Колку штедите? Колку сте трошаџии?

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Кога ќе добијам пари одма им го наоѓам местото.. А тоа не е баш во касички за штедење:kesa: И да сакам да заштедам некој денар, не издржува многу, зашто не можам така, знам дека ги имам, и ги имам предвид, што е погрешно, што не треба, знам дека не треба ама ете, се трудам па ќе видиме колку ќе успеам:vozbud::pos2: не за др, туку убаво е да се заштеди нешто за корисна цел, нешто навистина што вреди, а не да трошиш цело време на глупости како јас што правам, хехехехе:back:

GothLady

Heinous
Член од
16 јуни 2008
Мислења
283
Поени од реакции
33
Штедам само кога имам одредена цел, откако ќе соберам доволно пари го купувам тоа што сум сакала и крај. За друго нешто, повторно почнувам да штедам....

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Ne se rasfrluvam mnogu so pari ama ne gi ni trosam nepotrebno. Ako mi treba nesto ili ako epten mi se bendisa go kupuvam, a onaka da izlezam i da kupam nesto samo zaradi toa so nekoj drug go imal, pa jas da ne bidam podolu ili za da se pokazam kolku mnogu pari imam i mozam da potrosam - toa ne.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Не сум баш штедлив,ама и не ги трошам безпотребно парите.Што ми треба си купувам,ама секоја пара што ќе ми ја дадат да ја потрошам,не :smir:

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Ептееен тешко штедам само ако стварно сакам нешто а мајка ми не ми дава пари е тогаш можно е да се натерам да штедам,во друг случај никако :toe: и баш прееска се мислев еве доаѓа 8-ми март и имам уште неполни 8 дена да соберам пари за цвеќе и некое пристојно поклонче за мајка ми ,а како да ги соберам кога од сите пари што ми се даваат јас до денар ги трошам ( и 5 денари да ми останат ќе отидам и мастика ќе си купам ). Лоша работа indeed :jaj:

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Голем трошаџија сум а посебно низ обложувалниците .....

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Се истргам онолку колку што ми е долга чергата.....ниту сум нешто претерано штедлив,ниту сум пак некој голем трошаџија.....се во граници на нормалата.

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Воопшто не ни знам што значи зборот штедење :pos2: зошто кога и да се одлучам за тоа ми се избацува некоја мала ситница на која што неможам да и одолеам и која што сакам да е моја по секоја цена :). Не ги жалам парите.:)

Член од
7 јануари 2009
Мислења
406
Поени од реакции
8
Обично поголемиот дел од парите што сум ги добивал сум ги штедел за некои повисоки цели:) ама во послено време не е така.Само трошам.

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Заникаде сум бре.Ич не знам да штедам, како се што ми е дадено да мора да се потроши во истиот момент.А што е најжално за глупости ќе ги дадам парите наместо да штедам и да купам нешто корисно ама ајде....

I

InF3cTeD

Гостин
не штедам ама баш ич....се шо имам трошам јадам пијам додека има..е кога ќе снема ќе му ја мислам

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
Трошаџивка сум:kesa:
тоа е...

:helou:

N

nUt

Гостин
многу штедам...
немам мерак за шопинг..
ретко кога одам..
а кога заминувам на купување гледам да ми е на мене убаво ....
сакам да бидам со сите иста.... нејќам да имам никаква марка да ме означува..

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Зборот штедење е за мене непознат поим :pipi:

Ич не знам да штедам ... кога и да ми се дадат пари или кога и да имам нешто вишок у мене ... одма трошам ... без разлика на што ...
дали тоа биле менѓушки, ланченца, парфемчиња, стегачиња/шнолички со еден збор кажано - џиџи-миџи ствари ... или слични глупости =)

Kajgana Shop

На врв Bottom