Кошаркарска репрезентација на Македонија

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
И јас тоа мислам, немогуче олку многу души да одат.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Поразот од Доминиканска Република на квалификацискиот турнир во Каракас и неодењето на Олимписките игри ги натера Тодор Гечевски, Ѓорѓи Чековски, Перо Антиќ, Владо Илиевски и Лестер Бо Мекејелб да најават заминување од репрезентацијата, пишува денешен „Фокус“
да да, Фокус е познат по сигурните дојави... :tapp:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.944
Поени од реакции
16.263
50% им е точна информацијата, другите 50% шпекулираат, сите знаеме дека Гече и Станко ( :D ) .. нема да играат повеќе, за овие другите тројца ништо не е сигурно, на ветерот се и тие.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Како и да е влезе политиката и во кошарката како и во фудбалот. Сега сите татковци ќе бркаат врски нивните синчиња да заиграат на местото на таленти и ќе сме лузери како и во фудбалот.
Се повеќе се шпекулира дека се продадени утакмициве за квалификации. ФИБА за да ја развие кошарката и во Африка ги фаворизира нив а нашиве добиваат голема пара за тоа.

Да се радуваме на тоа од Литванија и да се молиме дека во следниве 10 години нешто слично ќе доживееме иако таа среќа и гордост нема да се повторат никогаш. Ги испративме за да победат барем 1-2 утакмици, а играа како ѕверови до последни сили, и прво славење нема да се спореди со ниедно :)
Убаво ги пишуваше во вест денес
"Великаните од Литванија"
"Серковците од Венецуела"

Јас ќе си ги сакам, тоа ќе си остане мојот омилен тим, секогаш ќе ми се херои и на внуци за нив ќе раскажувам, сега што идеме се надоле и надоле и секој се меша во кошарката е дело на нашиот глупав менталитет

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Па да го имам отстварено успехот со репрезентацијата како во Литванија не само што не ги чекам од Федерација пак да ми понудат договор за тренер туку по автоматизам си се сметам за тренер додека не зафркнам нешто.

Он навистина да сакал да биде тренер или барем советник 100% ќе беше туку зема и веднаш после Европското а и за време на истото со приказните како од Жалгирис го барале пробуваше само да дојде до помрсен договор ,а овие приказни од после нека ги кажува на некој друг.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Се повеќе се шпекулира дека се продадени утакмициве за квалификации. ФИБА за да ја развие кошарката и во Африка ги фаворизира нив а нашиве добиваат голема пара за тоа.
Па што им е работа на луѓево , да шпекулираат..

Смешки.. :S

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.537
Поени од реакции
17.951
Абе ајде не зезајте,зарем стварно верувате у вакви глупости:facepalm:?

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Убаво ги пишуваше во вест денес
"Великаните од Литванија"
"Серковците од Венецуела"
Кажи ми го името на тој кој се нарекува новинар жити се да видам кој е тој "гение" или пушти линкче од текстот. Кои лудаци од новинари има во оваа држава тоа е ужас:facepalm:

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
Кажи ми го името на тој кој се нарекува новинар жити се да видам кој е тој "гение" или пушти линкче од текстот. Кои лудаци од новинари има во оваа држава тоа е ужас:facepalm:
колку и да е лошо...кај 80 % од народот таја е вистината
епа сеа ти заклучи шо народ сме

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
колку и да е лошо...кај 80 % од народот таја е вистината
епа сеа ти заклучи шо народ сме
Проблемот е што такви неписмени новинари преку тоа што го пишуваат придонесуваат за формирање на мислење кај народот, убаво рекле старите од главата си патиме.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.320
Поени од реакции
18.400
го пратам тој шутракот од вест,барам само негде некој контакт да го изнапцујам.Ебате дебилот секоја утакмица на ракометариве и кошаркариве гомна јаде.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Фокус бе Фокус.....запалете се бе, сите среќни и задоволни ќе бидат.

M

MrzaRules

Гостин
Ја незнам и како ви се расправа околу плус инфо, фокус и курур, сите ги знаеме шо гомна се, и нема потреба за нив дискусии...они мислат дека ќе си дигнат рејтинг ако изедат лајна, ама уствари сами се заебуваат.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Пишува Фокус, абе ајде не ме зафркавајте. Па тоа се лушето кои мир немаа кога Македонија имаше успеси, секоја наша победа им беше како трн во грлото а излези момче кошмар. Сега дојдоа нивните 5 минути, очигледно со сите средства ќе се обидат да ги искористат. Реков и погоре додека не видам еден барем еден медиум да направи интервју со нашите кошаркари до тогаш на никој не верувам. А за тоа што кошаркарите не се појавуват во медиумите можам само да им честитат. Веројатно и овој пат Српските и Хрватските новинари знаат многу повеќе за случувањата на репрезентацијата отколку нашите квази новинари.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
За Перо сигурно не е вистина ама другите веројатно е да си заминат. И тоа е тоа без нив во Словенија топовско месо на 24та позиција :)

Kajgana Shop

На врв Bottom