Ласерско отстранување на диоптрија - митови и прашања

Ласерска корекција на видот?

• Да, но само во странство

Гласови: 45 28,7%
  • Да

Гласови: 66 42,0%
  • Не

Гласови: 12 7,6%
  • Не ми е сигурно, незнам...

Гласови: 34 21,7%

• Вкупно гласачи
    157

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Се во таа цена, јави се во туристичката агенција Атлантис и тие се ќе ти објаснат.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Член од
18 февруари 2014
Мислења
5
Поени од реакции
0
Исто и јас правев операција за отстранување на диоптрија пред неколку години во клиниката Eye Star во Истанбул и сум презадоволна од резултатите. Болки за време на операцијата немаше, само мало солзење на очите после операцијата. Како и да е наредниот ден се чуствував како преродена и веќе гледав јасно и чисто без очила. Проблеми со очите оттогаш па наваму сум немала се надевам така и ќе остане (y)

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.013
Поени од реакции
867
Site ovie korekcii gi ima i kaj nas vo klinicki centar. Znaci tetin mi odese po privatni ordinacii tuka vo skopje i site izgor ceni i na kraj nekoj mu rekol da se rasprasa vo klinicki i tamu napravi laserska korekcija za nekoi si 4000 denari. Ne me fakajte za zbor plus-minus iljadarka. I sto e najvazno posto mu bese strav prvo proba so ednoto oko,no otkako vide deka e okej i deka ima efekt go sredi i drugoto. Dva meseci nosese ocila i eve sega e kako nov:)

S

Stef Bachatero

Гостин
Да ама за каква болест?

Sent from my ME173X using Tapatalk

S

Stef Bachatero

Гостин
Може имал катаракт,ама да има такво нешто на клиника секој ќе знаеше.

Sent from my ME173X using Tapatalk

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
914
Поени од реакции
2.562
Јас се направив операција во Европската болница во Скопје пред 3 месеци и сум многу задоволен од операцијата и целокупната услуга во болницата. Конечно после 14 години си гледам без очила.

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Јас се направив операција во Европската болница во Скопје пред 3 месеци и сум многу задоволен од операцијата и целокупната услуга во болницата. Конечно после 14 години си гледам без очила.
Шо пари? И каква е процедурата пред, за време и после операцијата?

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
914
Поени од реакции
2.562
Прво се оди на општ офталмолошки преглед па се прават снимки на очите и доктор од Турција те прегледува и ти кажува дали си кандитат за операција.
Ако добиеш потврден одговор си закажуваш термин кој мора да биде во четврток - оти само во четврток ги прават тие операции.
Операцијата траеше кратко помалку од 10 минути. Малку е страшно и језиво оти си свесен се гледаш и слушаш - анестезијата е локална само во очите ама постапката е кратка брзо ќе помине.
Околу 1500 евра е операцита + контролни прегледи кои се бесплатни.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Мојот сопруг се оперира лани во декември и е исто презадоволен....вика дека е прероден.(y)

Член од
18 септември 2014
Мислења
65
Поени од реакции
31
Ај ако има некој искуство од eye star lasik нека пише што како , дали е задоволен , гаранција за трајност и слично ..
Фала унапред

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
914
Поени од реакции
2.562
Ај ако има некој искуство од eye star lasik нека пише што како , дали е задоволен , гаранција за трајност и слично ..
Фала унапред
Гаранција за трајност нема никаде и никој не можи да кажи како окото би реагирало понатаму година - две - три - десет... и дали би се вратил диптерот.

Kajgana Shop

На врв Bottom