Копа Америка 2019

Шампион?

• Вкупно гласачи
    96
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Има Роналдо играно полуфинале на СП. Пкус две финакиња на ЕП, гледам тоа првото стално му се заборава, ама иако беше дете сам ја реши Холандија во полуфиналето со гол и асистенција. :)
Па полуфинале и финале не е исто, нели? :) Беше тоа уште 2006 кога имаше други големи имиња во Португалија. Откако тој се смета за лидер на тимот имаат само лоши настапи. Хајлајтс на кариерата на Роналдо на СП е клеветењето на Руни. Никаков сериозен белег нема оставено во историјата на СП.

Никој не го заборава финалето од 2004. Напротив, тогаш Португалија заслужи да освои а не во 2016. И на Меси сите изгледа му го забораваат финалето од 2007, никој не го спомна тука. Ама ни ЕП ни КА не можат да се споредуваат со СП.

Мене целата поента ми е дека само за да се оцрни Меси играњето финале на СП се потценува и изедначува со испаѓање по групи. Ако е така и Кројф кој има губено финале треба сите да го потценуваме, а Рајан Гигс и Жорж Веа да не ги сметаме за фудбалери пошто не ни играле на СП.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Има Роналдо играно полуфинале на СП. Пкус две финакиња на ЕП, гледам тоа првото стално му се заборава, ама иако беше дете сам ја реши Холандија во полуфиналето со гол и асистенција. :)
90% од овие барса фанс се од пред 10 год од на Месијата ерата, затоа ништо не памтат и знаат од пред него.
Си имаат они B.M. и A.D. Before Messi и после него :D

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Јас можам да ги разберам фарсанавивачите што го потат со џуџето, ама не држи тоа прогласувањето за најдобар во сФет на сите времиња! Он сега е прашање дали е најдобар, за сите времиња треба временска дистанца да се види тоа.
Јас како метузалем меѓу вас, можам само да ви кажам дека Кројф комотно засега може да ја носи титулата, имајќи го во предвид неговото играчко знаење, и воопшто придонесот во развојот на фудбалот! После него Пеле, па Марадона и натаму бирајте си.....

Член од
16 април 2014
Мислења
7.387
Поени од реакции
11.854
Сеа ќе добиеш реплика дека Кројф или Пеле немаат постигнато гол како онај на Меси против Бетис.
@Sawyer88
Дали не е срамота да не освои НИТУ една Копа Америка од 5 учества, а игра во топ 2 репрезентација?
Па ако беше ГОАТ како што го правите, самиот по 2-3 гола на затуцанине од Перу ќе им шибаше.
Ајде в година 6та шанса, на домашен терен. Ако не освои и тогаш, ќе се организира 2022ра уште еднаш, во негова чест.
Не знам кој го поистоветува финалето со испаѓање во групи? Посебно за светско првенство, финалето е успех. Е сеа титулата е поголем успех, јбг. Ама да стигнеш до финале и да бидеш поразен на Копа Америка, а притоа играш во фаворитот на првенството, воопшто не е успех. Воопшто не е за фалење играњето во финале, кога освен Бразил останатите екипи се смешки во споредба со Аргентина. Можеби имаат повремени блесоци некои репрезентации али се далеку од она што е Аргентина.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.794
Поени од реакции
44.077
Па полуфинале и финале не е исто, нели? :) Беше тоа уште 2006 кога имаше други големи имиња во Португалија. Откако тој се смета за лидер на тимот имаат само лоши настапи. Хајлајтс на кариерата на Роналдо на СП е клеветењето на Руни. Никаков сериозен белег нема оставено во историјата на СП.

Никој не го заборава финалето од 2004. Напротив, тогаш Португалија заслужи да освои а не во 2016. И на Меси сите изгледа му го забораваат финалето од 2007, никој не го спомна тука. Ама ни ЕП ни КА не можат да се споредуваат со СП.

Мене целата поента ми е дека само за да се оцрни Меси играњето финале на СП се потценува и изедначува со испаѓање по групи. Ако е така и Кројф кој има губено финале треба сите да го потценуваме, а Рајан Гигс и Жорж Веа да не ги сметаме за фудбалери пошто не ни играле на СП.
Види сега, верувај дека ни Меси нема оставено белег на СП. Бар не нешто што ќе се памти за 20-30 години кога ќе се навраќа некој назад низ светските првенства. Факт е дека на таа сцена потфрлија и едниот и другиот.

Пак ќе кажам, нема потреба од никакви споредби меѓу двајцата. На крај ако се погледнат успесите реално се тука некаде.

Ист број на златни топки, Роналдо има една ЛШ повеќе, Меси има повеќе домашни шампионити, Роналдо ги има освоено најјаките три (Англија, Шпанија и Италија), бројките во ЛШ им се тука некаде.. и Роналдо што има земено ЕП на интернационално ниво.

Е сеа цел проблем е во тоа што секој си гледа како му одговара во дебатава.

На крај на нивните кариери Меси ќе се памти како кралот на Ла Лига, Роналдо ќе се памти по трите титули по ред во ЛШ.

Факт е дека Меси е технички out of this world, ама да не заборивме дека и Роналдо на млади години беше брзо и продорно крило. На крај кога дојде и во Реал и кога почнаа да им бележат секакви статистики тој реши да ги искористи физичките предиспозоции и да се доусоврши како шпиц, што реално му беш паметен потег за да даде што е можно повеќе голови и да му парира на Меси во таа категорија, кој игра за Барселона која не знае за стоп и им дава по 7-8 гола на противниците.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Види сега, верувај дека ни Меси нема оставено белег на СП. Бар не нешто што ќе се памти за 20-30 години кога ќе се навраќа некој назад низ светските првенства. Факт е дека на таа сцена потфрлија и едниот и другиот.

Пак ќе кажам, нема потреба од никакви споредби меѓу двајцата. На крај ако се погледнат успесите реално се тука некаде.

Ист број на златни топки, Роналдо има една ЛШ повеќе, Меси има повеќе домашни шампионити, Роналдо ги има освоено најјаките три (Англија, Шпанија и Италија), бројките во ЛШ им се тука некаде.. и Роналдо што има земено ЕП на интернационално ниво.

Е сеа цел проблем е во тоа што секој си гледа како му одговара во дебатава.

На крај на нивните кариери Меси ќе се памти како кралот на Ла Лига, Роналдо ќе се памти по трите титули по ред во ЛШ.

Факт е дека Меси е технички out of this world, ама да не заборивме дека и Роналдо на млади години беше брзо и продорно крило. На крај кога дојде и во Реал и кога почнаа да им бележат секакви статистики тој реши да ги искористи физичките предиспозоции и да се доусоврши како шпиц, што реално му беш паметен потег за да даде што е можно повеќе голови и да му парира на Меси во таа категорија, кој игра за Барселона која не знае за стоп и им дава по 7-8 гола на противниците.
Ама не види сеа, таков гол ко против Гетафе у 2014 само Пандев има дадено и се дава 1 у 1000, плус таква поезија од играње и од трчање по 5 км на утакмица ни #Pogback нема.
А ова со Европско вс Копа Америка сите тренери да ги прашаш ќе ти речат дека би освоиле Копа у секое време пред смредното Европско со бош екипи ко Шпанија, Германија, Франција, Англија, Италија.
Плус и дриблинзи има мн јаки

M

Mayavin

Гостин
Какви аргументи за Роналдо ауффф, колку добри страни за читање јакичко. Само Фергусон, Зидан и Бејл на пресконференција коа правеше трансфер у Реал му се диват на Роналдо, ние како фанови можеме до сабајле да пишуваме кој е подобар а реално се знае кој е и секој фудбалски експерт и фудбалер има кажано не ми е потребно мене 10 членови да ми ги отворат очите што се потпишани со име Реал и Ман Јунајтед да ми објаснуваат дека Роналдо е подобар, Роналдо е тежок голгетер, ама у фудбалски аспект никогаш неможе да се спореди со Меси. Кога ве плескаше од 2009 па навака вас криви ви беа Чави и Иниеста, после Меси смени позиција плејмејкер да асистира пак ви смета. Пак ке кажам секој ебан фудбалер и тренер онака 90% имаат кажано Меси дека е подобар, а вие контрајте се до сабајле и седете на тролл фудбал страната и ситете се.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Настрана дали ја заслужил таа награда за најдобар на тоа СП или не факт е дека играше финале и го загуби во продолженија. Тоа воопшто не е мало достигнување колку фановите на Роналдо да го негираат тоа. Баш кога се СП во прашање не треба ни да помислат да го споменат како аргумент кога веќе Роналдо на СП нема постигнато апсолутно ништо со што би влегол во историјата на СП како најголемо натпреварување. Дури некој се дрзнува да изедначува финале со испаѓање по групи. Демек само победникот е важен а финалистот се заборавал... Како што гледам никој го нема заборавено Јохан Кројф па сигурно нема ни Меси...[DOUBLEPOST=1562503130][/DOUBLEPOST]Инаку црвените за Меси и Медел се жива смејурија. Такви кошкања некогаш има по 10 на утакмица...
Јас само реков дека таа награда не треба да се користи како аргумент за маестралноста и величината на Меси.

Не сакам да влезам во дискусија за тоа кој е подобар.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
Јас само реков дека таа награда не треба да се користи како аргумент за маестралноста и величината на Меси.

А според тебе кој е подобар? Без дискусија само мислење...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.740
Поени од реакции
22.915
Меси распали по судиите и по цела организација CONMEBOL. Зборуваше за корупција во јужноамериканскиот фудбал.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.361
Поени од реакции
43.156

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
754
Поени од реакции
1.636
Sega bate nesto da ti kaze za Juve (ne za Kiki).... Juve ne e tim siledzija, da igra 7+ so pomalite ekipi (primer barca i real u spanija so godini unazad)... Juve ti e tim sto ke povede 1:0 ili 2:0 i si ja pimpla topkata... Moze ke reces tapa izgovor, ama i te kako ima vlijanie igrata na Juve vrz Kiki... Bukvalno sekoja tekma Kiki gi terase i im vikase na soigracite pa i na Alegri da idat na visok presing ama ne e toj stil igra na Juve.. davas 1 gol i vekje ja smetaat za zatvorena tekmata... Taka da ocigledno ne si cital vo fan klub Juve kolku pati site juventasi go hejtaat Alegri deka ne igra ofanziven fudbal tuku pickarski, ke dade gol i se povlekuva.. E zatoa srce moe Kiki nemase 40+ gola u Juve...
Јас тебе те сфакам, не сфакаат поединци дека начинот на игра не секого ситуира кога споредуваат Роналдо вс Меси во други клубови.Споредбата е Меси секогаш во Барселона а Роналдо растур прави каде и да отиде(што според муабетов е тотален фејл аргумент).Меси во било кој клуб да отиде со про напагачка филозофија ке растура, како што растураше Роналдо во Реал и Манчестер и е фејл во Јуве.[DOUBLEPOST=1562527225][/DOUBLEPOST]

Меси не го споредив со Масчерано туку со Роналдо, наградата дали ја заслужи или не е ирелевантно, релевантен аргумент е дека имаше индивидуално многу подобро светско од Роналдо.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
На која програма ке има директен пренос?

Kajgana Shop

На врв Bottom