Кошарка, Лондон 2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Си заслужија злато Америте.Можеби немаа некоја тимска игра но и без тоа се далеку пред сите останати.
Шпанија исто може да биде задоволна што и се држеше на една Америка иако тоа сигурно нема да им е никаква утеха бидејќе поразот е пораз.Се на се добро финале.(y)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.384
Поени од реакции
113.823
Не ми поправај тоа шо не е погрешно...
Најдоминантен беше кажано во контекст на физички предиспозиции, па затоа ги наведов баш тие играчи ;)
А Џордан демек не е по предиспозиции еден од најдоминантните?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.650
Џејмс беше единствен од америте кој играше на високо ниво на цело првенство, и под високо ниво не подразбирам шутирање на тројки од секоја позиција... Подаваше и ги разигруваше „тројкашиве“, се бореше под кош, погодуваше, правеше доста притисок во одбрана, последнава година многу созреа, во Мајами конечно ја презеде одговорноста во свои раце и ете кај стигнаа. Имаше одлична сезона и во NBA, а и на Олимпијада. Единствен од Америве кој играше со срце на Олимпијадата, а не колку да изигра и да освои само злато. Не сум фан ни на Коби, ни на ЛА, ама некако сум разочаран од неговата игра, посебно поради тоа што постојано потенцираше дека ОИ се битни, но сепак браво за него, можеше да се види по терените како прати и други спортови што е за пофалба. Околу тимот на америте и споредбата со дрим-тимот од 92... мислам дека е смешно да се прават вакви споредби, тој тим на секоја позиција имал најмалце 2 класа играчи, на некои позиции и три... Од овој тим само Џејмс, Брајант, Ентони и Дурант се на нивно ниво, другиве не се лоши, ама смешно е да се споредуваат со такви легенди. Овој тим би изгубил 20 разлика од тимот од '96, а тимот од '92 e недопрлив. И не знам што ќе прават во иднина Америве на центар, единствено Хауард, немаат веќе голем избор на центри како Шек, Морнинг, Мутумбо, Робинсон, Јуинг, вчера ги уништија во рекет. Исто така, како најголема предност на америве беше шутот за три, не поради тоа што тие се ѕверови за три, туку поради тоа што тројката е пола метро поблиска според правилата на FIBA, па така им испаѓаше како да шутираат двојки... Затоа растурија, мислам дека друга ќе беше приказната ако тројката беше на иста дистанца, а веројатно тоа го сфаќаат и од FIBA. Овие ОИ паѓањето на дрим-тимот беше блиску, се надевам дека на наредното СП истото тоа и ќе се случи.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.261
Честитки за Американците, си изиграа супер,и баш мие кеиф што имаше убав баскет, не со милион коша разлика, борба малку нервоза и неизвесност тоа се бара, али Гасол каква гребаница си ќари, ќе ја носи како жиг од финалето :)
Леброн, Коби, Кармело, Чендлер, Лав, и цела останата екипа браво!

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
А Џордан демек не е по предиспозиции еден од најдоминантните?
Ах бре дете, кога ти си го гледал Џордан во живо па сега мене да ми објаснуваш кој беше и како играше.
Муабетот беше за ГРУБА ФИЗИЧКА сила (во на Џордан времето Баркли и Вилкинс беа поснажни од него а камоли низ цела кошаркарска историја). Капиш?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.384
Поени од реакции
113.823
Ах бре дете, кога ти си го гледал Џордан во живо па сега мене да ми објаснуваш кој беше и како играше.
Муабетот беше за ГРУБА ФИЗИЧКА сила (во на Џордан времето Баркли и Вилкинс беа поснажни од него а камоли низ цела кошаркарска историја). Капиш?
Ако ти е муабетот за груба физичка сила тогаш што не го спомна Тајсон или Кличко? Пак ќе ти кажам, Баркли си има свои предиспозиции и свои предности, Вилкинс исто, Џулиус Ирвинг исто, а Џордан сосема трети, затоа е и најдобар кошаркар во историјата на овој спорт. Ако тебе предуслов за добри и доминантни предиспозиции ти се 150 кила и 2.10 висина тогаш иди гледај некој друг спорт, не објаснувај тука.

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Ако ти е муабетот за груба физичка сила тогаш што не го спомна Тајсон или Кличко? Пак ќе ти кажам, Баркли си има свои предиспозиции и свои предности, Вилкинс исто, Џулиус Ирвинг исто, а Џордан сосема трети, затоа е и најдобар кошаркар во историјата на овој спорт. Ако тебе предуслов за добри и доминантни предиспозиции ти се 150 кила и 2.10 висина тогаш иди гледај некој друг спорт, не објаснувај тука.
Жити се цитирај ми кај реков дека се подобри од џордан?!

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.656
Поени од реакции
11.792
Ај прогуглај прво што значи зборот доминација па дојди збори.
Добро ти кажа.......физички доминантен. Не мора да значи најдобар. А и јас мислам дека е прилично моќен Џејмс. Набилдан е плус забивањата му се крвнички небаре кошот ќе го скрши. На тоа изгледа мислел и коментаторот

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Настрана мајсториите и играта на Џордан, во однос на физикусот неможе со Џејмс, страшно е доминантен во однос на физичките предиспозиции типот.
Ни Џордан, ни Доминик Вилкинс, ни Шон Кемп, ни Винс Картер, никој... Во однос на тој дел ги јаде сите за доручек.

п.с. И Грифин е опасна атлета.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И Анжела Платон беше доста доминантна ракометарка.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
LeBron може е најсилен физички, ама за мене Џордан е најдобар што некогаш играл. Имав среќа да бидам доволно возрасен да се сеќавам на неговите игри, таква имагинација, потези, леснотија со која играше, тоа освен Коби до одредена мера, друг никој го нема.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.763
Поени од реакции
11.751
LeBron може е најсилен физички, ама за мене Џордан е најдобар што некогаш играл. Имав среќа да бидам доволно возрасен да се сеќавам на неговите игри, таква имагинација, потези, леснотија со која играше, тоа освен Коби до одредена мера, друг никој го нема.
Секако, никој не негира дека Џордан е најдобриот кошаркар во историјата. Друг беше муабетот, за најдоминантен играч а тоа дефинитивно е Џејмс. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom