Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ао... ова не е фер. (n)

Дуелов е: „учителот vs ученикот“, мислам дека дури и не може да ја сакаш едната а да не ја сакаш другата. На сите што ме прашале за Boardwalk сум им рекол: “Ако ти се допаѓаше Sopranos ќе ти се допаѓа и ова.“ :)

Така да, нерешено. :noze:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.019
Sopranos. Дуго време ми беше прва серија. Boardwalk e oдлична, иако малце повеќе шминка има што константно потсеќа дека гледате серија. Не вистински живот на мафијата..

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Иако Boardwalk Empire е одлична, не е во истата лига со The Sopranos. Барем не сега.

Гласам за Sopranos.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Boardwalk Empire се одвива за време на прохибицијата и е стварно одлична серија,јес да има шминка но се трудат да бидат што е можно историски попрецизни и е интересна премногу бидејки немаме друга серија каде што го искажува животот на мафијата во периодот на прохибицијата.

Сопранови е врв во сериите од овој тип,не би рекол дека има подобра серија каде што концептот е мафија,ми се свига што е земена Њу Џерси мафијата,една од послабите италијански мафии во Америка што за разлика од нивните брака во Њу Јорк биле доста послаби.

Концептот е одличен на Сопранови,личностите се предобро обработени и глумците си одговараат ептен јако додека кај Boardwalk empire има некој глумци што не ми одговараат до толку со улогата што ја толкуваат,Boardwalk Empire e одлична серија но Сопранови е the ultimate mafia shit,така да мојот глас иде кај Сопранови.
:)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Се согласувам дека Сопранови е подобра серија. Од друга страна Boardwalk прикажува едно друго време, кое мислам дека е многу солидно доловено и изработено. Бушеми е фаца човек, мада фаца е и Гандолфини. Од тековните серии Boardwalk ми е веројатно некаде во први пет. Не можам да се одлучам за кој да гласам, веројатно Сопранови сепак е севкупно подобра серија.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
И Двете се одлични сериии, но мене повеќе ме бендисува Сопранови.

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
Сопранови дефинитивно.. !!

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.243

I Boardwalk Empire e dobra serija ali Sopranovi nema konkurencija :)

Kajgana Shop

На врв Bottom