Кошаркарска репрезентација на Македонија

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Абе другар ако не се разбираш во кошарка(не дека и јас сум некој експерт) не коментирај. Кошаркарот покрај задачата да постигнува поени треба да игра и одбрана, а Перо на овој меч одигра одлична одбрана против Хорфорд( иако направи неколку глупави лични грешки). Стварно незнам што имате толку против човеков ама никако не смеете да зборите дека не се залага и дека не игра добри партии во македонскиот дрес.
Сите видоа каква одбрана изигравме, значи да не мрсиме муда за џабе. Резултат е јасен, доста луѓе следеа. Свесен сум дека одбраната е еднакво важна, тоа со кошот беше спомнато во контекст кој очигледно ти не го препозна.

А дали се разбирам или не, тоа нема да ме спречи да коментирам. Имам татко тренер по кошарка.

mhm

Член од
14 февруари 2011
Мислења
19
Поени од реакции
7
Сите видоа каква одбрана изигравме, значи да не мрсиме муда за џабе. Резултат е јасен, доста луѓе следеа. Свесен сум дека одбраната е еднакво важна, тоа со кошот беше спомнато во контекст кој очигледно ти не го препозна.
А дали се разбирам или не, тоа нема да ме спречи да коментирам. Имам татко тренер по кошарка.
Никој не вика да не коментираш ама очигледно е дека збориш од инает. Еве според тебе што погреши Антиќ додека беше на паркетот пред да направи 3/4 лични ?
Сигурен сум дека го следеше Европското првенсто во Литванија, зошто тогаш не кажа нешто лошо за Антиќ или тогаш беше херој а ?
Не збори и не го вреѓај човекот затоа што тој е еден од најдобрите (ако не и најдобар) македонски кошаркари во моментов и сигурен сум дека Македонија премногу ќе изгуби со неговото неиграње.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.913
Поени од реакции
16.177
Извини, за истиот Антиќ збориме? Тој треба да се откаже од кариерата и да земе нешто да работи каде лушево нема да го гледаат ич на улица. После фијасково, он не заслужува да биде наречен кошаркар. Еден ебан кош последниов таканаречен меч - ма дај не ме подјебавај, три години молим те!?
Не трескај глупости, молим те. Јасна беше задачата на Антиќ на мечот против Домининаканска Република, си ја извршуваше задачата безпрекорно, тоа може да го видиш со учиникот на Хорфорд додека Антиќ беше во игра, а потоа му се собраа лични грешки и понатаму е јасна работата...
А да се откаже од кариера заради вакви како тебе, не вреде.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
џабе ви е дискусијата кој бил крив шо изгубивме со доминикана. единствен кривец е лазоски и никој друг!!! ФАКТ!!! тој ја поставува играта и тој ја поставува одбраната. децата играат како тој ќе им каже. е сеа тој се изгуби во 2 полувреме, се изгубија и играчите!!! оставивме еден еан играч да не растури. си играше куртшак со нас, а ние со ништо не се обидовме да го спречиме. то страшно ме потсети на хансен од данска против ракометарите. до утакмицата против нас, имаше просек од 4-5 гола на утакмица, а со нас збесна. зошто? оти ние го остајвме.
исто и гарсија. чоеков има скор за 3 поени 2/17, а против нас се изнадава тројки. зошто:? оти ние го остајвме! имало лек и за него, а тој лек го применувале на утакмиците пред нас русија и таму кој беше и УСПЕВАЛ, а нашиво морон на клупа, дали од идиотизам или незнаење не го запре. и кој е крив?

зџа антиќ! човекот е многу корисен ко че сака да игра. а за да сака да игра треба да има некој АВТОРИТЕТ на клупа!!! да го смири малку и да му го покажи местото во тимот! то е.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
Абе како тренерот бил крив, ова не се маалска екипа собрани од улица па ќе изгубат предност од 20 поени разлика... Тие треба да се способни да играат и без тренер, а не Владо Илиевски ми шутира тројки при изминати пет секунди од напад, во второ полувреме целосно се изгубија и во одбрана, доволно ќе беше да се истуркаат нивните високи играчи надвор од рекетот и да се форсираа долги напади.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Абе како тренерот бил крив, ова не се маалска екипа собрани од улица па ќе изгубат предност од 20 поени разлика... Тие треба да се способни да играат и без тренер, а не Владо Илиевски ми шутира тројки при изминати пет секунди од напад, во второ полувреме целосно се изгубија и во одбрана, доволно ќе беше да се истуркаат нивните високи играчи надвор од рекетот и да се форсираа долги напади.
Да видам дали ќе шутираа тројки да беше некој авторитетен тренер на клупата.
И како не е крив тренерот кога на расположен Гарсиа тој мести зона во одбрана, и како не е крив тренерот кога на 4 тајм аути по ред им кажува на играчите да му ја спуштаат на Гече а овој нема повеќе сили да се носи со горили ( сепак му поминаа годините за играње на поквалитетни натпревари ) ?
Самарџиски во топ форма, расположен за игра со Доминикана, го седна на клупа и не го стана повеќе.
И ако не е крив тренерот ондак е крива федерацијата што го ангажираше, бидејќи играчите најмалку се виновни за бламажана со Доминикана.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
И како не е крив тренерот кога на расположен Гарсиа тој мести зона во одбрана, и како не е крив тренерот кога на 4 тајм аути по ред им кажува на играчите да му ја спуштаат на Гече а овој нема повеќе сили да се носи со горили ( сепак му поминаа годините за играње на поквалитетни натпревари ) ?
Самарџиски во топ форма, расположен за игра со Доминикана, го седна на клупа и не го стана повеќе.
И ако не е крив тренерот ондак е крива федерацијата што го ангажираа, бидејќи играчите најмалку се виновни за бламажана со Доминикана.
Шутираа и во Литванија, иако според многумина Докузовски е многу поавторитетен од Лазовски.

Едно интервју со некој од ‘бизнисот‘.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Шутираа и во Литванија, иако според многумина Докузовски е многу поавторитетен од Лазовски.

И во иднина ќе шутираат, само прашање е дали од изградени или од неизградени ситуации, а и во литванија надоместуваа со играта во одбрана што не беше случај и на овој турнир.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
И ако не е крив тренерот ондак е крива федерацијата што го ангажираше, бидејќи играчите најмалку се виновни за бламажана со Доминикана.
Не кажав дека тренерот не е целосно виновен, ама искусните играчи целосно потфрлија, не може еден човек да биде виновен за тоа што играчи кои оваа година играа по солидни тимови не знаат да одиграат долг напад... А да се донесе авторитетен тренер (Заре Марковски) половина од овие нема ни да бидат во селекција затоа што се антиспортисти, пијаници, а и на терен не почитуваат ништо. Гечевски е стар, aма тоа не му е оправдување што се влечка на теренот, Алушовски е постар пет години па лета по теренот 60 минути без престан.

Па ова женскиве бе, ќе кажуваат приказни, пола репрезентација игра на колеџи по Америка па врска немаат.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.073
ПОКАНА ЗА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ВО МОК
По повод учеството на Македонската кошаркарска репрезентација на Квалификацискиот олимписки турнир, Македонскиот Олимписки Комитет и Македонската Кошаркарска Федерација ве покануваат на прес-конференција која ќе се одржи во среда (11 јули 2012) со почеток во 12.00 часот во просториите на МОК.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Не кажав дека тренерот не е целосно виновен, ама искусните играчи целосно потфрлија, не може еден човек да биде виновен за тоа што играчи кои оваа година играа по солидни тимови не знаат да одиграат долг напад... А да се донесе авторитетен тренер (Заре Марковски) половина од овие нема ни да бидат во селекција затоа што се антиспортисти, пијаници, а и на терен не почитуваат ништо. Гечевски е стар, aма тоа не му е оправдување што се влечка на теренот, Алушовски е постар пет години па лета по теренот 60 минути без престан.

Па ова женскиве бе, ќе кажуваат приказни, пола репрезентација игра на колеџи по Америка па врска немаат.
болд 1-одличен избор, заедно со филипоски, ама дали ма пари?

болд 2-е то ти е главната причина оти не појдовме на олимпијада!!!

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.803
Поени од реакции
5.575
сеа ги направивте подолу од гомно кошаркариве... како така викате дека не почитуваат авторитет, што ве натера да помислите на ова ?? мене баш најприземни ми изгледаат од сите наши репрезентативни примадони (потсете те се само како се понашаат ракометарите)... Гечевски и Лазовски беа најголемите промашувања во Венецуела... а во врска со откажувањава... Чековски и Гечевски сигурно ќе си одат.. Антиќ нема теоретски шанси да се откаже според мене, исто и Илиевски ќе сака да се покаже "дома" во Словенија 2013 па и тој нема да си замине.. е сеа најголемата енигма е БО... ама гледајќи го како игра со срце и со душа за овој дрес не се сомневам дека и него ќе го гледаме во Словенија..

G

gk77

Гостин
Докузовски сега изиграва генерал после војната. "Демек" тој ако бил ќе сме заминеле на Олимпијада. Подмол еден, можеби требаше да биде викнат никој не го спори тоа, меѓутоа и тој самиот чекаше понуда од клубови за пари и сигурно му олесна што замина во Бугарија имајќи предвид дека ќе заработи многу. И тоа никој не го спори ама сега нека молчи ! Ако некој треба да збори тоа се луѓето од МКФ а не тој да изиграва паметњакович број еден.
точно! демек не сте ме викнале инаку да бев ке растуривме... тој чекал а овие не го викнале, си го оствари тоа што го сакаше др не го интересира како и сите наши кошаркари кои се далеку далеку под квалитетот освен БО , сите си фатија трансфери во странски клубови а др веќе нема да ги интересира

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Една работа сакам да потенцирам , во повеќето коментари овде и во медиумите често се повторува дека Бо игра со срце за Македонија моја скромна оценка е дека Бо си ги извршува задачите професионално а самиот квалитет му дозволува да дава по 35 коша на утакмица , можеби Дамјан и Војдан Стојановски играат со уште поголемо срце но толку им се можностите на луѓето.
Инаку утре ќе стигнат кошаркарите од Венецуела и со нетрпение ја очекувам разврската, како за тоа кој ќе остане а кој ќе си оди од репрезентацијата така и за проблемите и причините поради кои одигравме катастрофален турнир далеку под нашите можности. Со нетрпение очекувам и кој ќе понесе одговорност. Од искуство претпоставувам дека со прст ќе биде посочено кон тренерот кој ни крив ни дужен доби одговорност за која не е дораснат.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.002
Поени од реакции
5.636
Кај нас во Струга, се игра ЕП во кошарка за мали земји (т.е. земји кои немаат врска) во женска конкуренција... Во моментов Македонија игра со Гибралтар и по девет минути игра водиме со 34-9. Само да не знае некој зошто не игра Јелена Антиќ, тука ми е нешто сомнително.
http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=1&gameID=14621&lng=en

Kajgana Shop

На врв Bottom