Колку штедите? Колку сте трошаџии?

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Штедлив сум до некоја мера. Например ако пред скоро време сум земал нешто, дали ќе е облека, нешто за компјутерот, ама да е поскапо, несакам да правам дополнителен трошок, барем за тој месец. Значи не сакам претерано да трошам. А така кога имам во мене пари, например на излегување, ни малце не штетам, секојпат ги трошам сите пари за излегување.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Jas sum nekade in between! Ne sum girly girl luda za shopping i trosenje ama sum hedonist, trosam pari na toa sto sakam a ne na toa sto treba! Moite so nedeli me molat da kupam kamera a sto kupiv jas??
Marc Jacobs naocarcinja:vozbud:
Mi trebaa naocari ne velam ne, ama sigurno ne mi trebaa tolku skapi! Kako i da e zadovolstvoto e golemo..:smir:

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Не сум штедлив, наместо да штедам се трудам да заработам повеќе :)

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
штедам кога немам пари а кога имам бидејки сме поголема фамилијане можеме да ги сочуваме подолго нормално за работи кој ни се стварно потребни

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
одамна ја напуштив девизата ;Па и нее е така лошо за овие пари , купувам по потреба , за себе не сум многу дарежлива ама ако се работи за мои не штедам воопшто и не купувам ефтини работи ,поарно една ама вредна ,сакам да подарувам и се радувам да им причинувам радост на други фала му на бога можам да го правам тоа .

*Lost_Soul*

I_I 3 I_I
Член од
31 јануари 2008
Мислења
158
Поени од реакции
0
Штедам со некоја цел. Кога купчето ќе ми дозволи да го добијам замисленото го купувам и пак почнувам

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Повеќе сум трошаџија него што штедам.Ако имам пари во мене морам да ги потрошам никогаш не собирам или нешто слично.Трошам голема количина на пари..

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Кога имам повеќе пари не штедам, кога сум на излгегување е тогаш па ич не гледам колку имам, трошам се што имам во мене

GoKo}sBePoT

Опасниот Буцко
Член од
27 јули 2007
Мислења
582
Поени од реакции
5
После плејстејш`нот во прво оделение шо да речеме сум штедел:) ми ставаше татко ми пари у каса и после 1 недела успеав пари за сони да заштедам од тогаш навака не сум штедел ич пари.Трошам до динар,трошаџија сум значи.Си викам сега,зашо и сеа тато не ми дава по 300 еура секоја недела :):):)

The_Freelancer

Хиперактивен интелект
Член од
7 октомври 2008
Мислења
438
Поени од реакции
16
Imase period koa vlecev od doma kako nekoja hiena za iskacanje, za benzin, za obleka... ama sea se investira u education i gazam na kocnica so dvete noze...se nadevam oti ke se isplati eden den toa :D:D

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Не штедам,не трошам,се заборчувам...Полошо,амин :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Штедлив човек сум и доста скромен. Неќам многу скапо да купувам и секогаш пазам да не барам пари дома ако моите не се тотално фит.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.589
Поени од реакции
2.617
Како му рече Цанде на Пејо...Дур има нека се арча бе Пејо!!!.....Е сеа ко че нема че се пишиме,пошо мене сите ме зна,ја кај и да појдам мене сегде ме пишува,ја градски чоек сум!:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:(ова второво со пишувањево еден таксист ми го кажа)

caci_cris7

Red Devil Girl 4ever
Член од
28 октомври 2008
Мислења
294
Поени од реакции
3
Не трошам баш многу, купувам само она што ми е неопходно, но се случува некогаш да си дозволам и малку повеќе

Kajgana Shop

На врв Bottom