Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
мудро изиграно од џимеј , ja oтвори темава за Френдс кога Io Sono Interista e отсутен. :cautious:

шо сакав !? А да, тргнав да пишам пост за Френдс, но си реков попаметно ќе е да ставам линк до темата

http://forum.kajgana.com/threads/friends.10516/page-63

оти нема шо да се каже, кажано е! :D

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
На кратко: Friends. Подетална анализа следува утре.

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Глас за Friends, со оглед на тоа дека сеуште нема серија која би можела ни приближно да и конкурира. Seinfeld е одлична серија, сигурно ми е во топ 10, ама едноставно Friends е комплетна во поглед на различни карактери, одлично надополнета со споредни ликови. Интересно е тоа што во секоја епизода секој од ликовите има "занимација", никаде не се форсира само еден лик.
Сепак мора да се спомене Kramer од Seinfeld, еден од најјаките карактери на сите времиња кои се појавиле во ситком :)

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Seinfeld си е генијална серија сама по себе... the show about nothing. :)
Но искрено, повеќе би ја ставил на дуел со Curb Your Enthusiasm... и би гласал за Curb.
Но да не ја тупиме многу, во овој дуел гласам за Friends. Заморно ми е сега анализа да правим, но главните причини се фактот што имаше еден куп карактери кои оставија голем впечаток, можеби не генијални ама одлични (зборам за оние споредните). Исто така неисцрпниот хумор. Сум гледал еден куп ситкоми од почеток до крај и нема ни една која цели 10 сезони не падна ни 1% во хуморот, тоа е сепак нешто. Едноставно серијата е многу поширока од Seinfeld, и не е некој проблем да се гледа одново. Seinfeld не би ја гледал два пати, Џери е добар комичар ама не е тоа тоа, бар за мој вкус. Лери е друга приказна. :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Seinfeld. Поради несекојдневниот хумор, поради тоа што не може да се смести во калапот на стандардни ситкоми, поради уникатноста на приодот кон комедијата. Не е дека не сум сентиментално врзана за Friends, ама кога мора да се одбере, тоа е Seinfeld. :)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Гласам за Френдс дефинитивно и тоа од повеќе причини.
Прво за дале некој хумор на некого му е смешен а на некого не тоа е индивидуално, и за тоа не се дискутира. Но за мене Френдс е повеќе од ситком и серија, тоа е шоу со кое растеше една цела генерација ( и сеуште растат нови генерации), предизвика промени во тоа како треба да изгледа еден модерен ситком, беше ултрапопуларно и со самото тоа имаше и големо влијание и во општеството во светот и уште многу други работи.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Добро бе, само јас ја немам гледнао Сеинфиелд? Ај линкче некоe :P

Инаку кога би можел да гласам, Пријателите, бидејќи ми е една од омилените серии, поради Чендлер и Џои...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Пак ли дуел за Пријателите?
Па нема смисла сите сит-коми ќе ги добие :D
Јест да и Сејнфилд се смета за култна серија ама FRIENDS се FRIENDS.
So FRIENDS it is

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Инаку кога би можел да гласам, Пријателите, бидејќи ми е една од омилените серии, поради Чендлер и Џои...
Не си сам :D
И нема што да гласам, кога ја немам гледано едната серија.:свиркам:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841

А зошто не би можел да гласаш :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Не си сам :D
И нема што да гласам, кога ја немам гледано едната серија.:свиркам:
Изгледа сите кул луѓе на форум ја немаат изгледано. :icon_lol: Ви се придружувам, и јас нема да гласам.
Ова ми е втор пат вака, Star Trek немав гледано.

Иако мислам дека дефинитивно би го дал гласот за FRIENDS. Оти со сите ситкоми гледани, би ја гласал секогаш FRIENDS. Ама ајде..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Seinfeld. Поради несекојдневниот хумор, поради тоа што не може да се смести во калапот на стандардни ситкоми, поради уникатноста на приодот кон комедијата. Не е дека не сум сентиментално врзана за Friends, ама кога мора да се одбере, тоа е Seinfeld. :)

(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom