Samurai Jack
Penspinner
- Член од
- 15 април 2012
- Мислења
- 3.667
- Поени од реакции
- 8.725
Контактирај го продавачот, така најдобро ќе знаеш.
За 45 евра важи од кога многу години. Ова за 22 евра е од сега бргу и не знам дали е точно.Од кога важи?
Ако има 3 цифрен број од позади на картицата можеш т.е. cvv код. На електрон не верувам дека има.И уште нешто ме интересира. Сакам да платам со VISA. Картичката што ја имам е VISA Electron - има нешто разлика или ?
Малку голем ми делува процентот, море многу голем. Небитно, еве податоци за мојата последна порачка која пристигна минатата недела. Цена на производ - 49 евра, поштарина 10 евра. На прием во пошта доплатив 280 денари што е некои 10% од цената на производот.Многу непроверени муабети низ форумов. Де свештениците имале секс во манастири, де границата за плаќање царина ја спуштиле од 45 на 22 евра...
Свештениците во манастири немаат секс. Ако има тој не е повеќе свештеник. Тој не станува свештеник дека сам-себе така си се обраќа туку поради начинот на живот, лајфстајлот да не речам.
Исто така, границата за плаќање на царина не е спуштена од 45 на 22 евра.
Царината си останува на 45 евра (и повеќе) по пратка, туку порано требаше за секој производ (без разлиак колку чини) да се плати данок, ДДВ, речи го како сакаш. Сега ако порачката е во вредност помалку од 22 евра не треба да се плати данок.
Да му одговорам и на Tawe.
- Ако е free shipping, нема да ти наплатат за поштарина. Тука (според цената на производот) ќе платиш данок и царина. Точните проценти/износи не ги знам, ама сметај отприлика уште 40-50% од цената. Пример, ако производот чини/го плаќаш 20.000 денари, тука ќе треба да платиш уште околу 10.000 за данок и царина.
- Не знам тоа, читај, прашај го продавачот... никој од нас нема да ти одговори на тоа прашање. Едноставно контактирај го продавачот, само тој знае што ќе стави во кутијата и како точно работи производот.
- Да.
Има позади 3 цифрен бројЗа 45 евра важи од кога многу години. Ова за 22 евра е од сега бргу и не знам дали е точно.
--- надополнето: 20 октомври 2012 во 06:59 ---
Ако има 3 цифрен број од позади на картицата можеш т.е. cvv код. На електрон не верувам дека има.
Пробај може да работи.Има позади 3 цифрен број![]()
Ми треба некој за сигурно да ми каже дали ќе работи. Не е работава за да пробам, за 200e се работиПробај може да работи.
Најдобро јави се во банката од која ти е издадена картицата. Банките знаат да ги блокираат за купување преку интернет. Не зборам за пејпал туку директно со кредитна заради заштита на картицата да не дојде до злоупотреба.Ми треба некој за сигурно да ми каже дали ќе работи. Не е работава за да пробам, за 200e се работи![]()
Виза електрон на НЛБ имаш дебитна ? од тие виолетовите ?Ми треба некој за сигурно да ми каже дали ќе работи. Не е работава за да пробам, за 200e се работи![]()
Како јас како физичко лице купувам производи во вредност од 200-500 евра и никогаш не сум платил данок и царина?Многу непроверени муабети низ форумов. Де свештениците имале секс во манастири, де границата за плаќање царина ја спуштиле од 45 на 22 евра...
Свештениците во манастири немаат секс. Ако има тој не е повеќе свештеник. Тој не станува свештеник дека сам-себе така си се обраќа туку поради начинот на живот, лајфстајлот да не речам.
Исто така, границата за плаќање на царина не е спуштена од 45 на 22 евра.
Царината си останува на 45 евра (и повеќе) по пратка, туку порано требаше за секој производ (без разлиак колку чини) да се плати данок, ДДВ, речи го како сакаш. Сега ако порачката е во вредност помалку од 22 евра не треба да се плати данок.
Да му одговорам и на Tawe.
- Ако е free shipping, нема да ти наплатат за поштарина. Тука (според цената на производот) ќе платиш данок и царина. Точните проценти/износи не ги знам, ама сметај отприлика уште 40-50% од цената. Пример, ако производот чини/го плаќаш 20.000 денари, тука ќе треба да платиш уште околу 10.000 за данок и царина.
- Не знам тоа, читај, прашај го продавачот... никој од нас нема да ти одговори на тоа прашање. Едноставно контактирај го продавачот, само тој знае што ќе стави во кутијата и како точно работи производот.
- Да.
Ако не е тајна што бил поризводот што бил во вредност од 200-500 евра а царина да не ти побарале? Мене ме горат од царина за најситни дрангулии пример мене ме гореа за двоглед околу од 3500 ден.Како јас како физичко лице купувам производи во вредност од 200-500 евра и никогаш не сум платил данок и царина?
Ај производите може не подлежат на царина за тоа не сум платил,а данокот сум го платил на продавачот во странство.
Кога би го купил истиот производ тука по цена со вклучен данок тогаш данокот ќе го плати продавачот.
Ист е и случајот како правно лице.Ако подлежи на царина производот таа се плаќа.Исто така добивам ф-ра со цена+ддв=вкупна цена,не плаќам данок од причина што тоа би било веќе двојно оданочување
Демек е free shiping,а у ствари е ставен во крајната цена на производот.Кај нас обавезно ќе си плати царина и тоа по тежина на пакетот.
Некои од производите се за хоби занимација а тоа можеш да го видиш во Авотмобили во размерАко не е тајна што бил поризводот што бил во вредност од 200-500 евра а царина да не ти побарале? Мене ме горат од царина за најситни дрангулии пример мене ме гореа за двоглед околу од 3500 ден.
Таман си е процентот отприлика, не работам во царина за точен износ. Ова кабливе претпоставуваам имаат 18% ДДВ и некои 20% царина (за разлика од твојата порачка, која можеби е компјутерска компонента - не ни кажа што си порачал - а тие имаат 5% данок и се ослободени од царина... кабливе не се такво нешто).Малку голем ми делува процентот, море многу голем. Небитно, еве податоци за мојата последна порачка која пристигна минатата недела. Цена на производ - 49 евра, поштарина 10 евра. На прием во пошта доплатив 280 денари што е некои 10% од цената на производот.
Еве некои поконкретни информации: http://www.customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=365
Ако работи ќе ти ги земат 200те евра и ќе ја процесираат порачката.Ми треба некој за сигурно да ми каже дали ќе работи. Не е работава за да пробам, за 200e се работи![]()
Не знам како ти го изведуваш тоа, ти кажувам правила на работење. За се што вреди над 45 евра имаш царина, а за секој производ над 22 евра имаш и данок. Една од можните далавери е да си купил производ од 200 евра а продавачот да стави фактура демек си го платил 20 евра и овие од царина да поверуваат, појма немам.Како јас како физичко лице купувам производи во вредност од 200-500 евра и никогаш не сум платил данок и царина?
Данокот не можеш да го платиш во странство. Ти твојот данок треба да го платиш во твојата земја, а продавачот дали неговиот дел ќе го плати кај него или нема да го плати воопшто (зависи од законите од земја во земја, пример кога купувам од Германија им кажувам да не ми наплатат данок бидејќи тука ќе го платам него, за Америка не функционира ова... зависи значи) башка муабет.Ај производите може не подлежат на царина за тоа не сум платил,а данокот сум го платил на продавачот во странство.
Спасов, ја имам земано од кај нив. АДдни си ги на скајп и доколку имаш линк од продуктот што сакаш да го земеш прати им и ке ти кажат колку да им пребациш на сметка. Они ти ја земаат провизијата само и тоа е тоа..https://www.facebook.com/KupiOdInternet?fref=ts Dali nekoj ima nesto poraceno preku ovie od fb, i dali bi kupile nesto preku niv?