Кошарка, Лондон 2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.168
Кошарката е измислена од Канаѓанец, не од Американец. Не знам кој беше коментатор ама нека си најде нова професија...200 пати ги смеша Лав и Дурант, морав на муте да го ставам.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
САД 107-100 Шпанија

Браво за САД , не понудија добра игра во финале , но сепак и тоа доволно е за победа.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ју ЕС еј- досадни сте веќе :гомце:

Секоја чест на шпанциве, искрено не очекував дека толку добро ќе им се спротистават :cuc:
Ех, ако е така и Шпанците се досадни во фудбал што освојуваат се. :)

Како и да е, сосема заслужено, секоја чест.
Да каже некој дека не го заслужија ова се граничи со апсурдност и виц.
Браво!

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.772
Поени од реакции
30.628
Гасол ги изеде под кошот, сега можам само да си правам бајрам на мозокот како би било ако Хауард беше во тимот.
Заслужена победа за Американците (y)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Уште да знаеа за што се пее во песната, таман.

туку што, не ме чуди, Sex Pistols ги пуштија на отворањето.
Увек коа победува Америка во кошарка ја пуштаат таа песна, и во Пекинг ечеше :) Него и we are the champions - Queen не е за победи у фудбал али ја свират на секое :D

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Увек коа победува Америка во кошарка ја пуштаат таа песна, и во Пекинг ечеше :) Него и we are the champions - Queen не е за победи у фудбал али ја свират на секое :D
Барем oд Queen не ги навредува Америка и се што е американско ко Born in the Usa. Ама што ќе правиш, кога се дегенерици, доволен е само рефренот. :icon_lol:

Инаку, нема да им честитам титула. Арам да им е.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
САД и Шпанија зад нив тука е негде, другите се далеку поназад. Го кажав и пак ќе го кажам, 4-те лични на Марк ги унакази, се виде на почеток на 4/4 играа со Рејес и Љуљ, тука и го изгубија натпреварот, можеби Дурант газеше ама газеше и Гасол. Како тим Шпанија е измислен за САД ама сепак клупата е многу битна, а толкав ростер имаат само Америте. Честито нека им на Американците, ама Шпанците излегоа како големи победници денеска...:)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Интересен меч за гледање,неизвесно до 3-4 минути пред самиот крај,ама америте веќе направија доволна разлика за победа.

Нека овој тесен триумф го означи почетокот на поголем ангажман на европските екипи и во иднина да гледаме порамноправни дуели со САД.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Многу јако финале во секој случај,добар отпор на Шпанците.Гасол во 3та четвртина добро ги напуни.На крај добро го испоштуваа Американците.

И ми се чинеше или коментаторов стварно тренеров го викаше Шишевски или некако другче.Правилно сигурно не го викаше.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.356
Поени од реакции
113.674
Секоја чест за Американците, нека им е честит златниот медал, ова е единствената утакмица каде што вистински си ги запотија газовите и покажаа како треба да се игра кога тоа беше најмногу потребно. Секоја чест и за Шпанците, докажаа дека не се светлосни години позади САД како што се сите останати репрезентации на светот, играат одлично и имаат страшен лидер во името на Пау Гасол. Можеби да беше Рубио тука ќе видевме изненадување, но тоа е што е, жал ми е за Рики но сеуште е млад и ќе има шанса на следната Олимпијада во Рио.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Има разлика, затоа што текстот е ироничен. We are the champions e позитивна песна, за разлика од Born in the USA, која максимално е иронична и критична спрема американската политика како таква. :)

Born down in a dead man town
The first kick I took was when I hit the ground
You end up like a dog that's been beat too much
Till you spend half your life just covering up

Born in the u.s.a., I was born in the u.s.a.
I was born in the u.s.a., born in the u.s.a.

Got in a little hometown jam
So they put a rifle in my hand
Sent me off to a foreign land
To go and kill the yellow man

Born in the U.S.A...

Come back home to the refinery
Hiring man said son if it was up to me
Went down to see my v.a. man
He said son, don't you understand

I had a brother at Khe Sahn
Fighting off the Viet Cong
They're still there, he's all gone

He had a woman he loved in Saigon
I got a picture of him in her arms now

Down in the shadow of the penitentiary
Out by the gas fires of the refinery
I'm ten years burning down the road
Nowhere to run aint got nowhere to go

Born in the u.s.a., I was born in the u.s.a.
Born in the u.s.a., I'm a long gone daddy in the u.s.a.
Born in the u.s.a., born in the u.s.a.
Born in the u.s.a., I'm a cool rocking daddy in the u.s.a.

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Кошарката е измислена од Канаѓанец, не од Американец. Не знам кој беше коментатор ама нека си најде нова професија...200 пати ги смеша Лав и Дурант, морав на муте да го ставам.
Коментарите беа катастрофа. Го прогласи Џејмс за најдоминантен кошаркар во историјата, ко да нечул за Чемберлен, Џабар и слични.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom