Лига на Шампиони 2009-2010

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Штутгард-Барселона
Олимпиакос-Бордо
Интер-Челзи
Баерн-Фиорентина
Цска-Севиља
Лион-Реал М.
Порто-Арсенал
Милан-Манчестер Ј.
Малку потешки се дуелите Интер-Челзи ама мислам дека Челзи ќе оди понатаму :) Интер последниве год. а и оваа не игра баш најдобро во ЛШ
исто Милан-Манчестер :toe: Милан се газлаци секогаш имаат среќа непредвидлива утакмица е ама мислам Манчестер оди понатаму

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Фалел Кака? Па што? Милан беше тим и без него едно 100 години. Милан не се осноав со Кака во тимот. Фудбалот е игра на 11, а не на поединец.
Никој не рече дека Кака е Милан и дека Милан се нула без него.

Проблемот е во тоа што фановите на Милан се палат на тоа како Кака го растурил Манчестер и врз основа на тоа мислат дека пак ќе победат. Не ми е логично ова.

Тоа ти е исто како на пример Манчестер да се падне со Порто, ја да викам дека Манчестер ќе победи и да го постирам голот на Роналдо.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Се знае кој е Шампион годинава.Ќе се слави во финалето на домашен терен,тоа ќе биде незаборавна ноќ.:vozbud:

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Во џеб сте не пикнале? :pos2::pos2::pos2::pos2:
Дај не се бламирајте бе...Па вие 65 мин. на Бернабе незнаевте топката каде е бе, па уште у џеб не пикнале. Да не беше Марсело немаше 1 гол да дадете...Да не ви судеше фушерски пенал на Сан Сиро ќе го јадевте дома. Па уште у џеб не пикнале...оф мори мајко!
Затоа загубивте :toe:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Никој не рече дека Кака е Милан и дека Милан се нула без него.

Проблемот е во тоа што фановите на Милан се палат на тоа како Кака го растурил Манчестер и врз основа на тоа мислат дека пак ќе победат. Не ми е логично ова.

Тоа ти е исто како на пример Манчестер да се падне со Порто, ја да викам дека Манчестер ќе победи и да го постирам голот на Роналдо.

Ја клипот го стаев како еден од многуте во кои Милан го поразил Манчестер, а он ми става клипои од Миколи, пошто од Манчестер против Милан неможе, тоа ми беше зборот, од сите досегашни дуели Милан на крај излегувал како победник, од тие дуели само во еден Кака беше во составот на Милан.
За другите незнам али ја лично као фан на Милан се палим на тоа што Манчестер е пациент на Милан, а и годинава не се којзнае што па да стравувам ја од Манчестер.

На крај краева бе шо К*р, ја треба да речем еј у пм ќе го јадеме стапот џабе играме. Луѓе со такви изјави за мене не се навијачи, навивам за мојот тим секогаш да победи, а овде само еден плус ми е традицијата да се надевам на успех на мојот тим

Дали е јасно сеа или треба да ти нацртам ?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.793
Поени од реакции
44.074
sostore igranje ovie man utd..:pos2:aj mozi ke tepat so milan:pos2:
ај доста го дрвеше бе!

Види прво Милан од кои се загубија во Сериа А...Ама нема веза тоа..И да..до тогаш ќе се врати одбраната на Јунајтед,нема да играат со Керик,Де Лает и Флечер у одбрана

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Олимпик Лион - Реал Мадрид
-Тежок дуел...Олимпик Лион и те како е сериозен противник за Реал Мадрид.Реаловциве потрошија милјарди,но нема така лесно да минат...Очекувам интересен дуел...За тоа кој ќе оди понатаму блага предност му давам на Реал,и минатите години беа фаворити и испаѓаа..Ќе биде неизвесно во секој случај.
Милан - Манчестер Јунајтед
-Бебињата без Роналдо и Тевез,росоњерите без Кака.Тежок дуел ќе биде.Пред 3-4 години се сретнаа и Манчестер го изеде во Милано..Не верувам дека тоа ќе се случи и овој пат.Предност му давам на Манчестер Јунајтед,иако и Милан не смеам да ги отпишам,пошто знаеме кои специјалисти се за ЛШ
Порто-Арсенал
Интересно дуелче..Порто е доста отпорен на англиски екипи,дава отпор се бори.Проблеми им направи на Манчестер и Челзи пред неколку години..Но ако Робин Ван Перси и Фабрегас бидат во топ форма тој период,и доколку неколку првотимци се вратат,мислам дека Арсенал ќе биде четврт-финалист...
Баерн Минхен - Фиорентина
Дуел на најнепредвидливите екипи годинава...Баерн беше на прагот да испадне од ЛШ,додека пак Фиорентина иако се сметаше дека нема шанси да мине покрај Ливерпул и Лион,највеќе изненади...Тежок дуел ќе биде и овој...50% и за двете екипи за влез во четврт-финалето...
Штутгарт - Барселона
Претежок меч за Штутгарт,прелесен за Барселона...Кратко и јасно...Барселона е четврт финалист...Нема што да бара Штутгарт на овој двомеч...
Олимпјакос - Бордо
Навидум лесен противник за Французите.Олимпјакос е тим кој што мислам дека нема шанси ништо да направи со шампионите на Франција..Осмина финале за Олимпјкос е и повеќе од успех...Бордо оди даље...
ЦСКА Москва - Севиља
Тешко ке биде за Русите...Севиља одлично си ја заврши работата во групите,па така и не гледам причина да ја пропушти можноста да не отиде во четврт-финале.Но ќе биде тешко за нив во студената Москва на -10 да играат.Сепак им давам предност како екипа која што ќе се избори за пласман понатаму...
Челзи - Интер
Тежок натпревар ќе биде и за двете екипи,но она што ќе го одлучи овој меч е искуството на двете екипи во ЛШ...Челзи секоја година е меѓу најдобрите 4 во Европа,додека Интер секоја година испаѓа осмина-финале.Едноставно мислам дека ќе биде сличен меч како оној Манчестер Јунајтед - Интер како минатата година...Интер дома ќе се брани и ќе чека грешка,а на Англиско тло сосема друга ќе биде приказната...Челзи иде понатака....
Да не пишувам премногу ќе цитирам затоа што се сложувам со оваа проценка!!

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
ај доста го дрвеше бе!

Види прво Милан од кои се загубија во Сериа А...Ама нема веза тоа..И да..до тогаш ќе се врати одбраната на Јунајтед,нема да играат со Керик,Де Лает и Флечер у одбрана

Дај боже ! И ја сакам да се врати одбраната на Манчестер до Фебруар. Кој ќе го слуша уште две године Чомбета како плаче :pipi:

T

the Carpenter

Гостин
Милан - Манчестер Ј.

Бидејќи сите го отпишаа Милан уште после жребката. Јас типувам дека токму Милан ќе иде понатаму. Цел свет очекува Милан да испадне? Милановото испаѓање е рамно на чудо кога светот го очекуав тоа. Бекам на Олд Трафорд? Медиумски бум. Нема да покаже ништо, ама јас потајно се надевам дека токму тој ќе збрца гол таму.

Штутгарт - Барселона

Немците барем дома можат да ги здрмааат каталонците. Типувам на кец на првата средба, а после следува пекол на Ноу Камп и Барса иде даље.

Олипијакос - Бордо

Грците се мои миленици во нок аут фазата. Бордо ми е симпатичен тим. А ќе биде тврда утакмица. Најмногу ќе зависи од тоа што ќе се случи во Пиреја. Таму Олимпијакос си ја бара среќата. Ама сепак, реално гледано - Бордо има шанса повеќе. И двата не се искусни тимови, но Бордо е посилен. Додуша, Олимпијакос на клупата го имаат Зико, па ништо чудно да се протнат и да стигнат многу подалеку.

Интер - Челси

За ова не трошам многу зборови. Мурињо го знае Челси, Анчелоти го знае Интер. Ќе биде шах партија. А кој е подобар стратег, ќе видиме после неколку потеи. Типувам на Челси, Интер не е тим за Интернационала :)

Баерн Минхен - Фиорентина

Баварците се протнаа некако и сега ај запри ги. Мислам дека доколку се здрави, само небото им е граница. Ако е така, црно и се пишува на Фиорентина. Виолетовите немаше да ја поминат групата ако наместо Ливерпул имаше појак противник. Мислам дека ова им е најголем дострел, иако оставам место за изенандување. Во случај Баварците да се повредени (клучните играчи), работите ќе бидат поинакви.

ЦСКА - Севиља

Никому не му е јасно како Севиља стигна до овде. Со никаква игра баш. ЦСКА има сето тоа што Севиља го нема. Игра ...
Можеби треба да му се заблагодарат на Манчестер за тоа што стигнаа до овде, ама и си заслужија. Типувам на нив на оваа утакмица и на многу повеќе.

Олимпик Лион - Реал Мадрид

Лион секогаш во групите е јак. И секогаш во осмина финале налетува на гигант. Секоја година е така. И оваа година налета на силниот Реал Мадрид. Мој тип: Лион воопшто нека не се појавува на терен.

Порто - Арсенал

Порто е според мене тим што воопшто не треба да игра ни во Интер тото куп. Како игра во осмина финале секоја година - не знам. Арсенал е доста ефикасен, а Порто се затвора. Типувам на Арсенал, на еден досаден (според мене) меч.

Kajgana Shop

На врв Bottom