Ласерско отстранување на диоптрија - митови и прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување

Ласерска корекција на видот?

• Да, но само во странство

Гласови: 45 28,7%
  • Да

Гласови: 66 42,0%
  • Не

Гласови: 12 7,6%
  • Не ми е сигурно, незнам...

Гласови: 34 21,7%

• Вкупно гласачи
    157
Се во таа цена, јави се во туристичката агенција Атлантис и тие се ќе ти објаснат.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Исто и јас правев операција за отстранување на диоптрија пред неколку години во клиниката Eye Star во Истанбул и сум презадоволна од резултатите. Болки за време на операцијата немаше, само мало солзење на очите после операцијата. Како и да е наредниот ден се чуствував како преродена и веќе гледав јасно и чисто без очила. Проблеми со очите оттогаш па наваму сум немала се надевам така и ќе остане (y)

Site ovie korekcii gi ima i kaj nas vo klinicki centar. Znaci tetin mi odese po privatni ordinacii tuka vo skopje i site izgor ceni i na kraj nekoj mu rekol da se rasprasa vo klinicki i tamu napravi laserska korekcija za nekoi si 4000 denari. Ne me fakajte za zbor plus-minus iljadarka. I sto e najvazno posto mu bese strav prvo proba so ednoto oko,no otkako vide deka e okej i deka ima efekt go sredi i drugoto. Dva meseci nosese ocila i eve sega e kako nov:)

Да ама за каква болест?

Sent from my ME173X using Tapatalk

Може имал катаракт,ама да има такво нешто на клиника секој ќе знаеше.

Sent from my ME173X using Tapatalk

Јас се направив операција во Европската болница во Скопје пред 3 месеци и сум многу задоволен од операцијата и целокупната услуга во болницата. Конечно после 14 години си гледам без очила.

Јас се направив операција во Европската болница во Скопје пред 3 месеци и сум многу задоволен од операцијата и целокупната услуга во болницата. Конечно после 14 години си гледам без очила.
Шо пари? И каква е процедурата пред, за време и после операцијата?

Прво се оди на општ офталмолошки преглед па се прават снимки на очите и доктор од Турција те прегледува и ти кажува дали си кандитат за операција.
Ако добиеш потврден одговор си закажуваш термин кој мора да биде во четврток - оти само во четврток ги прават тие операции.
Операцијата траеше кратко помалку од 10 минути. Малку е страшно и језиво оти си свесен се гледаш и слушаш - анестезијата е локална само во очите ама постапката е кратка брзо ќе помине.
Околу 1500 евра е операцита + контролни прегледи кои се бесплатни.

Мојот сопруг се оперира лани во декември и е исто презадоволен....вика дека е прероден.(y)

Ај ако има некој искуство од eye star lasik нека пише што како , дали е задоволен , гаранција за трајност и слично ..
Фала унапред

Ај ако има некој искуство од eye star lasik нека пише што како , дали е задоволен , гаранција за трајност и слично ..
Фала унапред
Гаранција за трајност нема никаде и никој не можи да кажи како окото би реагирало понатаму година - две - три - десет... и дали би се вратил диптерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom