Лига на Шампиони 2009-2010

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Мешаш баби и жаби. Арсенал ја копира Барса, докажи го спротивното ако можеш. За Фергусон никаде не реков дека ја копира, но еве, се случи тој судар на двете филозофии лани. Се сеќаваш што се случи?
Oдговор од професорот:
"I played 4-3-3 before Barcelona," explained the Frenchman. "I played 4-3-3 at Monaco and I think Barcelona has not created that system. That system is a Dutch system. "Johan Cruyff exported it and played in that system. The Dutch used that system in 1974 in the World Cup in Germany.
"I thought it was more suited to the quality of our players. It suits Fabregas, it allows Van Persie to play in a free role up front and because we have so many versatile players we are not made for a strict 4-4-2. It gives us more freedom to be creative.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Let it goooooooo....... it's killing you inside !

---------

Незнам шо сака некој да докаже на темава ?!
Играле Интер грд фудбал? Да, играле, и ке играат, особено ако Мурињо остане таму, во што не верувам, ко птица преселница е типот.
Неможе да натерате некој да игра како Барса, и да сакаат да играат нема да можат. Бидете среќни што сте навивачи на еден клуб, различен од сите други, со своја филозофија на игра, која секогаш ке се применува.
Има начин да се победи Барса. Тоа го докажаа 4 екипи сезонава (да,само 4). Исто како што има начин да се победи катанаџото. И тоа се случи вчера, не не беше доволно. јбг... Другата година на поправна сесија.
Епа затоа гледа Дедо Господ...Да не беше голот од офсајд на Милито Фарса ќе одеше во финале...нека ви биде сега. :pos2::pos2:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Аман више со глупостите од типот како треба да изгледа екипа во денешно време :pos2: Па што му фали на Интер (не сум навивачна иНтер)?

Со тие играчи ама апсолутно ја надигра Барса пред се во дефанзива и сега што????

Па ако Гвардиола и неговите пулени се екипа каква што треба да биде во денешно време што не најдоа начин да ја пробијат дефанзивата на Интер??????

Интер со такви играчи максимално физички подготвени и спремни да трчаат до смрт, без технички квалитети како тие на БАрса е сосема нормално да игра таков натпревар против таков тим. Зарем треба Мунтари Станковиќ Камбиасо или Занети да се надигруваат на среидна со еден Чави Меси Педро.... Па тоа би било самоубиство. Се ориентираа дечките на нешто што Мислеа дека ќе им донесе успех и успеаја во та и треба да им се честита.

А и за Грците сосема заслужено си го освоија ЕУРО2004 , ако една Португалија два пати на домашен терен не може да ја порази таа тотална дефанзива, катанаџо како сакате наречете ја тогаш прашањето е дали е навистина подобра????

Барселона игра само фудбал добар за око. Интер е тим скроен да псотигне резултат и му успеа тоа :smir:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Сериозно, треба да се дистанцирате од мислењето дека Интер играл грда игра. Тоа се случи само последниот натпревар, против нели, најофанзивно настроената игра во свет, најубавиот фудбал игран некад, против играчи од другата галаксија...

Две точки треба да запомните покрај ова наведеново погоре во текстот, едно е тоа дека Барса на Меаца беше надиграна и прими 3 гола, второ дека на возвратниот дуел Интер имаше резултатска предност и играч помалце.

Е сега, прочитајте ги епитетите од првиот пасус повторно, па втората точка и кажете ми како Интер поинаку да пристапи на вчерашниот натпревар ?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Да да, заборавив дека Интер со '' грдата '' игра имаа 6 победи, т.е. не заборавив, него почињам под дифолт да терам од Челзи, да да, оној Челзи од лани кого Интер со '' грдата '' игра сред Лондон го надигра, нешто што на Барса не им успеа у двата наврати.
Два различни поима се оној Челзи од лани и овој Челзи денес. Кој било фан на Челзи ке ви го каже истото.
Како и да е тоа не ја намалува значајноста на импресивната победа.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.792
Поени од реакции
44.074
Навивачите на Челзи се пресреќни моментално,бидејќи нивниот Мурињо на некој начин им се одмазди на Барса.. xD!

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Навивачите на Челзи се пресреќни моментално,бидејќи нивниот Мурињо на некој начин им се одмазди на Барса.. xD!
И плус гол од офсајд на Милито...мераци

Имаше една песна во Англија,од навивачите на Челзи..Гласеше:
Stand up for the Special One.....(x4)
http://www.fanchants.com/football-songs/chelsea-chants/stand-up-for-the-special/

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Епа затоа гледа Дедо Господ...Да не беше голот од офсајд на Милито Фарса ќе одеше во финале...нека ви биде сега. :pos2::pos2:
Нека идат у финале, они успеаа да не победат, за разлика од вас.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.282
Поени од реакции
46.744
Два различни поима се оној Челзи од лани и овој Челзи денес. Кој било фан на Челзи ке ви го каже истото.
Како и да е тоа не ја намалува значајноста на импресивната победа.
Со човек ко Анчелоти на клупа ? Не зезај, у дна му е ЛШ, а он на домашен терен, каде мораше да победи изгуби, и не само што изгубија, шанса за гол немаа асална, Интер беа тие кои напаѓаа и создаваа шанси.

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Нека идат у финале, они успеаа да не победат, за разлика од вас.
Плачи сега...:pos2::pos2::pos2:
Па дури и прскалки пуштаат да ги избркаат побрзо од терен...кои патетики еј..:pos2::pos2::pos2:

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Да не беше голот од офсајд на Пике утакмицата 0:0 ќе завршеше;)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Плачи сега...:pos2::pos2::pos2:
Ќе плачев да испаднев во 1/8 финале. На кое дереџе стигнавте, да испаѓате со Реал во иста рунда. Се надевам ке им правите друштво уште многу години. Барем додека не се врати Лидс да си го преземе местото кое му припаѓа.

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Ќе плачев да испаднев во 1/8 финале. На кое дереџе стигнавте, да испаѓате со Реал во иста рунда. Се надевам ке им правите друштво уште многу години. Барем додека не се врати Лидс да си го преземе местото кое му припаѓа.
Диегооо Милитоооооооо :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom