Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8
Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Изгледа сите кул луѓе на форум ја немаат изгледано. :icon_lol: Ви се придружувам, и јас нема да гласам.
Ова ми е втор пат вака, Star Trek немав гледано.

Иако мислам дека дефинитивно би го дал гласот за FRIENDS. Оти со сите ситкоми гледани, би ја гласал секогаш FRIENDS. Ама ајде..
Имаш изгледано барем една епизода? Претпоставувам чим Curb ти се свиѓа најверојатно и seinfeld ќе ти се свиѓа поради лери дејвид и Констанза

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
И јас ја немам гледано Seinfeld, ама ќе гледам да ѕирнам некоја епизода. Секако френдс си се френдс и би го дала мојот глас за нив, ама ете...

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
Seinfeld без дилема , поради одличниот хумор што постоеше во оваа серија , нешто што денеска го нема многу во денешните серии , Џери Сајнфилд направи одлична серија . :)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Seinfeld секако, ликовите се оригинални и не губат ни грам од хуморот низ исте 9 сезони, баш пред некој ден завршив со 9 сезона пак и се смеев исто како и првиот пат кога ги гледав. Најбитниоt дел е што нема ефтини романси кои стануваат напорни после некое време( Ross and Rachel I'm looking at you). Инаку од Friends имав чувство дека Јоеy и Chandler ја носеа серијата додека Ross станува се повеќе и повеќе a whiny little bitch со секоја сезона.
Yada yada yada Seinfled for the win.

G

grande-juve

Гостин
Seinfeld без дилема , поради одличниот хумор што постоеше во оваа серија , нешто што денеска го нема многу во денешните серии , Џери Сајнфилд направи одлична серија . :)
Seinfeld секако, ликовите се оригинални и не губат ни грам од хуморот низ исте 9 сезони, баш пред некој ден завршив со 9 сезона пак и се смеев исто како и првиот пат кога ги гледав.
Џери заедно со Лери Дејвид ;), кој продолжи со неговата Curb Your Enthusiasm, а седма сезона во Curb е посветена на повторното обединување на Seinfeld екипата, за тие што сакаат да продолжат со оригиналноста и хуморот :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Phoebe: Guys, i wanna sing a song. I got 12 songs about my mom's death, and one for a snowman.
Chandler: You might wanna open with the Snowman.
Phoene: (sings) I made a man with eyes of coal and a smile so bewitchin'
How was I supposed to know that my mom was dead in the kitchen
La-la-la-la-la-la-la...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Seinfeld:
1. џимеј
2. Pluh
3. Psyside
4. grande-juve
5. Dreamer.
6. Sledge Hammer
7. ficdogg

Friends:
1. ElNinho
2. koskar
3. Bateman
4. Iceboy
5. VLJ
6. CrashoverRide
7. Божино
8. Thelks
9. *deki*
10. Мартинаh
11. Beneamata
12. Webster
13. Dragonsky
14. wot
15. NightGirl

Значи горе-долу изедначен дуел. :icon_lol: Затоа што пола што гласаа за Френдс се изјаснија дека не ја гледале Сајнфилд. :giggle:

Следната дискусија ќе ја стави Рокенрола, така да почекајте до утре. Кисс.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
И дуелот кој го баравте:

VS
Декстер или Волтер Вајт? Кој лик повеќе ви се допаѓа, криминалецот кој не се плаши да исечка некого на парчиња под парола за добра кауза, или оној кој прави криминал за да го обезбеди семејството?
Освен за ликовите, која серија повеќе ви се допаѓа, која мислите дека е поконстантна во квалитет?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Брејкинг бед, зошто декстер ја немам гледано. Не гласав до сега кога ја имав гледано само едната серија, ама и јас можам да бидам педер бе! :D

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Нема да гласам, затоа што едната не сум ја гледала т.е двете ги немам гледано кога ќе видиш вака вкупно се на се, ама Декстер е убедливо серија која премногу ми оди на нерви, само кога ќе му го чујам гласот почнувам да се нервирам, една епизода не можам да изгледам асално од што ми оди на нерви. Имам пробано да ја гледам, ама не можам, едноставно ме нервира серијата и тоа е тоа. Јас чисто онака да си дадам мислење... :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Breaking Bad ја почнав, и замислете, по 3 епизоди не ми остави никаков впечаток. Можеби тука има улога тоа што прво не ја проверив оценката на IMDB, па тоа сугестивно не ми нанесе гласче „мора да ја гледаш, ако не ти се допаѓа, ти немаш вкус“ итн. Но серијата ја симнав и заприметив мошне случајно, никој ништо за неа не ми билдаше впечатоци, и најискрено, ништо посебно. Можеби понатака е уау (истиот муабет и со Фринџ) но ете, во догледно време не планирам да продолжам од кај што сум застанал.

Meanwhile, Dexter ѕверот, гласам за него. Дик Соломон направи бум во 4 сезона, најјаката сезона воедно за мене. Иако Кршење на Леб (Брејкинг Бед, гет ит? :icon_lol:) ќе победи убедливо, пошо заприметив по форумов, станала новата Lost/Prison Break серија, во смисла на муабети, разговори и дебати за неа.
--- надополнето: 30 јули 2012 во 11:54 ---
Нема да гласам, затоа што едната не сум ја гледала т.е двете ги немам гледано кога ќе видиш вака вкупно се на се, ама Декстер е убедливо серија која премногу ми оди на нерви, само кога ќе му го чујам гласот почнувам да се нервирам, една епизода не можам да изгледам асално од што ми оди на нерви. Имам пробано да ја гледам, ама не можам, едноставно ме нервира серијата и тоа е тоа. Јас чисто онака да си дадам мислење... :)
Тоа е и поентата на серијата. Да те ежи гласот, постапките на ликот, за на крај да се мразиш себеси зошто навиваш за истиот. :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Тоа е и поентата на серијата. Да те ежи гласот, постапките на ликот, за на крај да се мразиш себеси зошто навиваш за истиот. :)
Поентата е што не ме ежи, туку ме нервира... не знам, можеби е до актерот, кога ќе го видам едноставно ме иритира максимално...
Можеби едноставно серијата не е за мене. Не велам дека е лоша, само дека мене лично ме нервира. Имало до сега неколку серии кои не сум можела да ги гледам, затоа што ми оделе на нерви само шпицата што ќе им ја видам, камоли па да ја изгледам цела.
Се случува. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom