Купување преку интернет (генерална дискусија)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.197
Поени од реакции
23.725
тракингот си работи, не морате преку македонска пошта да гледате.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Кинезиве тука ни под разно ги нема. :)
Нити Италијанците. :)
Стварно дај кажете ако има некој начин да се следат пратки пристигнати во мак.пошти.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Стварно дај кажете ако има некој начин да се следат пратки пристигнати во мак.пошти.
Јас тие на шалтер во царина ги прашував ама додека работеше на пошта.цом.мк е сега наредната пратка што ќе ми стигне обавезно ќе ги прашам, ако ми одговорат ќе пишам.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.197
Поени од реакции
23.725
Кинезиве тука ни под разно ги нема. :)
Баш напротив ова страна ја користам исклучиво за кинеска роба.
Види ако ти обезбедиле тракинг број сигурно ке излези.
некогаш иако кога купуваш на ибеј на пример излегува како да има таков број, тоа не е тоа и ни на оваа ни на никоја друга страна нема за излези.
Ете прежали некој долар и нагласиму дека сакаш да има и тракинг и дека ке си доплатиш, ке видиш како тоа тракингот работи. Друга работа што не се ни замарам премногу со тракнигот( ако има има ако не не) е дека касни и по неколку дена некогаш и недела. Џабе ке се нервираш. Единствено што можи да послужи е кога купувате скапа роба, па ако не ви стигни да имате основа на што да се пожалите, а доказ ке ви биде тој број, за ситни пари не се ни замарајте.
Со италијанците си немам работа:)

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
Дечки, сакам да извадам дебитна картичка од НЛБ Тутунска Банка, кажете ми за онлајн купување подобро е VISA или Maestro да извадам? Колку што видов Maestro-то се користи во повеќе земји, но прочитав и дека има проблеми кај нас доколку сакам да купувам од интернет..

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Дечки, сакам да извадам дебитна картичка од НЛБ Тутунска Банка, кажете ми за онлајн купување подобро е VISA или Maestro да извадам? Колку што видов Maestro-то се користи во повеќе земји, но прочитав и дека има проблеми кај нас доколку сакам да купувам од интернет..
VISA ти е подобро.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
Само Visa со неа буквално сегде можеш да плаќаш.

Член од
21 март 2010
Мислења
16
Поени од реакции
12
Вака.... Ова ми е прво искуство со порачување од ebay, така да ке бидам благодарен ако некој ми објасни поопширно околу примањето на порачката.
Порачав item од ebay што требаше да пристигне за некои 20-30 дена. Поминаа тие 30 дена, причекав уште некој ден плус, од порачката ни трага ни глас. Го исконтактирав продавачот, и го известив дека порачката не е воопшто пристигната. Тој ми даде 2 опции: да ја препрати повторно порачката или пак да ми ги врати парите. Јас одбрав да ми ја препрати порачката повторно.

Е сега... Моја должност е да се јавам во пошта и да проверувам дали пристигнала нарачката, или треба да очекувам известување од нив кога ке пристигне порачката?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Вака.... Ова ми е прво искуство со порачување од ebay, така да ке бидам благодарен ако некој ми објасни поопширно околу примањето на порачката.
Порачав item од ebay што требаше да пристигне за некои 20-30 дена. Поминаа тие 30 дена, причекав уште некој ден плус, од порачката ни трага ни глас. Го исконтактирав продавачот, и го известив дека порачката не е воопшто пристигната. Тој ми даде 2 опции: да ја препрати повторно порачката или пак да ми ги врати парите. Јас одбрав да ми ја препрати порачката повторно.

Е сега... Моја должност е да се јавам во пошта и да проверувам дали пристигнала нарачката, или треба да очекувам известување од нив кога ке пристигне порачката?
Ти одговорив овде.

Член од
14 февруари 2009
Мислења
494
Поени од реакции
1.700
Здраво

Сакам да порачам нешто преку интернет, но сакам пакетот кога ќе стигне во Македонија да биде зачуван во пошта за сам да си го земам (бидејќи ретко кога има луѓе кај мене дома наутро за да го примат од поштар). Од поштата ми рекоа во billing address полето да внесам Post Restant. Но да си прашам и тука некој да не знае што да напишам за да пакетот стигне и остане во поштата и како ќе дознаам дека стигнал (треба тие да ми се јават или јас да одам да прашувам)

Фала однапред

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.479
Поени од реакции
3.292
Здраво

Сакам да порачам нешто преку интернет, но сакам пакетот кога ќе стигне во Македонија да биде зачуван во пошта за сам да си го земам (бидејќи ретко кога има луѓе кај мене дома наутро за да го примат од поштар). Од поштата ми рекоа во billing address полето да внесам Post Restant. Но да си прашам и тука некој да не знае што да напишам за да пакетот стигне и остане во поштата и како ќе дознаам дека стигнал (треба тие да ми се јават или јас да одам да прашувам)

Фала однапред
А што ќе нарачаш за да мораш лично да го примиш? Јас до сега кога сум нарачувал поштарот во двор го оставал пакетот и да нема никој дома, после доаѓам гледам кутија оставена пред врата и си ја зимам.
А мислам дека они од пошта треба да ти се јават, ама ова не е од прва рака искуство.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Здраво

Фала однапред
Ако нема никој домати ќе го врати во пошта пакетот па така таму ќе го подигнеш .. ако е поголем пакет треба таму да го подигнеш не ти го носи до дома ..

Kajgana Shop

На врв Bottom