2007mata mi pocna pekolno. Zivotot mi se smeni za 360 stepeni. Novata godina ja pominav prepieno, povrakano i recisi ne se ni sekavam na nisto, ni na nikoj i toa samo zaradi TIE koi mi staile recka na celo...ne, ok e, prebolev se i mislev deka toas sum NAJSREKNOTO SUSTESTVO na cel svet...i sto?! najsrekna za eden mesec?! ne fala...bolje ic da ne bev, da ne se raduvav za malce...posle doe fevruari i pocnaa gadnite glavobolki. Ama ova e MAKEDONIJA neli?! Bev na milion ispituvanja od koi i nekoi vo Bukurest. Tamu doktori so "visok staz"... e zimi kurov "visok staz"... Ne mu go pamtam imeto ama koa ke go sretnam ke mu kazam edno ogromno FALA... Se snimav,a rezultatite od doktorot bea slednive:"Ane, ti si u tie godini sto ti rabotat hormonite i zatoa te boli glava...imas decko i te nervira i slabite oceni u skolo, praat za strasnite glavobolki..toa e samo period, ke ti pomine"...PERIOD?! odlicna u skolo, nemav decko toas i on ke mi kaze period?! ok...moite poveruvaa u doktorot zaso i nemaa nekoja golema doverba u mene. Ja ostaiv na slucajot "sto bide, neka bide"! Pominaa dve nedeli, ama na Ana glavobolkite ne pominuvaa! Se pojavi alarm kaj moite i me snimaa u Strumica i se pokaza deka sepak (kao so mislev jas) ima neso! Odma trcanje u Drzavna, snimki, gluposti, me zadrzaa u bolnica...pa da ti ebam zdravstvoto i zdravstvenite hormoni! Se se sluci mn brzo zaso alarmantna bese sostojbata, nekoi krvarenja i moraa da operiraat brzo...POMINA I TOA...Ana posle toa bese srekna zaso se zavrsi ok, bez nikakvi posledici, nema veke glavobolki, kosata si stoi ama... Ama so posle?! Mi se skratija (i uste mi se skrateni) golem broj stvari! Golemo cuvanje, kompjuter nikako, redovna ishrana, poise odmor, ne mn setanje...Golemi pritisoci od moite doma i poluduvam...U tie godini sum sto nemozam da ne go praam seto toa...Zatoa sakam da isceznam negde sama i da odmoram od site i od se...ZASTO BAS MENE TOA?! ZASTO NE NA NEKOJ DRUG?! koj bi poveruval...zatoa mn pati si placam za sve so mi se desi ovaa 2007 godina, ama pak onaka utesno ke si kazam "Ajde ana, dobro e...smajli fejs i site ke mislat deka zivotot ti e rozov". Za toj period , dodeka lezev so lebarkite u bolnica nauciv i svativ mn stvari. Si go razglabuvav sekoj detal od zivotot, sekoja greska, sekoja postapka. Dosta se smeniv ama...fuck off aj...dosta e...