Колку штедите? Колку сте трошаџии?

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Ич не штедам а за трошење пара да не ми падни на рака мелено ке ги направам.

Член од
1 септември 2008
Мислења
768
Поени од реакции
18
stedam kolku tolku na mesec po edno 90 leva mozebı od stıpendıjata koga ke mı ja dadat ....a za trosenje na mesec mnooooooooooooogggyyyyyy durı ı premnogu

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Штедам два дена, другиот ден трошам уште повеќе. Не ми оди некако со парите, не се снајдувам :kesa:НА кредитната картичка сум - (срамота е да кажам колку), на дебитната уште 300-400 ден (е тие ги чувам за цигари)...:nesum:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
Дневно трошам околу 300 денари, да премногу трошам, среќа што платата си ја зеам цела , се надевам дека нема да ја зеам предвреме.

Ф

Фил Ајви

Гостин
У последно време многу малку штедам. Се заборавам во трошењето, а посебно колку пари давам на обложување.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Ако сакам да си купам нешто (јакна, чизми, патики, пантолонии слично) тогаш штедам, а пошо секогаш имам потреба од некое ново парче во плакарот, штедам секогаш :pipi:

А

Александра Д.

Гостин
Јас штедам..штедам...штедам...и на крај за еден ден се потрошам...:vozbud:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Многу штедам пошто израснав во таква околина која што многу ги цени парите.Тоа си има свои предности ама си има и многу маани.

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Трошам многу, не штедам ич... Грдо е ама то е...
Се смета за штедење ставање во касичка по 1, 2, 5 ден??:nesum:

▒IsNoGood▒

A hell of a brainiac
Член од
8 декември 2008
Мислења
155
Поени од реакции
8
Правам големи напори да заштедам некој денрар, ама никако не ми иде, и покрај големите ваучери што ми ги даваат моите. Трошам како луд, ЈБГ. Не можам да соберам ни 600 денари за да го купам виното што го испив дома со друштво, а моите планираат да го пијат за Нова година.:vozbud:

Член од
24 октомври 2008
Мислења
328
Поени од реакции
5
Ич не штедам,кај мене што викаат моите родители парите не преспиваат:pos2:,мора парите да ги потрошам некаде.Сега почнав да собирам железни парички во кутија од B.U. па ке видам што ке напраам.:helou:

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Се шо е у џеб таму е само до првата продавница/сенвичара :) а касата некој ми ја обива х) Се прашуем кој ли е мајке му х)

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Ич не штедам,кај мене што викаат моите родители парите не преспиваат:pos2:,мора парите да ги потрошам некаде.Сега почнав да собирам железни парички во кутија од B.U. па ке видам што ке напраам.:helou:
Исто и јас... Морам негде да ги потрошам.. ако ништо не ми треба ги трошам на глупости... :toe::toe:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Stedam koga stvarno moram da stedam,no koga imam malku poveke pari si dozvoluvam da si kupam cesto toa sto si go sakam.E sega ako namislam da kupam nesto dosta skapo normalno deka se stegam za da go kupam toa sto mi treba t.e sum go naumila da go kupam.Jas si najdov finta kako da ne gi potrosam parite koga ne treba ednostavno ne nosam mnogu pari so mene pa taka da ne trosam.A dodeka dojdam doma moze i da se predomislam za ona sto sum sakala da si go kupam.:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom