Лига на Шампиони 2009-2010

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
И што сеа Интер играл антифудбал а?​

Јок... Интер вчера си бранеше резултат. Ако играле антифудбал како им закачија 3 гола минатата утакмица?​

Антифудбал можеш да кажеш дека играат Милан, Јувентус, Рома.... :tv:​
:tapp::tapp::tapp:
Дајте му голем аплауз на дечкото плс...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.990
Поени од реакции
16.430
Интересен е податокот дека покрај Весли Снајдер најмногу проигрувања има голманот на гостите Жулио Сезар.
Сепак и покрај се Барселона не успеа да го пробие бедемот на Интер, а Жозе Мурињо повторно успеа да го надмудри својот помлад колега Жозеп Гвардиола и на крајот со својата екипа успеа да се пласира во финалето.
:tv:

Оп финале :tv:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Честитки до финалистите. Баерн М. иако одпрвин не беше во тесниот круг за титулата, сосема заслужено е во финалето. Исто и Интер. Со паметна игра за зачувување на резултатот од првиот натпревар и со неатрактивна игра влегоа во финалето. Но влогот е огромен па затоа не треба да се окривуваат за тоа. Баерн М. по долга пауза е на врвот во Лига на Шампионите а да не збориме за Интер. Влегувањето во финале може да се спореди со Хаилевата комета. Некои не ни доживеале да ги видат во финале. Фановите од двата клуба треба да се презадоволни од оваа шанса. Нека победи подобриот.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
Во врска со играчите погоре..Реал и двајцата си ги продадоа,оти ги земаа ѕвездите од +50м. а сеа фациве испаднаа најдобри во ЛШ :icon_mrgr

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.964
Поени од реакции
50.967
реал гарант летово ќе даде понуда да врати еден од нив... :icon_lol:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Од сите иронични ситуации, како оние со Снајдер и Робен, убедливо се истакнува онаа на Ибра. Човекот сакаше да замине во тим кој ќе игра финале, од тим кој немал амбиции за таква работа... :pos:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Од сите иронични ситуации, како оние со Снајдер и Робен, убедливо се истакнува онаа на Ибра. Човекот сакаше да замине во тим кој ќе игра финале, од тим кој немал амбиции за таква работа... :pos:
Плус го скина дресот на Барса. Балотели бар само го фрли оној на Интер.
Нечовек. :devil3:

M

Mario Gómez

Гостин
Каков Реал бе.

Robben in SportBild:

"The Italian league doesn't interest me. I have already played in England and Spain, and I don't think I will go back to either."

"I am happy at Bayern. So why not forever Bundesliga? Right now I can definitely imagine that. Bayern is ver familiy-like, a club that does everything to keep their players happy. I really appreciate that."

http://sportbild.bild.de/SPORT/bunde...undesliga.html

:pipi:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Во врска со играчите погоре..Реал и двајцата си ги продадоа,оти ги земаа ѕвездите од +50м. а сеа фациве испаднаа најдобри во ЛШ :icon_mrgr
Тоа ми е најсмешното од целава оваа ситуација. И за колку ги продадоа? За бедни 15-17 мил. евра. Па овие играчи вредат 30+ милиони евра. И не се само тие. Да не ги заборавиме и Камбијасо и Самуел кои сега се дел од одбраната и дефанзивната средина на Интер кои патем го ставија џуџето в џеб, а Реал ги даде пред 3-4 години како “недоволно“ добри за нив. Оти не им се продаваја нивните дресови не за друго :pos:. Понатаму ситуацијата со Ето ми е многу мила исто така. Човекот го даде животот за Барса играше и ги освои двете финалиња (2006 и 2009) и буквално беше сосилан протеран во Интер. За што? За да го земат Колос од Родос и плус да му ја наполнат касата на Интер со 40 мил. евра (мислам дека толку беа?). Барса ја направи истата грешка како Манчестер со Бербатов. Таквите високи, а талентирани напаѓачи играат добро само кога се помлади (20-25) години кога можат и силно да трчаат и да се борат за секоја топка. Штом направат 26-28 години толку од нив. Спори се, ја немаат таа енергија која ќе го поддржи тоа големо тело на исто ниво како пред 5- години. И Бербатов растураше во Тотенхем и во Баер Л. и Ибра растураше во Ајакс и во Јувентус и малце во Интер ама толку им беше. Денешниот фудбал бара силни напаѓачи и пред се реализатори (Руни, Милито, Игуаин, Ван Перси, Тевез, Торес, Кујт, Хунтелар(недокажан), Бензема(го згреши клубот :tapp:)).

Инаку многу ми е мило за Интер и пред се за елиминацијата на Барселона. И да беше некој друг тим на местото на Интер пак ќе ми беше мило оти веќе преку глава ми дојде од тоа џуџето да го гледам како врви по 3-4 играчи и дава лесни голови? Ама против кого? Против екипи со чорба одбрана (Гетафе, Алмерија, Осасуна, Арсенал, Штутгарт). Ама штом налета на нив некоја поздрава екипа (Манчестер, Интер, Челзи) одма поинаква е ситуацијата. Па и како очекувате некој да игра против Барселона освен претпазливо и да ја чека својата шанса. Фудбалот е сплет на тактика, добар тимски тух, индивидуалци, среќа, судиски одлуки и сл. што го носи крајниот резултат. Дека Барса игра најубав фудбал ОК тоа е во ред ама тоа не секогаш носи резултат. А тоа дека ги боли нивните навивачи ги боли оти 2 години немаа почувствувано елиминација во решавачки деул. Ама секое чудо за 3 дена. И колку сака некој да негира Господ гледа се и се се враќа мило за драго. Манчестер за она што му го направи на Баерн во 99-та беше казнет со елиминација во 1/4 финале. Не навлегувам во причините битно беше елиминиран од Баерн. На Рибери му се врати црвениот картон кој го изнуди против Рафаел (и тоа тројно :vozbud:), а на Барса и се врати тоа што го направи лани со Челзи (судиите и Иниеста). Головите во 93 мин. имаат голема тежина и кога тогаш ќе ги почувствувате и на сопстевниот грб. И доста е веќе да мелам само на крај сакам да им честитам на навивачите на Интер и да им пожелам среќа во финалето и секако барем за тој ден, за тој натпревар, за првиот дрес кој сум го добил (Интер-за роденден пред 10 год.) и за Пандев секако тој 22 Мај ЈАС ЌЕ БИДАМ НАВИВАЧ НА ИНТЕР.:helou:

Член од
16 јули 2007
Мислења
2.165
Поени од реакции
134
Тоа ми е најсмешното од целава оваа ситуација. И за колку ги продадоа? За бедни 15-17 мил. евра. Па овие играчи вредат 30+ милиони евра. И не се само тие. Да не ги заборавиме и Камбијасо и Самуел кои сега се дел од одбраната и дефанзивната средина на Интер кои патем го ставија џуџето в џеб, а Реал ги даде пред 3-4 години како “недоволно“ добри за нив. Оти не им се продаваја нивните дресови не за друго :pos:. Понатаму ситуацијата со Ето ми е многу мила исто така. Човекот го даде животот за Барса играше и ги освои двете финалиња (2006 и 2009) и буквално беше сосилан протеран во Интер. За што? За да го земат Колос од Родос и плус да му ја наполнат касата на Интер со 40 мил. евра (мислам дека толку беа?). Барса ја направи истата грешка како Манчестер со Бербатов. Таквите високи, а талентирани напаѓачи играат добро само кога се помлади (20-25) години кога можат и силно да трчаат и да се борат за секоја топка. Штом направат 26-28 години толку од нив. Спори се, ја немаат таа енергија која ќе го поддржи тоа големо тело на исто ниво како пред 5- години. И Бербатов растураше во Тотенхем и во Баер Л. и Ибра растураше во Ајакс и во Јувентус и малце во Интер ама толку им беше. Денешниот фудбал бара силни напаѓачи и пред се реализатори (Руни, Милито, Игуаин, Ван Перси, Тевез, Торес, Кујт, Хунтелар(недокажан), Бензема(го згреши клубот :tapp:)).

Инаку многу ми е мило за Интер и пред се за елиминацијата на Барселона. И да беше некој друг тим на местото на Интер пак ќе ми беше мило оти веќе преку глава ми дојде од тоа џуџето да го гледам како врви по 3-4 играчи и дава лесни голови? Ама против кого? Против екипи со чорба одбрана (Гетафе, Алмерија, Осасуна, Арсенал, Штутгарт). Ама штом налета на нив некоја поздрава екипа (Манчестер, Интер, Челзи) одма поинаква е ситуацијата. Па и како очекувате некој да игра против Барселона освен претпазливо и да ја чека својата шанса. Фудбалот е сплет на тактика, добар тимски тух, индивидуалци, среќа, судиски одлуки и сл. што го носи крајниот резултат. Дека Барса игра најубав фудбал ОК тоа е во ред ама тоа не секогаш носи резултат. А тоа дека ги боли нивните навивачи ги боли оти 2 години немаа почувствувано елиминација во решавачки деул. Ама секое чудо за 3 дена. И колку сака некој да негира Господ гледа се и се се враќа мило за драго. Манчестер за она што му го направи на Баерн во 99-та беше казнет со елиминација во 1/4 финале. Не навлегувам во причините битно беше елиминиран од Баерн. На Рибери му се врати црвениот картон кој го изнуди против Рафаел (и тоа тројно :vozbud:), а на Барса и се врати тоа што го направи лани со Челзи (судиите и Иниеста). Головите во 93 мин. имаат голема тежина и кога тогаш ќе ги почувствувате и на сопстевниот грб. И доста е веќе да мелам само на крај сакам да им честитам на навивачите на Интер и да им пожелам среќа во финалето и секако барем за тој ден, за тој натпревар, за првиот дрес кој сум го добил (Интер-за роденден пред 10 год.) и за Пандев секако тој 22 Мај ЈАС ЌЕ БИДАМ НАВИВАЧ НА ИНТЕР.:helou:
За првиот болд да дополнам и поради тоа што не се доволно убави :pos:

За вториот, само да те потсетам на голот на џуџето со глава против Манчестер.

За другото си во право. Со среќа на Интер во финалето.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Пер , се виде од Авион за лани дека САФ спреми погрешна тактика за Барса ....Барај и на слики од финалето , К.Роналдо каква фаца му праи ....ке го изеде ебате :tv:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Давор ме замоли на мсн да ви постирам нешто, порака до навивачите на Барса :)

`Д а в о р` says:
ke im postiras edna slika od murinjo prvo
ќе речеш имате голем поздрав од банираниот член Давор!
posle vtora slika
od zanetti
i ke pises sto e toa malo,ruzno,nikakvo,vo dzebot na javier?
hint:najdobriot fudbaler vo svetot
haha

Il Genio. www.fcinter.com.mk says:
fak :pos:

`Д а в о р` says:
i sea ke se citiram:
Сисајтее пацери,имало Господ за лани.Не плачите многу,зошто нАли,наредна сезона ќе биде подобро!мухаха
i edno ona sto gi guska

:pipi:

Е така, останете поздравени:

(pls, не ми замерајте мене, со почит, The Great).

Kajgana Shop

На врв Bottom