Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.607
Поени од реакции
22.613
Искрено чекав да спомне некој асистенции.:)

Следи во последните 5 сезони(Маикон цело време е во Интер, а Алвеш 3 сезони во Барса, 2 во Севиља):

2006/07:
Алвеш=19 (11 во лига, 3 во УЕФА Куп, 5 во Куп на Шпанија)
Маикон=8 (6 во лига, 2 во Куп на Италија)

2007/08:
Алвеш=18 (15 во лига, 3 во УЕФА Куп)
Маикон=8 (7 во лига, 1 во ЛШ)

2008/09:
Алвеш=15 (10 во лига, 2 во ЛШ, 3 во Куп на Шпанија)
Маикон=6 (5 во лига, 1 во Куп на Италија)

2009/10:
Алвеш=15 (10 во лига, 3 во ЛШ, 2 во Куп на Шпанија)
Маикон=12 (11 во лига, 1 во Куп на Италија)

2010/11(досега):
Алвеш=18 (13 во лига, 3 во Куп на Шпанија, 2 во ЛШ)
. . . .

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Држи вода ова до некаде. Па и тоа што Меси игра пред Бојан не значи дека Меси е подобар од него, нели?
Нормално дека не.
Можеби ако игра Бојан и тој ќе дава по 40 гола во сезона.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Некој спомна погоре, бек е, се гледа дали е подобар у одбрана. Па не баш, да се гледаше тоа у сегашниов фудбал, Арбелоа ќе беше најдобар. :icon_lol:

Во индивидуалниот квалитет, нијанси решаваат кој е подобар, но според мене Алвес е поконстантен у формата. Мојот глас оди за него! :)

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Искрено чекав да спомне некој асистенции.:)

Следи во последните 5 сезони(Маикон цело време е во Интер, а Алвеш 3 сезони во Барса, 2 во Севиља):

2006/07:
Алвеш=19 (11 во лига, 3 во УЕФА Куп, 5 во Куп на Шпанија)

2007/08:
Алвеш=18 (15 во лига, 3 во УЕФА Куп)
Маикон=8 (7 во лига, 1 во ЛШ)

2008/09:
Алвеш=15 (10 во лига, 2 во ЛШ, 3 во Куп на Шпанија)
Маикон=6 (5 во лига, 1 во Куп на Италија)

2009/10:
Алвеш=15 (10 во лига, 3 во ЛШ, 2 во Куп на Шпанија)
Маикон=12 (11 во лига, 1 во Куп на Италија)

2010/11(досега):
Алвеш=18 (13 во лига, 3 во Куп на Шпанија, 2 во ЛШ)
Барса игра офанзивна игра и нормално е да има повеќе асистенци, да беше Маикон на местото на Алвеш во Варса, мислам дека ке имаше дупло повеќе асистенции од него, но пак да не заборавиме дека збориме за играчи кои профилот им е дефанзивен, тоа им е работа, а тоа што некогаш налетуваат напред и имаат по некоја асистенција тоа е плус.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Барса игра офанзивна игра и нормално е да има повеќе асистенци, да беше Маикон на местото на Алвеш во Варса, мислам дека ке имаше дупло повеќе асистенции од него, но пак да не заборавиме дека збориме за играчи кои профилот им е дефанзивен, тоа им е работа, а тоа што некогаш налетуваат напред и имаат по некоја асистенција тоа е плус.
Како што Ибрахимовиќ требаше да дава по 50 гола со Чави, Иниеста и Меси.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Во модерниот фудбал, една од најважните особини на бековите им е офанзивната игра.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Ќе гласам за Мајкон чисто онака дека игра во Интер и дека беше избран за најдобар бек лани. Алвеш е далеку од слаб, но има предност тоа што е понизок и малку побрз од Мајкон. Мајкон има предност во тоа што е повисок и игра подобро со глава и има класа подобар шут од Алвеш (не ми го постирајте голот на Алвеш од онојпат :) ).

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.607
Поени од реакции
22.613
Ќе гласам за Мајкон чисто онака дека игра во Интер и дека беше избран за најдобар бек лани. Алвеш е далеку од слаб, но има предност тоа што е понизок и малку побрз од Мајкон. Мајкон има предност во тоа што е повисок и игра подобро со глава и има класа подобар шут од Алвеш (не ми го постирајте голот на Алвеш од онојпат :) ).
:nenene: Нема да ти го постирам голот:), ама за класа подобар не е. Посилен да, а подобар технички, не верувам од Алвеш да има.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Аpples and oranges. Секој во својата средина е најдобар. Маикон ако би играл во Барса, Алвеш во Интер, а баба ми Софија во Коринтијанс, е муабет кој не држи вода. Гласав за Алвеш бидејќи сум навивач на Барселона и не можам да замислам алтернатива за него на десната позиција, која во Барселона е се, само строго дефанзивна не. Третина од головите паднале по акции на Чави, Алвеш и Меси. Маикон е добар, солиден играч - ама навивачки, во практично неспоредлива ситуација, гласам за Дани Алвеш.

*Пргав карактер имал, а? Па дај во подфорум за Психологија да отвориме анкета кој има подобар карактер... КР7 не го почитувам како плачко, симулатор и... така натака, но фудбалски гледано е генијалец :)

Освен ако не ги аплицираме и овде критериумите на ФИФА и Франс Фудбал, па според нив да одбереме подобар десен бек. Демек, многу важна одлука ќе донесеме :) И дури сме тука... кога Алвеш ќе замине од Барса за 3 години, Грегори Вад дер Вил доаѓа на негово место, кога јас би се прашувал. Не, незнам каков е на карактер ВДВ :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
А за да играат така во таква игра и такви играчи шо е потребно? Нели тимски се составува екипата ... Дај малце просветли ме?
Не морам, ама ај да не испадне не си стојам на мислењето. Играта на Барса е доведена до перфекција. Цела екипа брани со пресинг и со кратките подавања. Поради тоа и одбраната е многу помалку изложена на напади и сите имаат огромна заслуга за нивниот дефанзивен рекорд оваа сезона. За во напад, со толку мозоци во екипа како Чави, Иниеста, Меси, Виља на секој бек ќе му биде полесно да игра. Нормално дека и бекот треба да биде добар за да игра во Барса и затоа и реков дека се израмнети играчи.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Спопикалова. :tv:

Алвеш подобар според мене.
Ете го пичето се јави, претходно кога беше прозван да го аргументира својот став Ибра>Ето, се криеше ко типична плачи-пичка. Не замерам, се е во граница на неговата интелегенција, па тешко му е да напише некој содржаен пост.

п.с. Че, интересна информација, поим немав дека Алвес може да направи толку асистенции, како и да е, стојам на тоа дека Маикон има подобар центаршут (ваљда Ибра,Милито,Ето,Пацини досега ги промашувале шансите :)).

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Според мене Алвес е покомпактен играч од Маикон.Алвес е играч кој стига се да направи т.е го има во одбрамбените задачи(и доста добро си ја врши работата во дефанзивата-не памтам кога алвес направил дефанзивни кикс а друга страна одзема многу топки на скоро секој натпревар).Го има во нападот(супер соработува со соиграчите,добра техника,добар шут,добар пасинг,добро отварање...единствена слаба точка му се нафрлувањата).Маикон е тука некаде,можеби дефанзивата(заради анатомската конструкција)му е подобра но нападот е многу,многу послаб(не заради тоа што Барселона игра таков фудбал него Алвес е далеку потехнички спремен играч од Маикон).
Алвес за разлика од Маикон има подобар пасинг,дриблинг,подобра визија,подобро отварање(одтука има и толку асистенции).Во дефанзивата би рекол за нијанса подобар Маикон.
Е сега некој ќе речете подобар играч,бидејќи како дефанзивец се бара од него подобра дефанзива-јас би рекол Алвес е пред се подобар фудбалер од Маикон бидејќи може да игра на повеќе позиции,подобар е во нападот а во дефанзивата само нијанси ги делат.

Поз

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Не морам, ама ај да не испадне не си стојам на мислењето. Играта на Барса е доведена до перфекција. Цела екипа брани со пресинг и со кратките подавања. Поради тоа и одбраната е многу помалку изложена на напади и сите имаат огромна заслуга за нивниот дефанзивен рекорд оваа сезона. За во напад, со толку мозоци во екипа како Чави, Иниеста, Меси, Виља на секој бек ќе му биде полесно да игра. Нормално дека и бекот треба да биде добар за да игра во Барса и затоа и реков дека се израмнети играчи.
Да не се повторувам и јас, тотално се сложувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom