Во истата таа Лефкада, во вила бев сместен преку агенција. Вилата ГЛАВА КЛАВАМ дека функционира само преку лето... долу беше празен спрат запуштен, горе беа соби.
Навечер на покрив верверици и други животињишта куку си играа.
Тоа што може некој смок или змија да ти еби матер и докторот ти е на 15 километри е друга приказна.
Во право сте, невероватна природа која се користи до максимум во секој поглед, а ценкањето и нудењето на соби во шупи е исто ко во охрид (барем јас кај што бев), пошто грциштата си живеат од таа летна сезона и нормално дека ќе гледаат да ја искористат до макс.
Е сега, ради таа природа вреди да се оди и да се видат плажите пошто голем дел од нив се диви и е невероватно доживување (барем за мене) да си во таква природа.
Идеално е за одење со друштво, пошто ако одиш пар само со девојка ќе ви биди досадно. Иако Лефкас е најголемото место сепак и таму освен кафичи друго нема што повеќе од забава да бараш...
Лефкада е место за тотално кулирање, да исклучиш технологија, да исклучиш мозок, да се убиеш зајдисонца гледање и да се прсниш сунчање или да се брцаш во море. Толку.
За тој што сака таков одмор, идеално.
За тој што сака да прошета, журки, забави, млад свет... или не знам... историски локалитети и слично... цук. Нема да го најди тоа таму како што би можел да го најди на друго место.