Мака ми е!

Член од
3 март 2006
Мислења
231
Поени од реакции
2
JASMIN напиша:
Nemas tolkav merak so civilizirani, sterilni kozi. Jas sekoja vecer si se zabavljam gledajki gi na kej nasive. Prosto, ednostavno, selsko, izvorno, znaes ona zivotinskoto, a nasmeano, kef bre. Imaat zar vo ocinjata. Zapadnjackite se prevrtuvaat naopacki za da go skrijat toa, pa izleguvaat smesni, vestacki.

Sala na strana, znaeme za sto zboruvame, neli?
Samo, dodeka si doma, ednostrano ja gledas vistinata. Se e toa vo red-pisanieto tvoe, pa ako probas da go razberes i uzivas, poubavo ke ti e.
Ќе го земам твоето мислење в обзир, меѓутоа не кријам дека козата на комшијата у странство подрага ми е, овие овдека почнуваат да ме ежат....него....ти живееш да ме цитираш а? или само ја зборам многу :pos:
 

Sweet Barbie

I love U All....
Член од
29 мај 2006
Мислења
157
Поени од реакции
11
Мака ми е кога ќе го видам, кога ќе ме гушне, кога ќе го осетам до мене. Тешко ми паѓа знам дека ме сака, а кога ќе го погледнам ми се лоши од него. Мака ми е што е посилен од мене, што мисли дека сум негова играчка, што не ме слуша кога зборувам. Мака ми е што за него сум само убав украс за да го прошета пред другарите, преку глава ми е да не го цени моето мислење. Не можам да ги поднесам неговите навреди, тоа што е негативен 24 часа на ден, тоа што постојано вика и што ми ги превртува зборовите. Мака ми е кога си мисли дека може да ми збрани да се облекувам како што сакам или да излегувам со кого сакам. Постојано се справувам со неговите невротични испади дека сум со друг, а не сум. Мака ми е кога не сум крива, а вика по мене, мака ми е кога јас сум му крива за секоја ситница. Тешко ми е кога го гледам, знам дека има проблеми од дома, ама тешко ми е и кога се истура на мене. Не можам да поднесам кога се обидува да ме контролира, како да сум негов предмет негова сопственост. За секое мое не, морам да го трпам испадите од типот Ти си со друг, не ме сакаш. Мака ми е кога сабајлето ќе ми се развика, а вечерта ќе дојде да ме моли да се смириме. Мака ми кога ме следи, кога оди по мене, кога не знае да разбере што значи не, што секогаш сака да биде по негово, што никогаш не ми попушта. Преку глава ми е тоа да ми се јавува, а на мене да ми кажува дека јас сум му вртела на него. Не го поднесувам тоа што не знае да сфати дека е конечно готово. Мака ми е кога ќе му кажам готово е а утредента пак ќе ме побара. Мака ми е што мисли дека е поважен од мене, што се фура. Најодвратно ми тоа што го мрзи целиот свет, а јас сум целосна спротивност од него. Мака ми е кога ќе помислам како ни беше порано, а како сега се се руши пред мене. Мака ми е бидејќи веќе не ме сака, него јас сум само предмет за потхранување на неговото одвратно его.

МАКА МИ Е ОД НЕГО!!!!
Ако некад у живот го прочиташ ова да знаеш дека си најголемиот глупак што постои, мене скоро ништо не ме вади од кожа али фала ти сеа за сеа супер ти иде. Гони се од мојот живот, не сакам да те видам бидејќи МАКА МИ КОГА ЌЕ ТЕ ВИДАМ.
 

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Мака ми е што ФК ВАРДАР го расипаа обични пиљари и неранимајковци како Боро Ристески, Брацо и Гризли.Мака ми е затоа што да не го водеа тие паразити клубот, ВАРДАР сега ќе беше отиден многу НАПРЕД и ќе донесеше повеќе радост за сите негови навивачи, меѓу кои сум и јас.
 

