Кој е подобар ,,Х'' или ,,Y'' [Овонеделен дуел: Жулио Цезар vs Петр Чех]

Овонеделен дуел:

• Вкупно гласачи
    99
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Ја гласав за Санчез, чисто ради формата мизерна на Пасторе !

А кој е подобар е стварно тешко да се одреди, заш Пасторе игра повеќе као офанзивен играч од средината а Санчез као вингер. Но мала предност би му дал на Санчез пак , подокажан ми е од Пасторе во досегашната кариера, и на клубско и на Интернационално ниво!

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Неможе да се споредат Пасторе и Санчез, барем моментално
Гласам за Санчез

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Санчез е едне од моите омилени играчи - екстремно брз и екстремно добар дриблер. Голем плус е што не е многу себичен, како што се обично играчи со такви предиспозиции.
Феноменален играч, не пропуштам меч на Удинезе поради него и другарот Ди Натале.

И Пасторе е одличен, али Санчез е поексплозивен и тоа многу ми се допаѓа.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Во Пасторе гледам наследник на Кака,а можеби и Зидан,додека Санчез во поголем клуб би бил наследник на Кварезма. Многу поценети се играчите кои играат на позицијата на Пасторе,додека за крилни играчи ти треба брзина и добар центаршут.Крилниот играч од неговата лева страна(збориме за лев крилен напаѓач) има аут линија,додека играч како Пасторе мора да има одлична координација,дриблинг,шут,брзина.Се наоѓа во најгустиот дел од теренот а сепак прави магии.

Според мене Санчез е подобро крило,отколку Пасторе што е АМ,а ако споредуваме играч на играч тогаш би гласал за Пасторе.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Би сакал наредна недела дуел Френк Лампард - Стивен Џерард,плус и уште еден член поназад сакаше да дискутираме за овој дуел, па би го замолил некој од модераторите ако може, па да видиме што мислат кајганџииве.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Би сакал наредна недела дуел Френк Лампард - Стивен Џерард,плус и уште еден член поназад сакаше да дискутираме за овој дуел, па би го замолил некој од модераторите ако може, па да видиме што мислат кајганџииве.
Имаше иницијатива за овој дуел и порано, па ајде, нека биде тој неделава.

Ајде, навалете со дискусии. Ќе биде жустро. :) Поставена е и анкета.

*Иначе, на прошлиот дуел, победи Санчез со 43 гласа наспроти Пасторе, кој имаше 34.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Ги сакам и двајцата као играчи и ги поштуем многу.

Но гласав за Лампард, пошто некако ми е поконстантен, и поради поголемите успеси на неговиот тим !

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.575
Тежок избор, но мислам дека Џерард е подобар. Не можам повеќе да кажам, едноставно ми се многу блиску во квалитет.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.935
Поени од реакции
16.227
Џерард ако гледаме во глобала некако ми е подобар фудбалер, но во последно време далеку подобро игра Лампард.
Сепак би го одбрал Џерард, заради освоена титула во ЛШ :Р

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.624
Поени од реакции
22.646
Џерард вс Лампард, вечна дилема.
Ова се двајца мноогу слични, речиси идентични фудбалери, кои неможат да функционираат заедно, т.е. Англиската репрезентација не може да игра со двајцата во составот, меѓутоа и двајцата се веројатно најдобрите играчи во своите клубови.
Не сум ги гледал многу-многу и двајцата, овде фановите од Премиер ќе имаат убава дебата.
Од тоа што сум го гледал, мојот глас оди за Џерард, ама повеќе ради субјективни причини.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
Статистиката вели дека Френк е подобар.Но Стиви Џи од друга страна играл во многу послаб состав за разлика од френк кој од 2003та навака секогаш имал подршка од играчи како Макелеле ,Есиен во средниот ред а другиов ако го изоставиме алонсо ,Сисоко и Маскерано каде каде се послаби од предходноспоменатите. А и Стиви може да игра на повеќе позиции на ниво(колку што се сеќавам едно време и крило играше) за разлика од него Лампард е стандарден ofensive midlefilder,

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Џерард е класа над Лампард, можда и две.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Уфф тежок избор,и двајцата ги респектирам ама мислам дека Џерард е подобар.

Не велам дека Лампард не е добар ама мислам дека Џерард има дадено повеќе за тимот и за репрезентацијата него Лампард.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Тежок избор но...Џерард е подобар.Игра во екипа со послаб состав од таа екипа на Лампард.

Џерард беше главен играч на Ливерпул кога стигнаа до финалето на ЛШ и кога освоија и кога изгубија!

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
ohhh boy :vozbud: можеби најспоредуваните два играчи во англија и пошироко последнава декада, нормално дека гласав за ламапрд, бидејќи е клучен играч уште од доаѓањето во челзи, вистински лидер на тимот(иако не е капитен), секогаш константен и до предходната година максимално на сите натпревари, ретко пропушташе утакмица и сите ги изигруваше цели 90 мин. голема корист има челзи од него, сите успеси тој има голема заслуга, играл добро и за англија особено на еуро 2004, се покажа добро и во другите интернационални натпревари, е ако споредиме способностите на двата играчи и двајцата имаат по некоја предност, џерард е побрз од лампард, и има добар осет за движење, ама пак лампард е добар во позиционирање, го има и напред и назад, двајцата се технички потковани и имаат голем број на голови и асистенции на нивното конто.

Kajgana Shop

На врв Bottom