- Член од
- 27 јуни 2020
- Мислења
- 3.175
- Поени од реакции
- 7.436
Бонбона бизнис.
Бонбона бизнис.
Збориме за смрт ко природна појава и кревањето паника односно секирањето околу тоа.
Значи мора да има глобален проблем за да се секираме за луѓе што умираат така?
Кој им е крив на африканците што немаат вода да пијат и што немаат леб да јадат, нивен проблем. Дај ние да се засекираме што умираат 90 годишни луѓе.
Тоа е комплетно извртување на тезата, и фаќање на читателската публика на ефтин сентиш. Никој никому не кажува дека не треба да си ги жали жртвите од фамилијата, само кажуваат дека не е глобана апокалипса и повод за економско самоубиство тоа што денес умреле 12 луѓе со +70 години.Ne znam od kade si davate na pravo da im kazuvate na lugevo od koja do koja vozrast e okej da se sekiras za covek, pogotovo po familijarna linija.
Izvini sho ne ronam solzi za kontinentot so najgolem natalitet vo svetot sho ke gi zameni tie decinja za 2 meseca, i sho ke prodolzi da ima visok natalitet i ke predizvikuva glad na istite decinja.Се разбира дека не е глобален проблем кога мали дечиња умираат од глад. Ама сега кога ви замириса на смрт во соседството, сега половина форум продава морал и сочуство на темата, жал за умрени 12 старци во Македонија денес. Драма и трагедија.
Види вака. Докажано како научен факт и со потврдени студии е дека дебелината на децата се зголемила во просек за 20 % во државите кои имаа локдаун. Во само неколку месеци !!!!! Еден од најголемите проблеми на држави во развој (МАкеодонија) и на запад. Она што е позагрижувачки научен факт е дека ако дете е дебело тие адипоцити се променуваат и поголемиот број од тие деца ќе останат дебели како возрасни со сите проблеми што следат.Ova so afrika shubav joker argument vi e, ko bozem afrika e globalen problem.
Автоматски споено мислење:
Obrazovanieto i pred pandemijava bese na dosta nezavidno nivo, edno od najniskite vo Evropa.
Decata i prethodno odea na uciliste, samo kako formalnost, a pak izleguvaa invalidi.
Никoј не вели декa е oк тoa штo умреле луѓе без oглед нa вoзрaстa.Прoблемoт е штo не ги стaвaте нa вaгa рaбoтите.Се зaлетувaте и сaмo брoјкaтa нa нoви зaбoлени ве интересирa кoи пoмпезнo се oбјaвувaaт нa фoрумoв.Никoј не пoстирa кoлку имa oздрaвени или кoлку гo изгубиле рaбoтнoтo местo,или кoлку луѓе ке ги изгубaт дoмoвите кoи ги купиле нa кредит сфaќaш? Сaмo брoјкaтa нa 600 нoвoзaбoлени е вест нa фoрумoв,ништo другo не сaкaте дa слушнете ниту пaк кoментирaтеApsolutno e tocno ova.
I da, poveke ke se sekiram za baba mi od 90 godini, otkolku za nekoj vo nekoja dalecna zemja sho ne ni znam deka postoi.
Dosta od zrtive bea i od 45 do 55 godini. Tie se necii roditeli.
Ne znam od kade si davate na pravo da im kazuvate na lugevo od koja do koja vozrast e okej da se sekiras za covek, pogotovo po familijarna linija.
Епа ете јас повеќе би се секирал за некое детенце што ќе умре од глад и жед не по негова вина отколку за нечија баба што е генерација со Никола Тесла.Apsolutno e tocno ova.
I da, poveke ke se sekiram za baba mi od 90 godini, otkolku za nekoj vo nekoja dalecna zemja sho ne ni znam deka postoi.
Dosta od zrtive bea i od 45 do 55 godini. Tie se necii roditeli.
Ne znam od kade si davate na pravo da im kazuvate na lugevo od koja do koja vozrast e okej da se sekiras za covek, pogotovo po familijarna linija.
Да, истиот тој континент што векови наназад е пљачкан и силуван од претците на таа бабата од Холандија со 89 години и рак на коските која денес умрела од корона. Таа е за жалење, не се децата во Африка.Izvini sho ne ronam solzi za kontinentot so najgolem natalitet vo svetot sho ke gi zameni tie decinja za 2 meseca, i sho ke prodolzi da ima visok natalitet i ke predizvikuva glad na istite decinja.
Definitivno globalen problem, da.
Секако ни е пензискиот систем пред колапс, мора некако да се растеретува, во секое лошо и по нешто доброСамо мала дигресија на темава, возраст од 65-70 години не е длабока старост бе, тоа се луѓе кои само што се пензионирале.
Sreka sho kinez zboruva, inaaku ke bese ova mnogu rasisticki.Да, истиот тој континент што векови наназад е пљачкан и силуван од претците на таа бабата од Холандија со 89 години и рак на коските која денес умрела од корона. Таа е за жалење, не се децата во Африка.
Седумдесе години само кај нас може да се рачунаат како време за умирачка, со оглед на квалитетот на живот и генерално земено животните услови во кои што мизеруваме како колектив, да не набројувам сега. Кога ќе се направи компарација со просечниот животен век во развиениот свет ваљда ќе дојдеме до вистината дека таму негде - каде што не е овде, животот не завршува на 70 години, туку дека во просек луѓето се спремаат за умирачка негде околу осумдесеттата и веројатно поинаку се вреднува животот, со оглед на животните услови ете им се живее на луѓето. Мислам, кој може да ги обвини? Кај нас евидентно е дека и 70се се многу, некако многу брзо ни се напушта овој "рај" а институциите се тука да послужат како катализатор и да ни го забрзаат тој процес во еден правец.За ова треба да паѓаме у несвест? Дека денеска животот го загубиле вкупно 1000 години? Луѓе родени коа Хитлер уште бил жив?
Воопшто не ми е гајле ако умрел 70+ годишен човек. Колку сака нека сум суров, ми е гајле, време им е.
А 5,6 годишните дечиња во Африка што ќе умрат благодарение на „свесните“ луѓе што се тепаа по маркети за шпаѓети и макарони, се во длабока старост?Само мала дигресија на темава, возраст од 65-70 години не е длабока старост бе, тоа се луѓе кои само што се пензионирале.