- Член од
- 7 септември 2008
- Мислења
- 693
- Поени од реакции
- 21
Немам слушнато за ChinaBuye, ама гледам дека е ист како и останатите 100.000 кинески сајтови за такви работиДечки дали некој има купувано од http://www.chinabuye.com, има едно чудо кинески срања, али цените се ниски а и шипингот е бесплатен! Вреди ли?
На кој принцип им докажа дека не ти стигнале и дали со платен тракинг беа изгубените работи?Немам слушнато за ChinaBuye, ама гледам дека е ист како и останатите 100.000 кинески сајтови за такви работиИнаку, имам неколку пати порачано работи од DinoDirect и DealExtreme. Еднаш-два пати не стигнаа работите, па ми ги вратија парите.
Не морав ништо да докажувам.. изгледа затоа што претходно имав порачувано преку нив и (поважно) затоа што вредноста на пратката беше неколку долари. И да, доплатив $1 за tracking, ама тоа е колку да видам дали воопшто стигнала тука.. не е real-time следење на авиони како за FedEx/DLHНа кој принцип им докажа дека не ти стигнале и дали со платен тракинг беа изгубените работи?
Да ти кажам право ја денес дознав за кинескиве страни со free shipping и оваа Dino Direct е доста подобра од ChinaBuye, ќе си нарачам слушалки ко за почеток да, видиме што квалитет нудатНемам слушнато за ChinaBuye, ама гледам дека е ист како и останатите 100.000 кинески сајтови за такви работиИнаку, имам неколку пати порачано работи од DinoDirect и DealExtreme. Еднаш-два пати не стигнаа работите, па ми ги вратија парите.
А јас баш се спремав ласер да зимам над 200mW. Знам ибеј забранува над 100mW, ама не знаев дека и царинава тука забранила ласери.Не морав ништо да докажувам.. изгледа затоа што претходно имав порачувано преку нив и (поважно) затоа што вредноста на пратката беше неколку долари. И да, доплатив $1 за tracking, ама тоа е колку да видам дали воопшто стигнала тука.. не е real-time следење на авиони како за FedEx/DLH
Сега ми текна.. може таа една пратка што не ми стигна да ја заплениле на граница ако кај нас е забранет увоз на ласери.. упс =/
Малку касно е ама јас имам искуство со таа страна .. пред година дена купив 4 пара патики и стигнаа за 10 дена максимум . али сега мислам дека се плаќа царина за патиките од 45 е нагоре ако се патиките се наплаќа 1000 денари плус царина .
Фала многуМалку касно е ама јас имам искуство со таа страна .. пред година дена купив 4 пара патики и стигнаа за 10 дена максимум . али сега мислам дека се плаќа царина за патиките од 45 е нагоре ако се патиките се наплаќа 1000 денари плус царина .
Мене ми се деси истово со DinoDirect, нарачав слушалки, после исто 8 дена ми стигна мејл дека тој модел ко немале на лагер, и ми понудија три опци: да одберам друг производ со слична вредност, да ми дадат Gift Voucher со истата вредност на порачката, или да ми ги вратат парите на картица. Ја одбрав замена за други слушалки, и за неколку саати ми ја сменија нарачката и сеа веројатно ќе поминат уште неколку дена дур ги испорачаат.Освен тоа, нарачав и еден кабел, кој го немаа.
1. Чекав едно недела дена, ги немаше.
2. Осмиот ден ми стига емаил во кој велат дека ми ги враќаат парите, оти го немаат на лагер, и да сум очекувал дека парите ќе ми легнат пак на картица за едно 2-3 недели.
3. За само 4-5 дена јас веќе си ги добив парите назад на картица.
Овие само преку ДХЛ вршат испорака или има и нормална пошта?После неколку месеци денес стигна часовникот од дилекстрим.Се изненадив пошо беше без тракинг број, мислев никогаш нема да стигни.
Инаку фурајте на алиекспрес.ком без проблем а и нарачкиве многу брзо ми стасуваат од 5-10 дена
Мене ми личи дека сакаат да се оградуваат од пишаното. Имав саати нарачано 2 месеци ми дремеа во пошта македонска. Беа со тракинг па од кога поднесов приговор после 2 недели ги најдоа. Имав и пост во темава, будала во очи ме правеа. Од такви причини изгледа го скинале тракингот.Добро шо е финтава со сајтот на македонски пошти.Не можам да си проверам дали ми е стигната пратка.![]()