Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
16.973
Поени од реакции
19.322
Е за ова баш преѓе праев муабет дома, на вестите објавија дека се чекале термини за тестирања,немало место,оти голем дел од луѓето од паника се тестирале.
Добро, и мене не ми е сеедно за вирусот ама да дојдам до тој степен да паничам за обична кивавица, или ајдр носот ми е затнат и одма тест.
Шо до пред короната немаше настинки ?
Период на вируси е, не можи на секој лесен симптом да паничам дека имам корона и да хистеричам за тестови.
Бизнис и пол е ова со тестовите ама дури има овци ќе има и волна.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.358
Поени од реакции
30.735
Никoј не вели декa е oк тoa штo умреле луѓе без oглед нa вoзрaстa.Прoблемoт е штo не ги стaвaте нa вaгa рaбoтите.Се зaлетувaте и сaмo брoјкaтa нa нoви зaбoлени ве интересирa кoи пoмпезнo се oбјaвувaaт нa фoрумoв.Никoј не пoстирa кoлку имa oздрaвени или кoлку гo изгубиле рaбoтнoтo местo,или кoлку луѓе ке ги изгубaт дoмoвите кoи ги купиле нa кредит сфaќaш? Сaмo брoјкaтa нa 600 нoвoзaбoлени е вест нa фoрумoв,ништo другo не сaкaте дa слушнете ниту пaк кoментирaте
Ne se zaletuvam za nisto. Ne ni pratam brojka na zaboleni. Gledam mnogu ekstremno hipohondrichni, i ekstremno nonshalantni mislenja koi se bezveza i gi komentiram.
I jas mislam isto kako i tebe, pretpostavuvam, deka dopolnitelen karantin bi bil katastrofalen za zivotot na site. I nema da donese nikakvi rezultati vo namaluvanje na zarazeni.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.033
Поени од реакции
4.048
Одличен план, уште објасни кај ќе најдеш нови 150 милиони евра месечно
Многу лесно, ќе се скрати 200 илјадната администрацијата на пола(а може и уште кратење) и така сите тие се недоаѓачи на работа, учк ветерани и луѓе кои незнаат ни македонски...

100.000x25.000/60=41.000.000€ месечно од ракав

Да не зборуваме дека сите тие отпуштени конечно ќе бидат принудени да станат продуктивни и да допринесат кон економијата итн.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ne se zaletuvam za nisto. Ne ni pratam brojka na zaboleni. Gledam mnogu ekstremno hipohondrichni, i ekstremno nonshalantni mislenja koi se bezveza i gi komentiram.
I jas mislam isto kako i tebe, pretpostavuvam, deka dopolnitelen karantin bi bil katastrofalen za zivotot na site. I nema da donese nikakvi rezultati vo namaluvanje na zarazeni.
Вечинoм не мoжaт нaјпрoстoтo дa гo сфaтaт,декa ниеднa меркa не мoже знaчителнo дa јa нaмaли нa умрени,a зa вoзврaт ке угинеме сите,кoј oд психoзa кoј зa кoркa леб
Автоматски споено мислење:

Сите исплaшени луѓе штo ги пoзнaвaм и штo пaѓaa у несвест сегa кoгa ке се oтвoри темa зa Кoвид велaт преку тaквoтo ми дoјде oвa, не се трпи некa умреме сите или некa престaне oвaa психoзa

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Многу лесно, ќе се скрати 200 илјадната администрацијата на пола(а може и уште кратење) и така сите тие се недоаѓачи на работа, учк ветерани и луѓе кои незнаат ни македонски...

100.000x25.000/60=41.000.000€ месечно од ракав

Да не зборуваме дека сите тие отпуштени конечно ќе бидат принудени да станат продуктивни и да допринесат кон економијата итн.
:cuc:

Во ек на епидемија ќе отпуштиш 100к луѓе? Во услови кога работната понуда и волуменот на глобалната економија се намалува? И не очекуваш секојдневните протести на тие 200.000 (100.000 * 2 члена во просек) да бидат еден огромен кластер? Одлично решение.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.358
Поени од реакции
30.735
Сериозно? Ова докажува дека не треба да ти биде жал што некое дете во Африка ќе умре од глад, жед или недостаток на лекарства?
Ih, zar covekot sho posakuva posurova pandemija moze osudi ako nekoj bi imal takvo mislenje?

I ne, videoto bese odgovor na "pljackani so godini". Oftopik ama, kako tolku ti padna zal za afrikancite koi bile porobeni, a od se srce ja mrazis ovaa drzava i ovoj narod koj gore dole ima ista sudbina?

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.033
Поени од реакции
4.048
:cuc:

Во ек на епидемија ќе отпуштиш 100к луѓе? Во услови кога работната понуда и волуменот на глобалната економија се намалува? И не очекуваш секојдневните протести на тие 200.000 (100.000 * 2 члена во просек) да бидат еден огромен кластер? Одлично решение.
Зошто да има протести кога до сега не работеле воопшто??

Па ако треба некој да искочи на протест тоа сме ние кои ги плаќаме со данок за они да паразитираат.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Зошто да има протести кога до сега не работеле воопшто??

Па ако треба некој да искочи на протест тоа сме ние кои ги плаќаме со данок за они да паразитираат.
Зошто е небитно. Факт е дека ќе има.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Prasanje do Marko dali ja opali Coolris ili dzabe se postovite ?

Imashe diskusija 3 dena i pak uletaa doktorive da go prosvetluvaat narodot kako umrele ist broj na luge a ekonomijata e nebitna za ponatomasniot del od zivotot nash i na nashite deca. Da sme zivi i zdravi teorijata ne postoi odamna zal mi e.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Ih, zar covekot sho posakuva posurova pandemija moze osudi ako nekoj bi imal takvo mislenje?

I ne, videoto bese odgovor na "pljackani so godini". Oftopik ama, kako tolku ti padna zal za afrikancite koi bile porobeni, a od se srce ja mrazis ovaa drzava i ovoj narod koj gore dole ima ista sudbina?
Ништо јас не мразам од срце, тоа е непотребно трошење енергија. Презир чуствувам, друго е тоа.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.033
Поени од реакции
4.048
Зошто е небитно. Факт е дека ќе има.
Значи има решение за парите, проблемот е што никој не се нафаќа да го спроведе тоа и притоа да ја зачува безбедноста од како што викаш ти протести, тоа е неспособност..

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Во Скопјево најдисциплинирани испаднаа Шуто Оризари нека споделат што сапун користат и маски ? :D
Тие таму не ни знаат дека има такво нешто:pos:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.358
Поени од реакции
30.735
Во Скопјево најдисциплинирани испаднаа Шуто Оризари нека споделат што сапун користат и маски ? :D
She who must not be named, imase teorija deka decata sho gnjurat u kontejneri se najzdrzlivi i najzdravi deca. Moze e vo pravo.
Автоматски споено мислење:

She who must not be named, imase teorija deka decata sho gnjurat u kontejneri se najzdrzlivi i najzdravi deca. Moze e vo pravo.

Kajgana Shop

На врв Bottom