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
maka mi e! tolku misli imav pred da pocnam da pishuvam i sega samo ja gledam testaturata i nemam nikakva inspiracija,nemam zelba da napisham nishto,imam samo dusha polna so taga i skrsheno srce od neshto sto ne bilo,a i nema da bide...maka mi e od vcera,maka mi e sto se sekjavam,maka mi e sto me saka,a ushte pomacno ne kako sto jas ja sakam taa licnost sto mi e srekja,taga,nasmevka i solzi...bez taa licnost sum sovrshena i nasmeana,a prokleto prazna,samo edna pregratka,eden pogled me prakjaat vo drug svet,vo svet kade sto nekogas bi mozele da bideme zaedno,vo svetot na fantazijata...mislev zaboraviv i sfakjam deka se lazev,tolku solzi istekoa od moite oci,a niedna ne ja izbirsha tagata,niedna ne ja izbirsha kletvata da sakam i da me sakaat,no na tolku razlicen nacin...maka mi e sto se sekjavam,maka mi e sto prozborev,maka mi e sto ne priznav nishto,a kazav se'...zborovite ne znacea nishto,pogledot kazuvase se'...dosega ziveev sama so mojata ljubov,sega uste nekoj znae,a bas toj nekoj nikogas ne sakase da doznae no vcera se wese tolku jasno,sekoj poteg,sekoj pogled wese ljubov,wese ispoved na moeto srce i sega vekje ne sakam alkohol,sega sakam mir i tishina da mozam da ocajuvam dovolno dolgo sto ne dobiv ni komentar za toa,sto po tolku vreme,po tolku ljubov i priznavanje se e po staro...se e kako shto wese,a toa me ubiva isto kako i predhodno...
maka mi e shto sakam...
maka mi e shto sega go znaes toa i maka mi e shto kje zivees so toa zosto moevo srce nema da se otkaze od tewe nabrzo...
maka mi e od zivotov i borbata za opstanok...
maka mi e shto se trudam da da napravam neshto,shto bilo,a nishto na svetov ne me pravi srekjna zosto mislata deka nikogas nema da te imam,makar na eden den me true,sekoj pat koga kje ve vidam zaedno me ubiva...zivot mi davashe nadezta deka mozebi nekogas jas i ti,nekade vo nekoe drugo vreme kje bideme neshto povekje i sega maka mi e zosto taa nadez zgasnuva,a so nea i moeto bitie!!!
 

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
maka mi e sto moram da platam preskapo za EDNA TROSKA ljubov koja ne sum sigurna ni deka ke ja dobijam...maka mi e so sum necija igracka,i toj nekoj si igra so mene kako so vudu kuklicka...maka mi e so neam sila da se pobunam za se sto se slucuva,sto sekogas koga ke probam da zboram za toa,jazikot mi se vrzuva i ne mozam da prozboram...maka mi e so ne me razbira toj so sakam da me razbere...tolku li e tesko da se svati deka ne baram premnogu..tuku samo da bidam pokraj licnostite koi mi znacat....da se smeam so niv...a ne da gi gledam dodeka se smeat...maka mi e da mi pravat lice deka sum nekoj i nesto vo ovoj surov svet...maka mi e so se privrzuvam za licnosti koi ne znam dali vredat da go primat seto toa vnimanie sto go imam za nekogo,a se vrzuvam kako za drogamaka mi e sto sum sekogas tuka da utesam i da posovetuvam,i na kraj ne znam tie soveti da gi iskoristam za sebesi...maka mi e so sum osamena...i so se custvuvam nesakano i otfrlena..so moram da go trpam hororot doma...i da ne go ziveam svojot zivot kako sekoj tinejdzer...

posle vakvi misli...sekogas zavrsuvam so samouteha deka ke ima podobar den,deka zivotot e trkalo i deka se ke si dojde na mesto so tekot na vremeto...a lek za bolkata??uste taa ravenka mi ostana neresena...
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Да си кажам јас од што ми е мака во врска со последните случувања околу интернетов ... додека ја немаше Кајгана разгледав што се' има по останатите форуми и не да ми е мака, туку ми е мака!

Мака ми е што сите љубоморни и исфрустрирани бивши наши членови плукаат безобразно по цел форум и бараат вина за да им е полесно во сите, освен во нив.
Мака ми е што има толку многу некреативни луѓе кои од сите форуми прават копија од Кајгана ... се отвараат истите теми (кои некој тука ги мислел и спремал), се дискутира истото од истите луѓе ... па зарем ви е интересно да пишувате едно па исто по сто пати?:uvo:
Неможам да опишам со зборови колку се гадам и ми е мака што има толку многу лицемерие, толку многу злоба и толку многу луѓе што едноставно се родени за да бидат лоши.
Мака ми е што сите тие болни ќе легнат од мислење како понатаму да се трудат да му штетат на овој најголем и најубав форум (знаете и вие дека е така!) ... многу замарање е тоа, многу.
Мака ми е што го дознав и видов тоа и мака ми е што неможам никако да помогнам за барем да се намали оваа појава.
Мака ми е што повеќе денови се апдејтираше Кајгана и им даде мало задоволство на сите горенаведени појави, а и им ги подотвори уште толку устите.
Само за едно не ми е мака ... за тоа што се врати форумов, иако со неколку изгубени месеци, со што надомести за се` ... сега ми се смее и срцето ми е полно и баш сакам да сум во близина на некој од опседнатите, за да му видам нервозна фаца ... ах, сепак на крај, животов е убав.

п.с. Пишувам како да се обраќам некому, затоа што сите тие за кои зборувам повеќе се тука како гости, отколку посветени на другите места, па знам дека ќе ме прочитаат (не ви праќам поздрав, секако) ... само незнам од кај толку време, алооо! :uvo:
 

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
maka mi od dvolicni i pokvareni lugje,od tie so mi se praat prijateli,a zad grb me praat lom.od toa so se zamaram za se i sesto!maka mi e od "tebe" so ne znaes ni sam so sakas.........maka mi e!
 

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Maka mi e od toa sto nikoj ne moze da me svati.
Maka mi e od toa postojano da sum pod pritisok.
Maka mi e koga ke si pomislam na idninata.
Mi se maci koga gledam prepotentni faci.
Maka mi e koga vidam deka nekoj dobil nesto bez troska trud a nekoj se maci cel zivot za da go postigne istoto.
Maka mi e od toa postojano jas da go izvlekuvam podebeliot kraj, postojano da me sledi maler.
 

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
мака ми е ко ќе ми наредват шо да прам, мака ми е ко ќе гледам како некои глупачи шо не знает носот да си го избришат се прает кој знајт шо се, мака ми е ко ќе се искарам со дечко ми за глупости, а уште појќе ми е мака шо знам дека не сум во право, а уште толку се противам, мака ми е да ги гледам одвратине фаци на некои лицемери шо ми се прает другари/ки, а едвај чекет да се ми се десит нешто па да разнесат насекаде, мака ми е ко ќе ме обвинувет за нешто шо не сум го напрајла, мака ми е ко ќе се трудам да добијам поуба оценка, а уште појќе ми е мака ко ќе видам како некој добил петка само зато шо теткицата му е познајничка на професорот, мака ми е од некои исфрустирани личности шо не знает шо сакет и мака ми е ко ќе ја слушам она глупачана во 6-ка како пејт, а всушност не сфаќат дека ни ги парат ушине со нејзиниот “прекрасен“ глас.................. и да не продолжвам, едноставно мака ми е ко ќе гледам дека светов секој ден станува се’ полошо место за живеење
 

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
maka mi e sto sum vakva... maka mi e od poveceto kuge okolu mene... maka mi e od mojata glupava karakteristika da se vrzuvam za lugeto, da se zadovoluvam so troski. maka mi e od gradov vo koj sto se gusham. Maka mi e sto nikoj celosno ne me islusuva... maka mi e od mnogu nesta, no najvece od tebe! ME UNISTI! napravi od mene nova licnost koja ni jas nekogas nemozam da ja prepoznaam.
maka mi e sto mi gi unistuvas site praznici i rodendeni vece edna cela godina... maka mi e poradi okeanite solzi proleani za tebe... maka mi e sto ne me razbiras.... maka mi e sto ne se razbirame... maka mi e od faktot sto drugite ti znacat povece od mene.
maka mi e sto nisto ne e isto kako porano i nikogas povece nema ni da bide. MAKA MI E STO TE IZGUBIV :cry:
 

