Колку штедите? Колку сте трошаџии?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Порано многу трошев немав 10 денави во џеб сега почнав да штедам и секој ден си имам пари во мене,а и некои на страна си имам за некои критични ситуации:)

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
Секогаш наоѓам некоја граница меѓу штедењето и трошењето , зависно од ситацијата доколку ми требаат пари за нешто важно тогаш ќе ги избегнам работите кој не се неопходни, практикувам секогаш да имам пари во џебот бидејќи не знам во каква ситуација ќе се најдам денес...

Член од
24 мај 2009
Мислења
131
Поени од реакции
6
Колку пари и да имам до крајот на денот пак немам денарче! Незнам да чувам пари. Кога ќе влезам во продавница додека не истрошам се што имам не си одам, се купувам, ми треба, не ми треба, тепај пари....
Еднаш имав обид за штедење, успешен би рекла, си собирав денарчиња во шише и така стигнав до пола и ме лупна криза за кафе во 2 сабајле, немам пари, таа што ја знам од продавница не работи да се запишам кога го грабнав шишето со скалпел ко лудача некоја и си избрив некои 400 ден, правец тобако -нес кафе, браво од јаболко и сладолед од карамела! Па да чувам пари? Пф...

nkT

Регистриран: May 2009
Член од
5 мај 2009
Мислења
175
Поени од реакции
0
Pa kolku pari i da imam ne uspevam da gi zadrzam vo rakata,sto i da vidam kako lud po toa,pa ponekogas see slucuvalo i drugiot den da ne mi dadat :):)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Голем инат сум...Ако ми требаат пари за нешто да купам мене што ми треба а знам моите нема да ми дадат тогаш 1 ден нема да потрошам.
А ако имам бајаги пари и не ми требаат за ништо...тогаш без размислување сите идат како од сала :pos2:

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Себеси се сметам за штедлив човек.. Не сакам да трошам пари за глупости, и секогаш кога имам некоја пара плус, си ја ставам в банка. Доколку ми требаат пари за облека, се гребам од моите, иако имам свои пари:)

А

Александра Д.

Гостин
Ќе штедам дооолгооо, ќе насоберам и се од 2-3 пати ќе потрошам... Само ако парите ми се за мене, и не ги трошам на глупости иако ги снемува брзо. Затоа кај мене најчесто има пари и сите се гребат...:pos:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Многу чувам пари, како што би рекле старите шпараџика сум ептен.
За ситници нема шанси да потрошам пари ама затоа пак често ми се случува кога ќе видам нешто и до толку во срце ќе ми остане го купувам ма колку и да е скапо.За среќа имам специфичен вкус и ретко што ми фаќа око.:vozbud:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Немам големи потреби,па така штедењето не ми паѓа толку тешко.Најчесто штедам долго време и ќе ме фати некој период на трошење кога си купувам се што ќе ми текне:pipi:
А во принцип секогаш имам некој денар во новчаник, не се оставам без пари.

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Море од памет ме ваде вака тема нејкам ни да помислам :pos2:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па штедлив сум многу, ама знам и да се опуштам кога го правам тоа само Корона пиво пијам.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Па не сум некој трошаџија трошам умерено...

D

DeviL_32`

Гостин
Не сум голем трошач...Еве на пример од дома за испаѓање ми дават 300 денари...Јас обично трошам по 100-150 и остатокот го ставам во каса :)

С

Спенсер

Гостин
многу штедам:vozbud::pos2:

моментално имам собрано 1000че во железни пари... касата е полна...ехеххее... кога можам,си ставам пари на страна... се наоѓаат некогаш...

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
Еднаш за 4 дена истрошив 8.000 денари и после еден месец бев најголемиот клошар на свето!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom