maka mi e! tolku misli imav pred da pocnam da pishuvam i sega samo ja gledam testaturata i nemam nikakva inspiracija,nemam zelba da napisham nishto,imam samo dusha polna so taga i skrsheno srce od neshto sto ne bilo,a i nema da bide...maka mi e od vcera,maka mi e sto se sekjavam,maka mi e sto me saka,a ushte pomacno ne kako sto jas ja sakam taa licnost sto mi e srekja,taga,nasmevka i solzi...bez taa licnost sum sovrshena i nasmeana,a prokleto prazna,samo edna pregratka,eden pogled me prakjaat vo drug svet,vo svet kade sto nekogas bi mozele da bideme zaedno,vo svetot na fantazijata...mislev zaboraviv i sfakjam deka se lazev,tolku solzi istekoa od moite oci,a niedna ne ja izbirsha tagata,niedna ne ja izbirsha kletvata da sakam i da me sakaat,no na tolku razlicen nacin...maka mi e sto se sekjavam,maka mi e sto prozborev,maka mi e sto ne priznav nishto,a kazav se'...zborovite ne znacea nishto,pogledot kazuvase se'...dosega ziveev sama so mojata ljubov,sega uste nekoj znae,a bas toj nekoj nikogas ne sakase da doznae no vcera se wese tolku jasno,sekoj poteg,sekoj pogled wese ljubov,wese ispoved na moeto srce i sega vekje ne sakam alkohol,sega sakam mir i tishina da mozam da ocajuvam dovolno dolgo sto ne dobiv ni komentar za toa,sto po tolku vreme,po tolku ljubov i priznavanje se e po staro...se e kako shto wese,a toa me ubiva isto kako i predhodno...
maka mi e shto sakam...
maka mi e shto sega go znaes toa i maka mi e shto kje zivees so toa zosto moevo srce nema da se otkaze od tewe nabrzo...
maka mi e od zivotov i borbata za opstanok...
maka mi e shto se trudam da da napravam neshto,shto bilo,a nishto na svetov ne me pravi srekjna zosto mislata deka nikogas nema da te imam,makar na eden den me true,sekoj pat koga kje ve vidam zaedno me ubiva...zivot mi davashe nadezta deka mozebi nekogas jas i ti,nekade vo nekoe drugo vreme kje bideme neshto povekje i sega maka mi e zosto taa nadez zgasnuva,a so nea i moeto bitie!!!