Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
A ти од шо не се замараш со ИНТЕР во потпис го носиш.А јас го спомнав тоа онака на шала,алудирајки на необјективноста на некои миланези во врска со претходниот дуел.Ама ако,сепак стварно битно е само да се дружиме:smir:
А ти го препозна интер како вториот тим од Милано, или така ми се чини? И уште еднаш, битно е да се дружиме :icon_lol:

I

IBIZA SOUND

Гостин
i dvajcata se dobri,iako maikon e padnat ovaa godina mnogu,a alves e standard 2 3 godini sigurno
i normalno glasam za alves :)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Мене искрено многу ми е одбивен Алвес како фудбалер, пред се ме иритира неговиот карактер, а од фудбалски аспект неговиот на моменти неконтролиран шут.
Гласав за Маикон не ради тоа што навивам за Интер, туку сметам дека е далеку покомплетен фудбалер од Алвес, Маикон има нечовечка кондиција, ѕверски центаршут, а исто така и играта во одбраната му е една од неговите најсилни страни.
Маикон има се за да биде еден од најдобрите десни бекови на сите времиња, не дека Алвес е нешто многу послаб, ама најмногу ме иритира неговиот пргав карактер.
Се на се, Маикон според мене е боље од Алвес.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Абе Кафу е Кока-Кола за двајцата :)

Иначе гласам за Алвес.Нијанси се во прашање,сите карактеристики ги имате кажанo погоре.Само грешите кога велите дека Алвес не е добар во дефанзива.Aлвес и во Севиља кога играше беше многу добар.
Експлозивни се и двајцата но технички подобар е Алвес.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Видете кој е првотимец во Бразилска репрезентација и кој повеќе од натпреварите не ги игра на својата позиција и се ќе ви биде јасно. :wink:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Видете кој е првотимец во Бразилска репрезентација и кој повеќе од натпреварите не ги игра на својата позиција и се ќе ви биде јасно. :wink:
Сега јас ќе бидам следниот селектор на Бразил и ќе го ставам Алвес прв тим да ми игра, а Маикон на клупа. Тоа ќе значи дека Алвес е подобар?:party3:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Сега јас ќе бидам следниот селектор на Бразил и ќе го ставам Алвес прв тим да ми игра, а Маикон на клупа. Тоа ќе значи дека Алвес е подобар?:party3:
Кога ќе бидеш селектор ти, Алвес ќе биде подобар, убаво си кажа
:pos:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Ти не можеш да бидеш селектор на Бразил, не си кадарен за таква работа, освен ако зад твојот ник не се крие некој барем ванаби тренер ко Јонуз. Џабе пробуваш да се напраиш нешто, мислам муабетов ти нема везе, тренерите се доволно кадарни и имаат познавање на фудбалот, затоа и се тренери нели?

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ти не можеш да бидеш селектор на Бразил, не си кадарен за таква работа, освен ако зад твојот ник не се крие некој барем ванаби тренер ко Јонуз. Џабе пробуваш да се напраиш нешто, мислам муабетов ти нема везе, тренерите се доволно кадарни и имаат познавање на фудбалот, затоа и се тренери нели?
Не знам што се напнавте одма. Сакав да кажам дека тоа што Маикон игра пред Алвес во Бразил не значи дека е подобар играч од него. Не викам дека Маикон игра не заслужено...си кажав погоре што имам во врска со нив.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Не знам што се напнавте одма. Сакав да кажам дека тоа што Маикон игра пред Алвес во Бразил не значи дека е подобар играч од него. Не викам дека Маикон игра не заслужено...си кажав погоре што имам во врска со нив.
Никој не се напна де, нема простор за тоа. Епа ајде, кажи, зошто ондак Алвес седи на клупа а Маикон игра?

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Никој не се напна де, нема простор за тоа. Епа ајде, кажи, зошто ондак Алвес седи на клупа а Маикон игра?
Затоа што така му одговара на селекторот :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.714
Поени од реакции
22.859
Прашуваш глупости. Па се знае, Маикон има врски во фудбалската федерацијата на Бразил и е во добри односи со селекторот Менезес. :pos:

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Или затоа што тебе така ти одговара да кажеш :)
Знаев дека ќе се сведе на глупиот муабет за тоа што Маикон игра прв тим во Бразил :)

Алвес е дефинитивно понапаѓачки бек од Маикон и знае често да „заспие“ во нападот. За разлика од него Маикон е малку подефанзивен и дефинитивно има подобра конституција за бек.
И двајцата трчаат како коњи, имаат лош центаршут, добар шут од далечина, брзи се...

Kajgana Shop

На врв Bottom