Колку штедите? Колку сте трошаџии?

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Штедлив сум, но не на подолг период. Значи при првата шанса што ми доаѓа да се обновам или да посетам некоја дестинација целата заштеда ја трошам до последен денар..Во нормала не сум трошаџија и знам да ја распоредам сумата што ја имам и да бидам задоволен со неа, сето она што е плус е само мал луксуз..:smir:

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Штедам,штедам и ке видам нешто убаво и оп отидоа парите :)

И пак од почеток :pos:

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Порано штедев, (пред 4-5 години) работев во автоперална за 6000 месечно а имав 10.000 на банка за црни денови. Последнава година земам од 12-15.000 а немам ебан динар тргнато настрана. Или јас се испустив и се фрлив на неморален живот или скап дојде животов....

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
штедам штедам штедам и на крај ке ми се поеби нешто и ке морам да потрошам се, факт е дека не работам ништо(16 год) и штедам од тоа што ке ми се даде за излегвање и слично, кога можам да заштедам и да не потрошам се, зошто да не.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Се штеди ако се има вишок, друго што да ви кажам, по себе знаете колку вишок има просечниот македонец.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
Откако ми ја скратија платата, тешко ми иде штедењето. Башка што земав материјални добра на кредитна картица... туку уште една рата од компјутерот на сестра ми, па ќе се обидам пак да штедам :)

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Во последно време се појче штедам али една ствар многу сакам да ја прекинам - цигарите 3 кутии за 2 дена само за то ми е мака кога фрлам пари

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Откако ми ја скратија платата, тешко ми иде штедењето. Башка што земав материјални добра на кредитна картица... туку уште една рата од компјутерот на сестра ми, па ќе се обидам пак да штедам :)
Сејм хир, само што јас и го скршив екранот.
Несакајќи, секако.

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
neznam zaso no ednostavno nemozam ili mnogu retko se slucuva da ustedam neso tatkomi za stedenje e tata mata coekot od 1 prai 2 no jas ne sum takov a nema ni da bidam pa taka da toa e jbg a me raduva so si trosam mnogu pa mozam da si priustam zadovolstva !!!

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
726
Гледам да си ги дозволам сите мали работи(штедам) што ми се интересни,и се задоволувам со малку(штедам) ама ако излезам во град ке се испукам ко човек и после од 15-ти до крај на месец преживувам(или нешто заштедено се тера) :)

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
зависно од моето расположение, така трошам пари. парите што ми ги даваат моите за факултет и искачање гледам да не ги потрошам сите. Па така ми останува нешто настрана. Заштедените пари си ги трошам за мене...

Kajgana Shop

На врв Bottom