M
marko 1996
Гостин
Гевгелиски леле колку се нервирам :nenene::nenene: А кумановски се пукам од смеење кога едно дете од трениг збори така дека е од куманово и на тренинг плацам од смеа :pos2:
Исти вкус имамеГевгелиски леле колку се нервирам :nenene::nenene: А кумановски се пукам од смеење кога едно дете од трениг збори така дека е од куманово и на тренинг плацам од смеа :pos2:
Абе мали па кој те брани бе слободно рипај од балкон,кд ке га прочиташ овој слободно отвори прозор и адиос:pos2:Прегеска на Милионер еден гледав како зборува изгледа на прилепски беше!! Стално го употребуваше зборот "че".. Мене најмногу ме нервира кумановскиот! Кога го слушам ми иде да се фрлам од терасата надоле! Поз
И мене, абе то не е баш дијалект туку жаргон, ама како и да е гаден еНајмногу ме нервира уличниот “дијалект“ на младинава, ванабимангуп дијалектот.
Ептен се вадам од патики кога ќе слушнам муабет на некои тешки фраеришта од типот “Еј пеер4е, кај ќе оиме вечер?“, “Вии ја пи*кана еј!“, “Здрао брат, као иде?“, “Ќидеме ли да се пијанчиме у парк, а?“... ич не можам да ги сварам, нема нешто што ми звучи посељачки од ова.:nervozna: