе го пцуете ако ја усере некоја од наредниве, сигурно ја нема тоа да го правам, пошо го знам потенцијалот негов.
ај кажи ми како свати дека од илиевски не сум задоволен жити очи
--- надополнето: Sep 13, 2011 12:48 PM ---
о
--- надополнето: Sep 13, 2011 12:48 PM ---
о
--- надополнето: Sep 13, 2011 12:49 PM ---
Сите шо викат дека Илиевски нема појма и не треба да игра се дрва во кошарка и очигледно почнале од 1 септември 2011 да ја пратат играта. Знајте бе вие луѓе колку е битно поставувањето на играчи во напад? Антич е капитенот на тимот ама Илиевски е тој шо ја води играта. Ако гледате внимателно тој цело време покажува нешто со рацете и прстите и тие се тактики кажани од тренерот ама Иливески одлучува како ќе се игра во дадениот напад. Која тој ќе покажи нешто сите морат да се постават на некоја позиција шо ја уиграле на тренинг. Исто така топката дефинитивно е најсигурна кај него (и кај мекелеб) а кога Соколов е плејмејкер овај одвај успева да ја префрли топката на противничка половина. Илиевски лесно дрибла двајца или тројца чувари шо автоматски отвора чоек плус за евентуален напад или полуконтра. Многу ретко прај грешки во додавања и одлично ги уигрува сите. Само нека го поправи шутот и верувајте ќе биди најзаслужен за евентуален триумф против литванците. Илиевски е одличен шутер ама за жал има лошо првенство во тој поглед ама не е возможно да биди слаб на секоја утакмица,едноставно не е то возможно!! па некојси аматер да е или некој од на баскет на улица ќе му се згреши па ќе почни од сегде да погодва не па на одличен шутер.Се надевам дека баш на следната утакмица против литванците то ќе се случи со Илиевски пошто ќе ни бидат потребни неговите поени
еве ти уше еден пост од мене од пред еден сат кај шо не сум задоволен од илиевски

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Цело време чекам и се надевам да распали Владо.Реално гледано ова што го прикажува на првенството е далеку од тоа што го може тој.Не дека не е добар,ама ова е далеку под неговите можности.За 8 секунди ја вади од наша половина,ама сепак понекогаш ја држи и до 10 преостанати секунди од наш напад,а после тоа следува избрзан шут,тоа не ми се свиѓаше на неколку наврати кај него.

Играчи со јако педигре е играл за Барселона,сега за Ефес,Керамика,Олимпија,треба многу многу подобро да изигра отколку што игра сега.Ама ете има шанса со Литванија.

Kajgana Shop

На врв Bottom