Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Здрави и агресивни - ДА!

Здрави и мирни - НЕ!
Сепак треба да се најде решение за здравите и правите кои скитаат по улица.
Треба да се разбере дека куче без газда кој ќе одговара за него, не треба да постои.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Мене ми е глупаво ова со кучињава.

Ако те нападне кучето скитник ќе те искасапи, доколку го убиеш истото во тој негов обид да те искасапи ќе одиш во затвор 3 години.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
во Западна Европа никаде, ниту еднаш не сретнав куче скитник!!!
нека се препише рецепт како да се намали бројот на кучињата скитници, и што да се прави со оние што ги имаме.
на Табановце те пречекува глутница кучиња, на аеродромот Александар д Грејт не може да слета авионот оти на пистата има 20 кучиња, не може дете да пратиш во продавница, оти има 5-6 кучиња скитници...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Еве еден мој податок, во текот на оваа година 2 ипол месеци отрув 4 кучиња а на едно му кладов шпенки во парче месо го проголта и доживеа ужасна смрт, срцето ми се исполни коа го гледав како се мачи.
браво бре......се гледа дека мислиш со ***от

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Аман више со кучињава, по селана нема толку. :mad: Искачам сабајле со точак до аптека, една голема џукела стои од пред некој ден пред комшијава пошто имаат самојед, се вртка по него... Идам накај аптека, 4 други џукели ете ги, се шлаат. Се враќам, од спроти ми се пуштија 3 други, морав по други улички да вртам од околу за да си дојдам дома. Што треба, на Грујо да го изедат па да преземат нешто? МИ иде да набавам пиштол па да ги таманам :P кога веќе никој друг не презема нешто...Направи една акција shoot to kill и готово а не се шетаат со тоа минџушите ко панкери, а тие лицемерите што викаат права на животните бла бла не дај боже да ги изеде некое па ќе ги видам после...

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.365
Поени од реакции
5.756
Значи очигледно е дека и е потребно на Македонија некое засолниште за скитници во некоја хала ама убаво да се направи големо засолниште кое ке бидне хигиенски уредено и ке има добар и грижлив персонал пред се мислам дека средношколците како волонтери треба да одат таму на одредено време како работа нешто да се смисли така ке има добивки за околината и средношколците ке се навикнат пополека на работа,ке нема скитници и истите ке биднат исчувани убаво а и плус кога сакаш можеш да си отидеш таму и да си земеш куче или маче доколку се сретнат такви скитници(мислам на мачките) :)

Член од
30 август 2011
Мислења
27
Поени од реакции
6
Треба да се успијат што е можно побрзо, но не само тоа туку треба и да се спречи ваква ситуација во иднина, да се реагира побрзо за да нема кучиња по улиците.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
На темава да ископирам два твита на една госпоѓа.

AveCeaser feata mushutica
me spobrka glutnica kucinja #glavengradskopje Y U NO have sinteri?

@tonchie23 кај да #протестирам што се измочав во гаќи од страв? сите што се против нека се бркаат со нив.. или у спална да си ги гушнат

Член од
30 август 2011
Мислења
27
Поени од реакции
6
На темава да ископирам два твита на една госпоѓа.

me spobrka glutnica kucinja #glavengradskopje Y U NO have sinteri?

@tonchie23 кај да #протестирам што се измочав во гаќи од страв? сите што се против нека се бркаат со нив.. или у спална да си ги гушнат
И мене ми се има случено тоа

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
1. Да се воведе шинтерска служба.
2. Да се вршат редовно масовни акции на стерилизација и вакцинација.
3. Да се воведат шинтерски патроли кои ќе вршат контроли низ населбите и ќе доаѓаат на повик и граѓаните да се поттикнат да пријавуваат случаи на необележани или агресивни кучиња.
4. Граѓаните кои ќе остават куче на улица да се казнуваат.

Со овие чекори проблемот за неколку години ќе биде решен. Но, ова е во некоја друга, нереална Македонија. Во оваа нашава Македонија, не се грижат ни за луѓе, па смешно е да имаме вакви предлози за кучиња. Наместо тоа, ние проблемот ќе го "решиме" на брутален, нехуман, и на крајно примитивен начин: ќе убиеме колку што можеме повеќе кучиња. Кога пак ќе се намножат, пак ќе ги убиеме, и така... И луѓето наместо да протестираат, како во секоја цивилизирана држава, тие дури и ќе ги поддржуваат ваквите идиотски акции. Милина :).

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Има шинтери, ама изгледа забушаваат во последно време.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.505
Поени од реакции
8.086
Кога Коце стана градоначалник беа активни, се фалеа и со бројки. Сега нигде ги нема.
Последно што знам е дека добија приколка за собирање на улични коњи. Дали ја користат и слично, поим неам.

A

AnFem

Гостин
Море и овоа луѓево се накотија и претставуваат опасност за околината...

Kajgana Shop

На врв Bottom