Која серија повеќе ја сакате и зошто? (Fear the Walking Dead vs. The Walking Dead: World Beyond)

Вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    8
Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Сопранови дефинитивно. И многу нови серии од HBO па и останати црпат инспирација од Сопранови. Сопранови направи високи стандарди кој според мене и ден денес се ненадминати. Сопранови се филмска уметност во секој поглед.
--- надополнето: 2 април 2013 во 17:49 ---
Една од најдобрите сцени, само Сопранови може да спојат филм со музика во ваква Синергија:)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
СЕРАНО Шпанска комедија е:p:D
потоа Сопранови и Др:Хаус
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
the simpsons, south park, family guy, futurama (некоја комбинација од овие)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Пошо еднаш имавме дуел South Park vs. Simpsons сега ќе одат на ред другата комбинација. (thank you Pluh!, само ако не се изјасниш :D).

Футурама

вс.

Фемили Гај

Иако негуваат сосема спротивен хумор, едниве демек интелигентен другиве демек ретардиран... чим ги споредивме првите погоре интересен ќе биде дуелот и меѓу овие две затоа што знам дека и двеве серии имаат добар број на фанови тука. :D

Јас сум Фемили Гај фан, (форевр енд евр) и ќе ја дополнам темава со омилени сцени и со поопширно мислење околу тоа што ми ја прави мене лично добра серијата.

Повелете! :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
ФГ има многу повеќе рандом хумор, неповрзан со приказната, а често пати приказната и не е ни смешна ни битна за епизодата. Од една епизода можеш да сфатиш 5-6 шеги без да ја гледаш епизодата и без да имаш контекст. Тоа е позитивната работа на ФГ ако не си хипстер па да сакаш само паметни работи :D
Кога ти е досадно, можеш да почнеш да си гледаш видеа на ЈТ oд ФГ и да се пресмееш, а за футурама тешко бидејќи ти треба контекст и приказната за повеќето шеги.

ФГ повеќе исмејуваат личности и организации, а футурама општо луѓето и општеството, иако и двете серии ги имаат и двете работи. На футурама хуморот им се базира на ликовите. Бендер ми е еден од омилените ликови од комедии

Јас гласам за ФГ. На футурама ни еднаш се немам насмеано до солзи, а на ФГ бар 50 пати. Се нервирам кога ќе заглавам на ЈТ па морам цел саат да изгубам на рандом видеа :D

btw од аватарот на Hurin

:pos:

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Family Guy. Едноставно Сет моментално царува во Холивуд. ФГ има специфичен тип на хумор и користи доста... оскудни референци. Ама после одредено време кога ќе му влезиш на стилот салам нема крај на смеењето. Најдобри се моментално од анимираните шоуа и тоа е тоа.

П.С. И Футурама се солидни. :)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
за футурама не сум кадарен да кажам ништо, освен shut up and take my money и i dont want to live on this planet anymore немам ништо гледано, додека фемили гај имам гледано многу клипови на јутуб, и пошо се рандом шеги и заебанции неповрзани во епизодата без проблем можиш да гледаш клипови. клипчево со аватаров беше закон :)
на овие сум се мочал и на многу други ама не ми текнува моментално :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Футурама.

Ваљда зашто серијата прв пат ја гледав кога бев мал копиљ, кога ја даваа на Канал 5, па ми е некако подобра од ФГ. Да се разбереме, ФГ е одлична серија, има брилијантен хумор, но мене Футурама ми е подобра поради приказните кои често пати се подобри од неколку часовни филмови. Количината на хуморот за мене, во двете серии, ми е ист, се смеам и на едните и на другите, иако имаат доста различен вид на хумор. И за тој рандом хумор, Футурама во последниве неколку сезони го имаат доста, иако не е во центарот на вниманието.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Со оглед на тоа што од анимираните серии Family Guy ми е на второ место, веднаш после South Park, гласот оди кај неа. Futurama е одлична, исто и филмовите, ама ете, разликата во нијанси најверојатно ја прави тоа што во Family Guy ми се појаки ликовите.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Futurama дефинитивно, многу го сакам ликот на Bender :D My hero :LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom