Колку штедите? Колку сте трошаџии?

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Едно многу битно правило кај шедењето: Кој има - ШТЕДИ! :)
тд јас се трудам да тргнам неко денар на страна кога можам ама сепак мн полека ми оди :)

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Порано колку имав толку трошев, сега гледам и да заштедам некој денар. Убаво ми викале моите дете остави си некој денер за добро, за лошо ама јас така не размислував. Што имав до денар трошев едвај ќе соберев пари да се вратам до дома, ех какви се резили е немало, ми се има случувано мајка ми на автобуска да ме чека, да ми плати за превоз.

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527
Штедам бе! Дали од тоа шо полека полека се помалку пари се има или можеби друга причина не знам али порано воопшто не штедев. Колку само пари сум дал онака безпотреба за глупости и непотребни работи али сега не...Штедам пример кога ке треба на одмор да одам, па гледам да имам плус некој денар да си дозволам или поминам што поубаво,главно за такви работи штедам за одмор,зимовање,летовање али сега штедам и за електрична пошо нема шанси од дома да ме подноват (како што велат мојте) со тој пеколен уред за правење врева :) И....баеги далеку сум али ќе биде....можда не за Џибсонка али за Скваерче едно сигурно..и то :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Штедам колку што можам, порано помалку ама нормално е дека бев зелен у глава..таман ќе присоберев некој денар и одма ќе потрошев се на нешто големо. А сега си ги собирам подолго време за повисоки цели ;) Вреди да се штеди - тешки времиња идат

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Колај работа за штедење. За трошење на ме бива.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Пробувам ама слабо ми оди. Ми испагаат многу непланирани работи по малку за сите и нема заштеда за црни денови. Плус и кладилницата...

T

theTinule

Гостин
Причината за тоа е.. Поради фактот што ИМАШ ПАРИ ЗА СЕ !!! Ја откривме Америка ...
Veruj mi, imam 3k dzheparac mesechno od koi trpam jadenje u shkolo, iskachanje i pokloni za rodendeni sekoj mesec.
Cool. Imam pari.
Tebe da ti dadam 3k i da te vratam u gimnazija, kje imash pari :)
Ne, tuku znam da si gi isplaniram parite, za razlika od nepismenite lugje na planetava.
300 denari garantirani mi ostanuvaat vishok sekoj mesec, i zatoa sea od zashtedenite kje si kupam mobilen :)
I da, se falam :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.488
Поени од реакции
10.238
Штедење??:raz:Шо е то штедење,да си ибиш векот.

Блаугранец!

mes que un club!
Член од
28 август 2009
Мислења
785
Поени од реакции
176
Коа бев помал штедев многу, а сега едноставно не можам да штедам. Ме боцкаат во џебот кога ги имам, и морам да ги потрошам на нешто. Не сакам да сум таков, али јебига.

C

cige

Гостин
Знам многу добро да штедам, ама па после на крупни работи се истурам.

C

cige

Гостин
цела си фејк жими тебе..глумиш лудило,некои навистина немаат ни 10ден да оделат.Немој да ми кажуваш рационалност и остали глупости,дека не си најпаметна во рационалноста во торошењето на џепарац,тоа е дека не гелдаш рационално девојче.Немој да се бламираш со вакви бедни испади
3.000 месечно тоа ти е 100 денари по ден, воопшто не е многу. Сосема нормално, од понеделник до петок да трошиш по 50 за јадење, а останатите за ноќен живот, бензин, тел.сметка. Јас трошам на тој начин 6.000 месечно и воопшто не чувствувам луксуз.

Kajgana Shop

На врв Bottom