Aylin Mujica

*Ţħë Şęxïĕşŧ Pėŗśõŋ Ąłįßę*
Член од
4 февруари 2007
Мислења
88
Поени од реакции
1
Maka mi e koga gi citam vasite komentari dosega napisani...Mnogu mi e zal...I jas imam mnogu maki u zivotot ama sepak sakam da bidam optimist i da mislam se pozitivno deka so vreme se ke se sredi...No gledam deka kako sto odi vremeto se potesko i potesko mi stanuva..Na familijata ne mozam da se pozalam bidejki se mnogu dobri (Iako ponekogas me vadat od takt) ama mojot problem e od ljuboven aspekt! Sakam edno dete veke 1ipol godina i koga ke go vidam...Maka mi e so nemozam da bidam so nego iako znam deka i toj cuvstvuva nesto za mene! Maka mi e za se so se slucuva so nego! Maka mi e so znam deka nemozam da bidam so nego a i dvajcata go cuvstvuvame istoto...Maka mi e zosto znam deka otkako se zapoznavme ne si e fatil zenska! A toa e veke 1ipol godina..Maka mi e zosto neznam so se slucuva so nego a neznam ni so mene so se slucuva...I ne me interesira dali ke go procita ova nekoj,vazno jas si se ispovedav i sega mi e malku polesno, iako mojata bolka e mnoguuu golema! I maka mi e sto site mislat deka se mi e vo red i deka sum srekna koga ke me vidat celo vreme nasmeana ..A nikoj ne znae kako mi e vnatre vo dusata Samo jas go znam toa!!! Pozdrav do site forumdzii...I bidete optimisti mislete deka se ke se sredi so vreme...i mozebi i stvarno ke se sredi!!!
 
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Тема: Нешто ми тежи на душата...па да си напишам...

Ако нешто ви тежи на душата, политика,вести,размислувања...пишете тука, на било која тема...

Еве јас ќе почнам...

Демократски фуфици

Во полузаспана состојба, со голем товар кој ме притиска над веѓите, собрав сили како триумфален чин за почетокот на новиот ден, седнав пред мојата Sweex излитена тастатура и MAG мониторче да си споделам она што ми тежи на душата...со тебе драги читателу (дудлам?)...
Се надевам дека нема да бидам уште еден од оние колумнисти кои пишуваат страници колумна само да стигнат до својата цел.
Сите сме сведоци дека 90% од населението во Македонија не знае да се дупни во газот, а камоли да биде свесно за политичката состојба во која е Македонија. Поголемиот дел освен гледањето на силиконски цициња и газиња на Пинк и Пајнер не знаат и слепата ослепеност :) во некоја одредена политичка фигура...
Чаре? Е нема...ќе си отупиме како тупоглавци, грижливо сместени зад „убавите“ излитени фотели од Шаврич со истиот дезен во секоја втора куќа, остаток од „лошото“ време кога сите ги прчеа на плажите во Паралија или на каменестите плажи на „Наше Море“.
Јеби га, тогаш не чинеше...сеа поубо ни е оти иаме демократија (а знаете што е демократија ви се молам, освен излегувањето на едвај 50% од населението на избори?!“) и живееме во мизерија со дупнати џебови, чии врчви се многу поголеми од времето на комунизмот (кој пак не чинеше), ама за атер дека сме модерни и ние сме анти-комунисти, па сеа дури и прдиме од радост дека ќе се донесе закон за лустрација, што би рекле 90% од македонското население (закон за Илустрација).
Тоа е ...тренд. Ако можеме да имаме на нас и најнова мода иако воопшто не ни се допаѓа ама од чист атер да не бидеме различни од другите овци ќе бидеме и анти-комунисти. Тоа е хит, тоа е тренд, тоа е cool.

И така драги мои (дудлам), станавме демократски фуфици...
Робови на нашето незнаење да се дупниме во газот, марионетки на домашнте политичари и квази-политичари, робови на туѓи идеали, лишени од сопствените!



 
S

Sith_Lord

Гостин
Мака ми е што ќе пропаднам. Што ќе прегорам пред време. Мака ми е што ништо нема да постигнам, што нема да бидам ни фуснота во оваа голема, посрана книга која ја пишува незнаен јунак.
Со секој нов ден се повеќе ми станува јасно дека сум премал за да фрлам сенка врз било што. Немоќен да започнам нешто поголемо од мене.
И парче по парче, сосема полека и незабележително ме обзема апатијата... Фамозната болест на модерното доба. Се претворам во камен. Во голема мера сум крив за тоа самиот... I won't blame society. Самите си се градиме од ништо, а јас од темелите наваму ништо немам изградено. Напротив. Останаа уште неколку тули, а багерот весело брмчи од нестрпливост и нив да ги збрише. И се гледам во огледало, и се смеам. Се газам од смеење. И ми се повраќа.

Sith
 

Kajgana Shop

На врв Bottom