Купување преку интернет (генерална дискусија)

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Од Официјална на Dell може ли да се порача нешто и дали ќе стигне и дали ќе плаќам царина и шипинг ? Пр: Порачувам нешто од 500$ и дали ќе го платам 500$ или со се царина и шипинг и даноци ќе ми испадне 1000$ ?

Член од
1 мај 2008
Мислења
89
Поени од реакции
47
Од Официјална на Dell може ли да се порача нешто и дали ќе стигне и дали ќе плаќам царина и шипинг ? Пр: Порачувам нешто од 500$ и дали ќе го платам 500$ или со се царина и шипинг и даноци ќе ми испадне 1000$ ?
Како прво, не сум сигурен дали воопшто можиш да порачаш нешто за Македонија од официјалната страница на Dell. Мислам дека таа работа е можна само во САД, ВБ, Германија и слично.
Како второ, поштарината ќе ја знаеш во текот на порачувањето (ако воопшто е можно). А за порачување на лаптоп, многу се мали шансите да поминиш без 15% царина и 5% данок. Освен ако имаш некој во царина.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.492
Поени од реакции
3.312
Дефинитивно ќе плаќаш царина, за поштарина се подразбира. Јас за лап топ од 2500 евра платив царина 300 евра. А ако не праќаат од Дел во МК, можеш да прашаш некои официјални претставници за Дел кај нас, и они да ти порачаат.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Дали има некој нешто преку Tomtop нарачувано имаше една подлога за маус ја даваа бесплатно ми стаса таја е сеа сакам да нарачам да земам трак број ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.537
Поени од реакции
24.355
Дали има некој нешто преку Tomtop нарачувано имаше една подлога за маус ја даваа бесплатно ми стаса таја е сеа сакам да нарачам да земам трак број ?
јас имам нарачувано многупати од нив ама преку нивната продавница да речам на ибеј.
Секогаш стигнувало но некогаш и со големо каснење.
Ако е нешто со помрсна цена во секој случај добро е да имаш тракинг.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
јас имам нарачувано многупати од нив ама преку нивната продавница да речам на ибеј.
Секогаш стигнувало но некогаш и со големо каснење.
Ако е нешто со помрсна цена во секој случај добро е да имаш тракинг.
Си викам исто е и од eBay Касни одприлика 1 месец ? Да не биди претерано од 1 Месец и ако можиш прати линк од нивната продавница на eBay.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.537
Поени од реакции
24.355

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.537
Поени од реакции
24.355
Повеќе од месец чекаше ?
Па во просек околу месец и пол , некогаш и по два.
Додуша знаат да изненадат и да стигни за две недели ама ептен ретко , преку сила два три пати се има тоа случено.

Член од
21 јули 2007
Мислења
73
Поени од реакции
0
deneska kupuvav preku http://www.focalprice.com tablet, i sea mi prakale msg

We would like to confirm that this order was placed by your own credit card. For verification purposes, please confirm the following by replying to this email:
1. You are the legal card holder of the credit card.
2. The shipping address is correct.
3. The credit card is within the period of validity.
4. You accept the terms of use of FocalPrice.
See link: http://www.focalprice.com/helpinfo?currentCategoryID=12
5. You accept order process time, delivery time, returns and RMA rules of FocalPrice.
See link: http://www.focalprice.com/help
In order to proceed with the order, please also ensure that you provide the following:
6. Scanned copy of the front and back of your credit card

Your order will be processed only upon receipt of your reply confirmation and item 6.
Please confirm by return email within 7 days. If no reply received on or before the ETA date, we’re afraid we have no choice but to cancel and refund your order in order to avoid any loss causes to you.

Your early reply will be highly appreciated.
Sincerely Yours,
Wendy Lv

ovie izgleda ne sa normalni? a so ja da prevzemam sega ve molim za pomos, prv pat e ova pa ne znam so ponatamu!?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
^ абе како да им чуштиш предна и задна страна од кредитна картичка, нормални ли се овие... Јас не би ти препорачал такво нешто.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.492
Поени од реакции
3.312
deneska kupuvav preku http://www.focalprice.com tablet, i sea mi prakale msg

We would like to confirm that this order was placed by your own credit card. For verification purposes, please confirm the following by replying to this email:
1. You are the legal card holder of the credit card.
2. The shipping address is correct.
3. The credit card is within the period of validity.
4. You accept the terms of use of FocalPrice.
See link: http://www.focalprice.com/helpinfo?currentCategoryID=12
5. You accept order process time, delivery time, returns and RMA rules of FocalPrice.
See link: http://www.focalprice.com/help
In order to proceed with the order, please also ensure that you provide the following:
6. Scanned copy of the front and back of your credit card

Your order will be processed only upon receipt of your reply confirmation and item 6.
Please confirm by return email within 7 days. If no reply received on or before the ETA date, we’re afraid we have no choice but to cancel and refund your order in order to avoid any loss causes to you.

Your early reply will be highly appreciated.
Sincerely Yours,
Wendy Lv

ovie izgleda ne sa normalni? a so ja da prevzemam sega ve molim za pomos, prv pat e ova pa ne znam so ponatamu!?
Ја прв пат слушам за вакво нешто. Исто и јас ти советувам да не им праќаш ова, прво види ако имаат live chat или customer support и сл. и прашај ги зошто е ова потребно, ако пак ти бараат кажи им да ти ги вратат парите и пробај ја dinodirect.com, јас од тамо имам нарачувано и они имаат и live chat и све.

Kajgana Shop

На врв Bottom