Колку штедите? Колку сте трошаџии?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
оооо порано 10 денара да имав одма ке ги истрошев одма одма !!! сеа у последно време колку и да имам пари нишо несакам... ке ги тргнам на страна и ко по обичај ке дојде сестра ми и ке почне да ми се улизува и сваќам шо е работата, и требаат пати па ке и дадам.. инаку знам да соберам мн пари ако ми требаат за нешо шо сакам да го купам подолго време или ако е поскапо.. ми се дешава дури и да не јадам на факултет за да соберам парите!

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
neam eban denar zastedeno a ni vo dzeb barem vo momentov te iam 20 den pod vazna :pos2::pos2::pos2::pos2:

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
Штедам ами како. Прашајте у кладилница Спорт Лајф. Секој ден по 2-300 стотки си ставам и си кулирам.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Многу трошам. Премногу!
И мои пари и пари на моите. Трошам за се и сешто. И за тоа што ми треба и за тоа што никогаш нема да ми притреба. :toe:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Штедам колку што можам, и покрај тоа што трошам многу односно не ми е важно дали софата ќе ми биде од Караџорџе дома или од мебел Виница битно ми е да е функционална и квалитетна, сеедно дали ќе биде авионот од Аиразија, Визаир итн, итн.. или Емиратс прва класа само да ме однесе до посакуваната дестинација сигурно. Исто се однесува за автомобили кој ги гледам само како можност да појдам од дестинација А до дестинација Б сигурно.
Накратко Сум конзумерист но не сум хедонист

П

Пепси_

Гостин
оооо порано 10 денара да имав одма ке ги истрошев одма одма !!! сеа у последно време колку и да имам пари нишо несакам... ке ги тргнам на страна и ко по обичај ке дојде сестра ми и ке почне да ми се улизува и сваќам шо е работата, и требаат пати па ке и дадам.. инаку знам да соберам мн пари ако ми требаат за нешо шо сакам да го купам подолго време или ако е поскапо.. ми се дешава дури и да не јадам на факултет за да соберам парите!
:pos2: ќути брат секој месец бураааз дај некој денар за ова она :) па шо ќе правиш сакаш неќеш ќе дадеш ич не можам да ја одбијам.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
И ја би штедел...они не стасуваат за тоа шо ми треба..а не пак да штедам за глупости..

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
штедам многу.. ама тоа е шо да се праи.. да имав повеќе пари ке ме болеше таквото ке си трошев :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Некако не можам да штедам, ми тежат парите во џебот...

Знам шо е проблемот... не сум ги заработил јас зато така

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Кој видел аир од штедење, освен тој што веќе е богат.

JocikA

The red one
Член од
24 јуни 2008
Мислења
109
Поени од реакции
28
Трошам пари по потреба, но секогаш сум имал во црниот фонд 1-2К за арно да се најде :) Инаку генерално штедам

Kajgana Shop

На врв Bottom