Колку штедите? Колку сте трошаџии?

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
ќе запнам некој период да штедам, на пример 1 или 2 недели, и после ќе излезам и во еден ден ќе потрошам све шо имам :), како на пример вчера :kesa:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.573
Порано многу штедев,ама сега некако...ич. Ќе ги чувам една недела парите,ама после наеднаш ги трошам,немам контрола. Најчесто на глупости ги трошам сите пари,на излегвења,бижутерии такви работи. А Вес викат дек сум била штедлива....ццц :)

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
до вчера собирав пари...дојде мајка ми и ми ги собра сите пари за да ги стави на картица некоја....и сега ми останаа само 100 денари :nesvest:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Кога ке почнам да штедам штедам. После ке одам некаде и доволно е од штедените пари да потрофам 10 денари за да си речам ајде за шо ги штедев париве за да ми се најдет и ајт ојдва пофира.. И после тоа свајкам дека сум ги потрошил за безвезе :)

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Stedam samo koga mi se potrebni no ako resam da stedam ke stedam no ako vidam nesto sto mi se dopaga idam da si go zemam i togas gi trosam site pari sto mi ostanuvaat, no fala bogu za Visa Electron, nemam mnogu no tie gi cuvam za crni denovi.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ако решам да штедам штедам стварно..
Ама ретко решавам

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
кога подработував( кај другар во сендвичара) многу ми беше убаво што имав мои пари и со мерак си ги трошев, најчесто на искачања и облека....иначе мама и дедо кога даваат одма ги трошам, на ум ми се цело време, е сеа ако видам чешто што сакам да го купам, знам да бидам упорна и да си заштедам!!!најчесто штедам за авон пошо глупо ми е од дома да барам!!!

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Многу трошам, штедам само со конкретна и видлива цел, ама кога човек сака да троши, размислува и како да заработи. На пр. кога сакам нешто повеќе, а имам воспоставено некаков стандард на живеење, јас не се откажувам од удобноста на веќе усвоените навики, туку размислувам и барам начин како да заработам повеќе и да си го дозволам посакуваното,и, не дека се фалам, ама најчесто успевам:pipi:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Штедам само ако знам дека ќе ми требаат за одредено нешто да си го купам.Инаку тешко да заштедам нешто.Ако не си одредам цел за што ги штедам нема шанси да опстанат повеќе од една недела.

ηιкσlα

ılılı Сакам Зеленко ılılı
Член од
27 февруари 2009
Мислења
173
Поени од реакции
4
Pa nekoj period stedam,a i koga ke vidam nesto skapo a ubavo gi prezaluvam parite i posle ajde pak odponovo ke sobiram.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ако одлучам да штедам навистина добро заштедувам, што е случај и што сам си купувам апарати, мобилни и слично какви што јас сакам. Има случаи и каде што претерувам со трошење но повеќе се сметам за штедач :)

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Зависи за што станува збор.Како иден надежен економист сум штедлива таму каде што може да се заштеди.А никако не можам да заштедам кога станува збор за облека штикли..Плус ако јас сум ги заработила или заштедила парите па тогаш па најмерак ми е да ги трошам..А мама кога ми купува помилосрдна сум према неа зашто знам како ги заработила ..

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Ако се решам да штедам,штедам....ама за жал тоа е ептен,ептен ретко:nesum:

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Кога ќе решам да си купам нешто што ептен ќе ми се бендиса, тогаш си штедам, ама ретко се случува да се убедам да почнам со штедење :)

Член од
6 октомври 2008
Мислења
28
Поени од реакции
0
Порано штедев повеќе, затоа што имав од каде да заштедам.Сега и ако успеам нешто да заштедам, многу брзо ми излегуваат неплански работи за инвестиции и парите одат.Но не жалам, парите се да се трошат.

Kajgana Shop

На врв Bottom